Mikko Aaltonen
Ässät KE 13.9. klo 18:30 Ilves

Ilveksen ensimmäinen vastustaja alkavan kauden Liigassa on viime keväältä hyvinkin tuttu Porin Ässät. Porilaiset antoivat tuolloin Ilvekselle hyvän vastuksen puolivälieräsarjassa, mutta joutuivat taipumaan lopulta kesälomille voitoin 4-1. Runkosarjassa voitot menivät tasan 2-2, kun molemmat peittosivat toisena kertaalleen kotikaukaloissaan nollapelein ja molemmat hakivat vierasvoitot ylitöiden jälkeen.

Etenkin keskikaistaltaan uudistunut Ilves lähtee otteluun vieraskaukalossakin ennakkosuosikkina, mutta debytantti-päävalmentaja Jere Härkälän luotsaama Ässät on yllätysvalmis joukkue. Viime keväänä Tampereella Suomen mestaruutta juhlineet Marcus ja Jonathan Davidsson ovat kelpo vahvistukset patapakkaan ja jo viime kaudella tasonsa näyttänyt Niklas Rubin jatkaa Ässien tolppien välissä.

SEURAA HEITÄ: Ilvestä viidellä edellisellä kaudella edustanut Tuomas Salmela siirtyi menneen kevään pronssijuhlien jälkeen Porin suuntaan. Syksyn harjoituspeleissä vastuuta on tullut runsaasti ja työmiesten esimiehenä Tampereella tunnettu Salmela nimettiin myös Ässien kapteenistoon alkavalle kaudelle. ”Tumen” fyysiset ominaisuudet tiedetään, mutta Ässien alakerrassa kiekollistakin vastuuta saattaa olla luvassa enemmän kuin Tampereella.

Otto Latvala on Ilveksen puolustuksen isäntä. Vastustajalla ei ole kivaa, kun modernin peruspakin prototyyppi on kaukalossa. Latvala otti ensimmäisellä Ilves-kaudellaan tonttinsa joukkueen pelaavasta pakkikuusikosta ennakkoluulottomilla otteillaan ja on syksyn perusteella valmis jatkamaan alkavalla kaudella siitä, mihin menneellä kaudella jäi. Salmelan tavoin Latvalan ykkösavut on fyysisessä pelissä, mutta kannatta seurata ”Oden” otteita myös kiekollisessa pelissä.

MISTÄ SEURATA: Ottelu alkaa kello 18:30 Porin Enersense Areenalla. CMoren lähetys alkaa kello 18.15 ja Ilves+:n ennakkotunti käynnistyy kello 17:30 osoitteessa ilves.com/plus

Ilvekselle neljäs peräkkäinen CHL-voitto
Täyspotti Ilveksen Liiga-avauksesta Porista
UUTISET