1. Etusivu
 2. Uutinen
 3. Tervetuloa Nokia Arenalle Ilveksen avausotteluun 4.12.2021 (päivitetty 3.12)

Tervetuloa Nokia Arenalle Ilveksen avausotteluun 4.12.2021 (päivitetty 3.12)

Ilves.com

Tärkeää tietoa ottelutapahtumaamme saapuville:

 • areenan ovet avataan 4.12. klo 13.00, saavuthan ajoissa paikalle!
 • koronapassit tarkastetaan areenan ulko-ovilla turvatarkastuksen yhteydessä, otathan koronapassin esille hyvissä ajoin ennen sisäänkäyntiä
 • Ilves Pre Game – ohjelmaa Original Long Drink Barissa klo 15.00 alkaen
 • Ilves After Game – ohjelmaa Original Long Drink Barissa ottelun päätyttyä

Koronapassi (EU:n koronatodistus) koostuu kolmesta osasta, joista yhden on oltava voimassa, jotta koronapassi on voimassa:

 • koronarokotustodistus (2 rokoteannosta) TAI
  testitulostodistus (negatiivinen koronatestitulos maks. 72 h aiemmin) TAI
  todistus alle 6 kk aiemmin sairastetusta koronavirustaudista.
  Usein kysyttyä koronapassista: kanta.fi
 • koronapassit tarkastetaan areenan ulko-ovilla turvatarkastuksen yhteydessä, otathan koronapassin esille hyvissä ajoin ennen sisäänkäyntiä
 • liput tapahtuma-alueelle luetaan lippuporteilla heti sisääntulon jälkeen, otathan lippusi esille heti turvatarkastuksen jälkeen
 • Nokia Arena toimii cashless-periaatteella, eli suosithan korttimaksamista. Areenalla ei voi maksaa käteisellä.Nokia Arenalla suositaan korttimaksuja, eikä ravintoloiden myyntipisteillä vastaanoteta käteistä. Korttimaksun tarkoituksena on minimoida käsikosketuskontakteja sekä mahdollistaa asiakkaille sujuva ja nopea palvelu. Areenan pääkatsomokerroksessa tulee sijaitsemaan tapahtumien aikana käteisvaihtopiste, jossa voi tarvittaessa käydä vaihtamassa käteisen rahan Arena Food & Beverage maksukorttiin. Vaihdon voi tehdä myös panimoravintola Casino Taproomissa. Kortille voi ladata halutun summan ja käyttää sen missä tahansa ruoan tai juoman myyntipisteessä. Kortille ladattu raha on voimassa 1 vuoden. Kortti toimii kuten normaali lahjakortti, jolloin kortin varoja ei palauteta käteiseksi.
 • jätäthän matkalaukut, sateenvarjot ja muut ylimääräiset esineet kotiin, sillä areenalla on vain rajalliset mahdollisuudet tavaroiden säilytykseen
 • Ilveksen ottelulipulla on ilmainen matkustusoikeus voimassa Nysse-liikenteen busseissa, ratikoissa ja lähijunissa kotiottelupäivänä: kolme tuntia ennen pelin alkua ja viisi tuntia ottelun alkamisen jälkeen.

Saapumisohjeet Nokia Arenalle

Osoite: Nokia Arena sijaitsee osoitteessa Kansikatu 3, 33100 Tampere

Kävellen

Jalkaisin saapuminen areenalle on helppoa ja vaivatonta. Areenalle pääsee kulkemaan kävellen Sorinsillan ja Sorinkadun kautta. Sorinsillalla on kaksi kulkureittiä, jotka sijaitsevat Kansikadulla sekä Kannen rakennuksien Opaalin ja Topaasin välissä. Kolmas kulkureitti areenalle sijaitsee Sorinkadulla, josta pääsee kääntymään Kansikujalle.

Myös poistuminen areenalta sujuu helpoiten kävellen, sillä kaikki on lähellä. Suurin osa Tampereen keskustan hotelleista on lyhyen kävelymatkan päässä.

Polkupyörällä

Kannen alueella tai Sorinsillalla ei ole erillisiä pyöräparkkeja. Kannen alueen lähistöltä n. 250 metrin etäisyydeltä areenasta löytyy useita pyöräparkkeja: Vuolteenkadun ja Tuomiokirkonkadun viheralueiden vieressä, Sorinkadulla ja ratapihankadulla. Näihin voi myös pysäköidä potku- ja sähköpotkulaudat.

Raitiovaunulla

Areenalle pääsee kahdella eri linjalla. Linjalla 1 saavuttaessa areenaa lähin pysäkki on Sorin aukio, joka sijaitsee Hatanpään valtatiellä. Linjalla 3 saavuttaessa lähin pysäkki on Tulli, joka sijaistee Itsenäisyydenkadulla. Lähin raitiovaunupysäkki on Sorin aukiolla, josta kävelee areenalle muutamassa minuutissa areenalle. Raitiovaunun reitit löydät täältä.

Bussilla

Suurin osa Tampereen paikallisliikenteen busseista pysähtyy Tampereen keskustassa, josta on lyhyt kävelymatka areenalle. Lähimpiä bussipysäkkejä ovat Linja-autoasema, Rautatieasema, Sorin Aukio ja Tampere-talo.

Katso Nyssen aikataulut

Junalla

Tampereen päärautatieasema sijaitsee noin 600 metrin päässä areenasta. Junalaitureilta kävelee areenan pääoville noin 5 minuutissa. Konserttien ja suurtapahtumien jälkeen järjestetään tarpeen vaatiessa lisäjunavuoroja Helsinkiin. Katso ajankohtaiset juna-aikataulut VR:n sivuilta.

Taksilla

Saapumisen aikana Sorinkatu on läpiajettavissa. Invataksit tuovat asiakkaat Sorinkadulle, josta on esteetön kulku areenalle. Invataksit pystyvät tekemään U-käännöksen ja poistumaan Sorinkadun eteläpäästä.

Muut taksit käyttävät lähimpiä taksiasemia, jotka sijaitsevat linja-autoaseman itä- ja länsipuolella, Rautatieasemalla, Koskipuistossa, Suvantokadulla ja Tampere-talolla.

Pitkänmatkan bussilla

Kaukoliikenteen linja-autot pysähtyvät Tampereen linja-autoasemalla, joka sijaitsee 600 metrin päässä areenasta. Linja-autoasemalta areenalle kävelee noin 5 minuutissa.

Omalla autolla

Suosittelemme jättämään oman auton kotiin, sillä areenalla ei ole erillisiä omia pysäköintialueita. Areenan lähistöltä löytyy kuitenkin 3500 parkkipaikkaa 5-10 minuutin kävelymatkan päässä pääovilta. Lähimmät pysäköintimahdollisuudet ovat

Finnpark Tullintori  (4min)
Finnpark Koskikeskus (8min)
P-Ratina (8min)
Finnpark Hämppi A  (9min)
P-Stockmann  (10min)
P-Sokos (16min)
Finnpark Asema (8min)
Aimo Park Arena (0min)

Moovy on laatinut kaupunkiin etelästä, idästä ja lännestä ajaville areenavieraille kartan, josta löytyvät tulosuunnasta suositellut pysäköintihallit: https://moovy.fi/autoilijoille/saapuminen-kansiareenalle/

Tampereen kaupungin maksutonta liityntäpysäköintiä voi hyödyntää areenan tapahtumien yhteydessä vapaasti.

Nokia Arenan ravintolapalvelut: löydät tästä linkistä

Ilveksen kannattajatuote myynti Nokia Arenalla: Ilves-Kauppa sijaitsee Nokia Arenan pääovien B oikealla puolella katutasossa. Ilves-Kaupalla on myymälä myös pääkatsomokerroksessa B4 katsomolohkon sisäänkäyntiä vastapäätä. Lisäksi käytävien varrella on useampi Ilves-Kaupan pop-up myyntikärry. Tervetuloa ostoksille!

Usein kysyttyä Nokia Arenasta: usein kysyttyä

Ennakkoon varattuja lippuja vapautettu myyntiin lauantain Ilves-Tappara -otteluun
Antti Saarela uuden Nokia Arenan avauksen suuri sankari
UUTISET