2. Otteluraportti
  3. Antti Saarela uuden Nokia Arenan avauksen suuri sankari

Antti Saarela uuden Nokia Arenan avauksen suuri sankari

Vesa Suonsyrjä

Tänään pelattiin uuden Nokia Arenan ensimmäinen ottelu, joka oli luonnollisesti paikalliskamppailu. Tapparan isännöimässä ottelussa voittoa juhli kuitenkin Ilves, jonka suuri sankari oli areenan kolme ensimmäistä maalia iskenyt Antti Saarela.

Antti Saarela iskee nimensä historiankirjoihin mahtavalla tavalla – puhdas hattutemppu avauserään!

Ottelun avauksessa näkyi kova lataus molemmilla. Ajassa 1.11 Dominik Masin osui korkealla mailalla Kristian Tanukseen, joka kaatui maalinedustalla. Patrik Virta tuli tilannetta kostamaan ja sai yhdessä Masinin kanssa lisärangaistukset väkivaltaisuudesta. Tapparan ylivoima jäi sekavaksi ja Ilves selvitti sen lopulta helpolla.

Ilveksen ensimmäinen paikka tuli toisesta aallosta nousseelle Les Lancasterille, jonka laukaus nousi ylitse puolustuksen kautta. Seuraavassa vaihdossa Nick Baptiste pääsi yrittämään hyvältä paikalta mutta Heljanko Tapparan maalilla sai hyvän kopin, vaikka pelasi tilanteessa ilman mailaa.

Ilveksen hyvä vaihe ei jäänyt ilman palkintoa sillä ensimmäisenä pelaajana koskaan Nokia Arenan maalintekijöihin sai nimensä Antti Saarela, joka riisti kiekon ja laukoi terävästi vasempaan yläkulmaan ajassa 4.37. Ilveksen 0-1 maaliin syöttäjiksi merkittiin Petri Kontiola ja Simon Johansson.

Ilves pääsi vuorostaan ylivoimalle kun Patrik Virta koukkasi kärkikarvaajana Leo Lööfiä ajassa 7.08. Ilveksen ylivoima ei saanut luotua paikoja ja vuorostaan Tappara selvitti erikoistilanteen helpolla. Heti ylivoiman jälkeen Ilves iski kuitenkin uudelleen, kun Petri Kontiola voitti aloituksen Les Lancasterille, jonka kovan syötön iski maaliin vapaaksi maalille jäänyt Antti Saarela.

Kun Saarelan toista maalia vielä ihailtiin tapahtui jotain uskomatonta – Antti Saarela pääsi karkuun Tapparan puolutukselta vain 21 sekuntia myöhemmin Kontiolan läpisyötöstä ja viimeisteli kolmannen maalinsa ajassa 9.49. Samassa ajassa Jussi Tapolalle riitti ja Tappara otti aikalisän.

Peli jatkui kovalla sykkeellä. Ilves löi jälleen pitkän avauksen Simon Johanssonin toimesta, johon Heljanko lähti kovalla riskillä katkoon ja Balasz Sebok sai lyödä lukemiksi 0-4 täysin ilmaiseksi ajassa 13.18. Trivia-mielessä illan toisen maalinsa syöttäneellä Johanssonilla oli tilanteessa paita numero 44.

Kotijoukkue Tappara sai rajun alun jälkeen balsamia haavoihinsa, kun Tyler Morley sai iskettyä tilanteeksi 1-4 ajassa 15.20. Mielettömässä avauserässä seuraava maali oli millien päässä, kun Morley pääsi yrittämään heti perään uudelleen mutta Zerenko venyi isoon torjuntaan joutuen hetken vetämään henkeä torjuntansa jälkeen.

Tappara oli erän lopulla ahneempi ja ajassa 19.47 se pääsi vielä ylivoimalle, kun erän sankari Saarela löi karvatessaan mailansa poikki Austinin mailaan ja lähti rangaistusaitioon. Näin uuden areenan avauserä päättyi hurjan tulituksen jälkeen lukemiin 1-4. Molemmat maalivahdit torjuivat erässä seitsemän kertaa.

Joni Ikonen iskee erän ainoan osuman

Toinen erä aloitettiin Tapparan ylivoimalla. Tavalliseen tapaan erän alkuun tuleva ylivoima oli hakemista. Ylivoiman loppuun Tappara sai rauhoitettua tilanteen, mutta Zerenko sai pidettyä maalinsa koskemattomana.

Verratessa avauserään Tappara oli enemmän kiekossa, mutta Ilves iski vahvaan terävästi. Huippupaikat olivat kortilla molempien puolustaessa hyvin. Erän ensimmäinen tilastomerkintä tuli Waltteri Merelälle, joka kampitti Petri Kontiolan ajassa 27.34.
Ilveksen ylivoima ei ollut maalillaan, mutta kun kuvio rauhoittui iski Ilves jälleen. Kiekko kiersi hyvin ja Joni Ikonen pääsi iskemään hyvällä laukauksella lukemiksi 5-1. Ajassa 29.22 syntyneeseen maaliin syöttöpisteet kirjattiin Matias Mäntykivelle ja illan kolmannen syöttöpisteensä napanneelle Simon Johanssonille.

Peli jatkui kovana kamppailuna, jossa huippupaikkoja ei nähty. Torjuntamääristä huolimatta Ilves oli vaarallisemman oloinen hyökätessään. Erän lopussa Tapparara sai lievää painetta, mutta Ilves selvitti Miro Nallin blokkien ja Zerenkon torjunann kautta tilanteet.

Tapparan pelaajat tuntuivat turhautuneen kun kiri näytti jäävän torsoksi. Ensin Brady Austin selvisi ilman rangaistusta iskiessään Eemeli Suomeen, mutta Santtu Kinnusen selvä päähänosunut taklaus rangaistiin 2+10 minuutin arvoisesti ajassa 38.49. Joni Ikoselle syntyi hyvä paikka, mutta Heljanko sai itselleenkin tärkeän torjunnan.

Näin Ilves vei myös toisen erän uudella areenalla. Torjunnat Heljanko 2 – Zerenko 7.

Kolmas erä muodollisuus

Erän alkuun jatkunut ylivoima ei Ilveksellä ehtinyt kuntoon, mutta jäähyn jälkeen Ilves sai hyvin pelin päätyyn. Aleksi Elorinne piti viivan ja Joona Ikonen ensin ohjasi ja Heljangon torjunnan jälkeen iski pienestä kulmasta tylyt lukemat 1-6 ajassa 42.00.

Seuraavassa vaihdossa maalille unohtunut Joni Ikonen oli ihan yksin, mutta Heljanko torjui. Kolmannessa erässä nähtiin lukuisia rangaistuksia, joista ensin Antti Saarela ja Otso Rantakari lähtivät samaan aikaan aitioon pienen Saarelan voittaman painin jälkeen. Tämän jälkeen Masin otti rangaistuksen korkeasta mailasta ja Zerenko joutui kertaalleen venymään kunnolla.

Kolmannen erän kahdeksannella minuutilla Ilves nautti tilanteesta täysin riemuin ja siirteli kiekkoa luoden paikkoja hienolla liikkeellä. Tapparan Brady Austin huitoi Mäntykiveä ja Ilves pääsi jälleen ylivoimalle. Yksi upea paikka syntyi, mutta Heljanko torjui Baptisten läpiajon. Ilves pelasi hyvällä sykkeellä kärsimyksen näkyessä Tapparan pelaamisessa.

Tappara sai lohdutusta, kun Kyle Platzer teki vanhanaikaisella kavennuksen 2-6 ajassa 51.16. Ottelu soljui omalla painollaan, mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta Tappara iski toisen kavennuksen Kristian Kuuselan ohjatessa maalin edustalta lukemiksi 3-6 tasan neljä minuuttia ennen loppua.

Ajassa 57.49 Balasz Sebok kattoi Kristian Kuuselan ja Tappara pääsi kahden miehen ylivoimalla hakemaan kavennusta ottamalla heti Heljangon vaihtoaitioon. Ilves taisteli loppuun asti suuresta johdosta huolimatta ja selvitti Tapparan hyökkäyksen helposti.

Pitkä paikallispelien herruus jatkui siis uudessa areenassa ja huomenna kohdataan uudelleen!

Tervetuloa Nokia Arenalle Ilveksen avausotteluun 4.12.2021 (päivitetty 3.12)
Jatkaako Ilves ilmiliekeissä Nokia Arenan kotiavauksessa?