3. Tiukan kamppailun pisteet Ilvekselle Rinkelinmäeltä

Tiukan kamppailun pisteet Ilvekselle Rinkelinmäeltä

Miia Kahila

Tampereen Ilveksen viikon ainoa vierasottelu pelattiin torstai-iltana Pohjantähti Areenalla Hämeenlinnan Rinkelinmäellä. Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin vasta kolmannen erän viimeisellä minuutilla, kun Ilves teki ylivoimamaalin vieden voiton lukemin 2-3 (0-1, 1-0, 1-2).

Rinkelinmäellä nähtiin vauhdikas ensimmäinen erä, jossa Ilves rakensi peliään maltilla ja pyrki luomaan maalipaikkoja jälleen ajatus edellä. Avausmaali syntyi ajassa 13:24, jolloin Šimon Stránský nousi hienosti kohti maalia ja löysi Arttu Pellin, joka vei Ilveksen ottelussa 0-1 johtoon. Myös Kerholla oli momentuminsa erässä, mutta hämeenlinnalaisten maalisarake pysyi nollilla.

Ottelun ensimmäinen erikoistilanne nähtiin vasta toisessa erässä ajassa 28:10, kun Ilves sai rangaistuksen kampituksesta. HPK oli viime tiistaisessa ottelussaan erittäin tehokas ylivoimalla tehden Turun Palloseuran verkkoon kolme ylivoimamaalia ja sama tehokkuus sai jatkoa, kun ylivoimapyörityksen päätteeksi HPK tekee avausmaalinsa. Kohta Ilves sai oman ylivoimamahdollisuutensa, kun oli HPK:n vuoro istua kaksiminuuttistaan – kahdesti. Ilves pääsi jopa pelaamaan puolisen minuuttia ”viiskolmosta”, mutta HPK hoiti alivoimansa mallikkaasti. Erätauolle tasalukemista 1-1.

Kolmannessa erässä Ilves sai kaivatun erikoistilannemaalin. Tällä kertaa kyseessä ei ollut ylivoimamaali, vaan Dominik Mašín pisti kiekon HPK-maaliin alivoimalla Matias Mäntykiven syötöstä. Rangaistuksen kuitenkin jatkuessa HPK näytti jälleen ylivoimaosaamistaan tehden tasoitusmaalin Jakub Málekin selän taakse. Erän loppupuolella Ilves haki raivoisasti kolmatta maaliaan. Ajassa 59:08 Ilves sai vielä yhden mahdollisuuden, kun Kerholle vihellettiin estämisestä rangaistus. Kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 39 sekuntia, Ilveksen Joona Ikonen teki sen, mitä Rinkelinmäen Ilves-kannattajat odottivat. Ylivoimaosuma ja Ilves matkustaa kotiin Tampereelle kera kolmen pisteen lukemin 2-3.

ILLAN RATKAISU: Ilves nosti intensiteettiään kolmannen erän lopussa, pyrki kiekkoon voimalla ja se toi tulosta. Ottelu kestää kuusikymmentä minuuttia ja hyvä niin.

ILLAN ÄÄNEKKÄIN: Osasto 41. Ilves-kannattajat näkyivät ja etenkin kuuluivat.

Seuraava ottelu: Tampereen Ilves on tositoimissa jälleen perjantaina 1. joulukuuta, kun Turun Palloseura vierailee Nokia Arenalla. Tapahtumaa vietetään 90´s Night -hengessä ottelun alkaessa klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi