1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. TPS parempi kutospelissä – Ilveksen kausi jatkuu pronssiottelulla

TPS parempi kutospelissä – Ilveksen kausi jatkuu pronssiottelulla

Marko Herckman

Eilen sarjan elossa pitänyt Ilves matkusti lauantaina semifinaalien kuudenteen peliin Turkuun. Turussa nähtiin huikea taistelu, jossa isäntäjoukkue oli parempi lukemin 2-1-ja eteni SM-liigan finaaleihin otteluvoitoin 4-2. Ilveksen kausi jatkuu pronssiottelussa KooKoota vastaan.

TPS karkaa johtoon

Peli alkoi tasaisissa merkeissä molempien pelatessa tarkasti omaa peliään. Alkuminuuttien paras paikka tuli Ilves-puolustuksen kiekonmenetyksen jälkeen Jack Rodewaldille, mutta Marek Langhamer torjui. Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen Ilveksellä oli kuusi pelaajaa kentällä ja TPS pääsi ylivoimalle. Tamperelaiset kuitenkin pelasivat vahvan alivoiman ja turkulaisten yritykset jäivät muutamaan Ville Lajusen siniviivavetoon.

Reilu minuutti jäähyn päättymisen jälkeen TPS kuitenkin osui. Oman pään aloitustappion jälkeen kiekko päätyi sarjan maaliruisku Mikael Pyyhtiälle, joka sivalsi kotijoukkueen 1-0-johtoon ajassa 11.40. Ilves sai tasoitusmahdollisuuden ajassa 16.35 Johan Ivarssonin maila nousi Joonas Odenin kasvoihin. Ylivoima oli kuitenkin vaisua lukuun ottamatta yhtä Matias Mäntykiven oivaltavaa syöttöä, mutta Joona Ikonen ohjasi kiekon suoraan Andrei Karejevin syliin. Jäähyn jo päätyttyä Ikonen oli jälleen ohjaamassa kun Leo Lööf lähetti kiekon siniviivalta kohti maalia. Tällä kertaa kiekko kilahti tolppaan ja erätauolle lähdettiin lukemista 1-0.

Viihdettä riittää toisessa erässä

Ilves tuli toiseen erään hyvin ja piti peliä kontrollissa ensimmäiset minuutit. Marko Anttila pelasi Joni Ikoselle oivallisen maalintekopaikan, mutta Karejevin patja pelasti turkulaiset. Ilveksen hallinta katkesi ajassa 27.56 kun Petri Kontiola joutui koukkaamisjäähylle. Tällä kertaa TPS:n ylivoima oli erittäin vaarallista ja laukauksia sateli, mutta erässä 12 kertaa torjunut Marek Langhamer oli huippuiskussa.

Jäähyn päätyttyä nähtiin yksi hurlumheivaihto. Tuomas Salmela pelasi ensin pakkien väliin Joonas Odenille ja tuulennopea laituri karkasi läpiajoon. Karejev jatkoi kuitenkin vakuuttavasti ja vain hetki torjunnan jälkeen oli Mikael Pyyhtiän vuoro olla nokikkain Langhamerin kanssa. Tsekkiveskari jatkoi kuitenkin huippuotteitaan.

Ilveksellä oli erän lopussa erinomainen paikka tulla tasoihin, kun Ruben Rafkin ja Aleksi Anttalainen lähtivät parin minuutin välein jäähylle. Ilveksen ylivoima oli kuitenkin enimmäkseen vaisua. Jälkimmäisen jäähyn aikana pitkästä aikaa kokoonpanossa ollut Ivan Nikolishin syötti ensin Joona Ikosen loistavaan paikkaan ja oli hetkeä myöhemmin itse kokeilemassa, mutta nollan kirous säilyi edelleen taululla. Ilves-kasvatti Topias Haapanen kohautti vielä erän lopussa yleisöä veivaamalla itsensä alivoimalla tekopaikkaan, mutta nosto päätyi tolppaan ja Ilves selviytyi ilman toista takaiskua.

Baptisten kavennus ei riitä

TPS sai heti kolmannen erän alkuun kovan paineen Ilveksen päätyyn, jonka seurauksena Eemeli Suomi joutui koukkaamisjäähylle. TPS sai ylivoiman alkuun muutaman hyvän paikan, jotka Langhamer kuitenkin torjui. Ilves pääsi alivoiman päätyttyä iskemään vastaan ja Eemeli Suomi pääsi tekopaikkaan, mutta myös Karejev jatkoi varmalla linjalla. Jatkotilanteessa turkulaisten Johan Ivarsson löi kuitenkin Suomelta mailan käsistä ja Ilves pääsi ylivoimalle. Pelin neljäskään ylivoima ei kuitenkaan tuonut Ilvekselle tulosta.

Ilves sai jäähyn jälkeen hyvää painetta hyökkäyspäähän, mutta TPS puolusti keskustaa erittäin uhrautuvasti ja tarkasti. Kesken Ilveksen painostuksen turkulaiset pääsivät vastahyökkäykseen ja Aarne Intonen vapautti Eetu Liukkaan maalintekoon ajassa 48.34.

TPS jatkoi tiivistä puolustustaan ja Ilveksellä oli vaikeuksia päästä maalintekopaikoille. Vajaa viisi minuuttia ennen loppua Ilveksen kärkinimet kuitenkin onnistuivat Petri Kontiola ja Eemeli Suomi pelasivat paikan Nick Baptistelle, joka sivalsi Ilveksen 2-1-kavennuksen ajassa 55.42. Tasoituksessa Ilves ei kuitenkaan onnistunut ja tamperelaisten kausi jatkuu pronssiottelussa KooKoota vastaan.

Ilves ja Langhamer nollasi TPS:n täydessä Nokia Arenassa
Pronssiottelun liput ovat nyt myynnissä!
UUTISET