1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves ja Langhamer nollasi TPS:n täydessä Nokia Arenassa

Ilves ja Langhamer nollasi TPS:n täydessä Nokia Arenassa

Henri Honkala

Täpötäysi Nokia Arena osoitti seisaaltaan suosiota perjantai-illan ottelun kaksi viimeistä peliminuuttia, kun Ilves nappasi selkä seinää vasten pelatessaan upean voiton yhtenäisen ja viihdyttävän peliesityksen jälkeen.

Stretsi vie Ilveksen johtoon

Ottelun alku oli selkeästi tämän sarjan fyysisin, ja taklaukset vietiin loppuun asti heti ensimmäisestä sekunnista alkaen. Turkulaisten ykköskentällinen luo ensimmäisen A-luokan tekopaikan kuin tyhjästä. Juuso Pärssisen loistava lättysyöttö löytää viivalta nousseen TPS-puolustajan. Laukaus jää Marek Langhameriin. Mäntykivi tavoittaa toisessa päässä irtokiekon ja pääsee nostamaan rystyllä kohti maalia. Molemmissa päissä maalivahdit aloittavat kuitenkin vahvasti.

Eemeli Suomi nostaa hyvin alueelle kun viitisen minuuttia on pelattu. Toimitus jää matkan varrelle mustavalkoiseen muuriin, mutta irtokiekko tipahtaa Dominik Masinille. Masinin laukaus suuntautuu kuitenkin liiaksi keskelle maalia ja Kareev selvittää tämän. Steenbergenillä Ilveksen puolustusalueella vastaavasti paikka suoraan aloituksesta, kun erä on jo ylittänyt puolivälinsä. Heti perään Nick Baptiste laukoo hyvältä tontilta B-pisteen kaaren kohdalta, mutta Kareev polkaisee hyvin vastaan ja torjuu kiekon kulmaan.

Ensimmäisen kerran tänään Nokia Arena räjähtää liitoksistaan kun ensimmäinen erä kääntyy viimeiselle viidelle minuutille. Marko Anttila hakee päätykiekon maalin takaa, ja käännähtää keskustaan. Laukaus maalille kimpoaa Kareevin hanskasta verkon perukoille, ja Ilves siirtyy ottelussa johtoon ajassa 15:20. Ilveksen johdosta siirryttiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Kuva: Pekka Suojanen / Ilves

Johto tuplaantuu toisessa erässä

Stretsi lähettää toisenkin hyvän laukaus kohti maalia heti toisen erän alkuun, mutta tämän Kareev pystyy torjumaan. Kotiyleisö nousee jo seisomaan toisen erän neljännellä minuutilla, kun avausmaalin iskenyt Anttila repii itsensä läpiajoon. Kämmenpuolen laukaus jää kuitenkin Kareeviin, ja lukemat pysyvät 1-0. Anttilan tilanteen jälkeen paikkoja alkoi satelemaan. TPS-hyökkääjä Topias Haapanen laukoo kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä Langhamerin räpylään. Joona Ikosen vuoro päästä kokeilemaan läpiajosta – tämä yritys maalin yli. Kontiolalla on jo tyhjää maalia, mutta laukaus suoraan syötöstä pyörähtää lavasta kulmaan. Toisessa päässä Nurmelle pelataan avopaikka ja nyt on Marek Langhamerin vuoro näyttää osaamistaan. Upea venytys TPS-kultakypärän laukaukseen, eikä vierasjoukkue saa kuparistaan rikki. Hyvin viihdyttävä vaihe ottelussa.

Loistavaa ottelua pelaava Ilveksen neloskentällinen saa jälleen pyörityksen hyökkäyspäätyyn. Stretsi kääntää rystypuolella maalille, ja peliväline päätyy ruuhkan ohi viivaan Juuso Pullille. Pullin lyöntilaukaus räjäyttää kotiyleisön uudemman kerran täyteen huutoon ajassa 30:55. Syöttöpisteet Anttilalle ja toistamiseen tänään Eetu Päkkilälle.

Toista erää on jäljellä enää nelisen minuuttia. Joonas Oden käyttää nopeuttaan hyödyksi, ja onnistuu hankkimaan Ilvekselle ottelun ensimmäisen ylivoiman. Eemil Viro kampituksesta kahden minuutin istunnolle ja Ilveksellä on loistava mahdollisuus kasvattaa eroa ennen kolmatta erää. Ylivoima alkaa hieman yskähdellen, mutta pian pakkopeli saadaan pyörimään. Kontiolan hyvä ohjaus menee vain hieman ohi maalin, eikä tämän lähemmäksi lopulta kolmatta osumaa päästä. TPS selvittää alivoimansa ja kolmanteen erään lähdetään Ilveksen kahden maalin johdosta.

Kolmannessa erässä haetaan jo asemia huomiselle

Kolmannessa erässä alussa TPS on aktiivisempi hakemaan ratkaisuja, ja se pystyy hallitsemaan pelivälinettä pidempiä aikoja varsinkin omassa hyökkäyspäässään. Ilves puolusti kuitenkin omaa maalin edustaansa tiiviisti – ja loput hoiti Langhamer. Turkulaisten paineistuksen keskeltä Matias Mäntykivi polkaisee itsensä keskialueelta vauhtiin, ja haastaa keskustaan. Kiekko Ruben Rafkinin ohi ja heti perään myös Kareevin ohi ja, Mäntykiven upealla osumalla Ilves ratkaisevan tuntuiseen 3-0 johtoon. Maali syntyi ajassa 49:25, ja samassa ajassa vierasjoukkue vaihtaa tolppien väliin ensimmäistä kertaa tänä playoffs-keväänä Eetu Anttilan.

Kuva: Pekka Suojanen / Ilves

Ilvekselle ottelun toinen ylivoima, kun Eetu Liukas laitetaan laitaväännön jälkeen istumaan väkivaltaisuudesta kahden minuutin rangaistusta. Kontiola ja Haapala sahaavat paikan Lancasterilla, jonka laukaus painuu vain niukasti yli maalin. Läpi ottelun jatkunut fyysisyys ryöpsähtää hieman harmaan rajan toiselle puolen, kun tilanteen ulkopuolella Rafkin ja Suomi ottavat yhteen. Molemmat jäähylle ja Ilveksen ylivoimalla jatketaan. Joona Ikonen pääsee kokeilemaan laukaustaan, mutta se kilpistyy TPS-alivoimaan, eikä lisäosumia synny tämän erikoistilanteen aikana.

Ottelun yksi ehdottomia hahmoja – Juuso Pulli haastaa lopussa turkulaispuolustusta. Pieni feikkilaukaus ja siirto sivuun, ja terävä laukaus kilahtaa kotiyleisön huokaistessa vielä ylärimaan. Istumapaikoiltaan loppuunmyyty Nokia Arena osoittaa seisaallaan suosiota kotijoukkuelle ottelun kaksi viimeistä peliminuuttia, kun Ilves nappaa selkä seinää vastaan upean voiton yhtenäisen ja taistelevan ja viihdyttävän esityksen jälkeen. Marek Langhamer torjuu nollapelin ja nappaa yhteensä 26 kiekkoa kiinni.

Homma jatkuu heti huomenna Turussa, ja tilanne on edelleen Ilveksellä seuraava: vain voitolla kausi jatkuu takaisin Tampereelle ja game seveniin.

5. semifinaali – vain voitto kelpaa
TPS parempi kutospelissä – Ilveksen kausi jatkuu pronssiottelulla
UUTISET