Marko Herckman

Ilves kohtasi tapaninpäivänä TPS:n Turussa. Turkulaisten kinkusulatuspeli sujui tehokkaammin ja kotijoukkue voitti hattutempun nakuttaneen Scott Kosmachukin johdolla lukemin 4-1. Ilves jatkaa pelejään heti huomenna, kun Pelicans saapuu vieraaksi kärkikamppailuun.

Viihdettä tapaniin

Suoraan joulunvietosta kaukaloon hypänneet TPS ja Ilves tarjoilivat avauserässä laadukasta viihdettä. Puolustuspelaamisessa ja tarkkuudessa saattoi molemmilla olla hieman hakemista, mutta vauhtia ja päästä päähän sahaamista riitti. Ensimmäisellä puolikkaalla lähimpänä maalintekoa oli TPS-puolustaja Ruben Rafkin, jonka laukaus kilahti tolppaan.

Ilves pääsi erässä kahdesti ylivoimalle. Jälkimmäisen ylivoiman aikana Ilves sai myllynsä kunnolla pyörimään, mutta Eemeli Suomen ylärimalaukausta lähemmäksi maalia ei tamperelaisjoukkuekaan avauserässä päässyt.

Marek Langhamer palasi maajoukkureissun jälkeen Ilveksen tolppien väliin Turussa. Kuva: Anssi Takala, Ilves.com

Maalinteko ontuu

Ilves tuli toisen erän alkuun todella terävästi ja sai luotua useammankin hyvän maalintekopaikan. Maajoukkueessakin tällä kaudella esiintynyt TPS-maalivahti Lassi Lehtinen oli kuitenkin vireessä ja piti maalinsa puhtaana. Ilves sai ajassa 25.29 pelin kolmannen ylivoimansa kun turkulaisilla oli liikaa pelaajia jäällä. Paras paikka tuli poikittaissyötöstä ampumaan päässelle Tommi Tikalle, mutta Lehtinen sai patjansa kiekon eteen.

Sitten olikin Ilveksen vuoro joutua alivoimaiseksi, kun Panu Mieholle tuomittiin kakkonen koukkaamisesta. Ja kuten usein käy – jos et itse osu niin kaveri tekee. TPS painoi ylivoimalla näyttävän kuvion, jonka päätteeksi Scott Kosmachuk laittoi lukemiksi 1-0. Turkulaisten tehokas ylivoima jatkui myös toisella yrittämällä ja Kosmachuk laittoi toistamiseen Lauri Korpikosken syötöstä kiekon verkkoon Tuomas Salmelan rangaistuksen aikana.

Ilves oli toisessa erässä hallitsevampi, mutta aivan maalinteon ytimeen pääseminen oli haastavaa ja toiselle erätauolle mentiin lukemista 2-0.

Eetu Tuulola pääsi paikoille, mutta tehottomuuden tuska jatkui edelleen. Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Kosmachukin hattu ratkaisee

Ilveksen kiriyritykset saivat kolmannen erän alkupuolella takaiskun kun Tuomas Salmelan katkaisuyritys keskialueella epäonnistui ja Scott Kosmachuk pääsi läpiajoon. Kanadalaisen ruuti oli jo kolmannen kerran kuivaa ja hattutemppu muutti lukemiksi 3-0-ajassa 44.57.

Ilveksen maalia saatiin odottaa viime minuuteille. Joona Ikonen syötti suoran hyökkäyksen päätteeksi Tommi Tikalle, jonka sivallus painui maalin ylänurkkaan ajassa 56.55. Ilves otti välittömästi seuraavan aloituksen jälkeen Langhamerin pois maalinsa suulta ja yritti toista osumaa ilman maalivahtia. TPS onnistui kuitenkin katkaisemaan keskialueella ja Aarne Intonen laittoi tyhjään maaliin loppulukemiksi 4-1.

Ottelun ratkaisut:

Toisen erän erikoistilannepelaaminen. Ilveksen pääsy parhaalle maalintekosektorille oli vaikeaa ja Lassi Lehtinen hoiti tulleet paikat. Scott Kosmachuk näytti maalinteon mallia.

Ilveksen parhaat:

Eemeli Suomi kamppaili ja näytti eteen. Puolustuspäässä Ilveksen parasta osaamista näytti pari Les Lancaster – Jarkko Parikka.

Vuoden viimeinen kotiottelu pelataan huomenna, kun Pelicans saapuu vieraaksi Nokia Arenalle. Tervetuloa!

Varakapteeni Tommi Tikka teki Ilveksen ainoan maalin Turussa. Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com