Marko Herckman

Eilen loistavalla taistelulla Kärpät kaatanut Ilves sai tänään puskea vastatuuleen pirteää KalPaa vastaan. Kuopiolaiset pistivät taululle tylyt 7-4-lukemat ja Ilvekselle jäi paljon pohdittavaa 300 kilometrin ajomatkalle pimenevässä syysillassa. Ilveksen seuraava näytönpaikka on lauantaina kun HPK saapuu vieraaksi Nokia Arenalle.

KalPa ottaa etumatkan

Pelin ensi minuutit mentiin vauhdilla päästä päähän. Eetu Päkkilällä oli reilun minuutin pelin jälkeen mainio paikka Jarkko Parikan avaamasta läpiajosta, mutta elokuussa nuorten MM-kisoissakin hyviä otteita esittänyt maalivahti Juha Jatkola torjui. Päästä päähän aaltoilun jälkeen KalPa lähti kolmen minuutin kohdalla viivelähtöön ja maalin edustalle noussut Aapeli Räsänen ohjasi kauden kolmannella maalillaan kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Maalin jälkeen kuopiolaiset ottivat kuskin paikan ja Ilves oli vaikeuksissa. Tamperelaiset joutuivat erässä kahdesti jäähylle, mutta alivoima oli jälleen pitävää. Jälkimmäisen jäähyn jälkeen KalPa pääsi kuitenkin iskemään, kun kiekko kimpoili vapaasti hyvällä sektorilla olleelle Benjamin Korhoselle, joka laittoi erän päätöslukemiksi 2-0.

Miro Ruokonen teki ensimmäisen maalinsa Ilveksen paidassa. Kuva: Anssi Takala, Ilves.com

Kuopiolaiset jatkaa kuskin paikalla

Ilves pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla ja onnistui kavennuksessa, kun Matias Mäntykivi laittoi Jani Nymanin laukauksen reboundin reppuun reilun minuutin pelin jälkeen. KalPa oli kuitenkin läpi erän kuskin paikalla ja osui kolmesti. Erän komeimman osuman juoni Jaakko Rissanen, jonka komeasta esityöstä ruotsalaishyökkääjä Max Görtz sai vipata liigauransa avausmaalin.

Görtzin maalin jälkeen Ilves nousi vielä maalin päähän, kun Miro Ruokonen karkasi keskialueelta läpiajoon ja nosti kiekon yläpesään. KalPalta osui erässä vielä Aapeli Räsänen ja kokenut Tuomas Kiiskinen. KalPan viidennen maalin jälkeen Marek Langhamer päästettiin lepäämään ja tilalle luisteli Jakub Malek. Langhameria KalPan osumista oli kuitenkin turha syyttää, sillä Ilveksellä oli läpi erän vaikeuksia KalPan liukkaiden pelaajien kanssa ja kiekkoja, sekä miehiä hukkui omassa päässä luvattoman paljon. Myös hermokontrollin kanssa tamperelaisilla oli haasteita ja Ilvekselle vihellettiin erässä neljä kaksiminuuttista.

Edes Marek Langhamer ei pystynyt tänään pysäyttämään KalPaa. Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Kolmas erä pelataan alta pois

Hermokontrollin asetukset pysyivät samana myös kolmannen erän alussa ja Tommi Tikka joutui kakkoselle puolen minuutin pelin jälkeen. KalPa pääsi kahden miehen ylivoimalle ja käytti tilanteen välittömästi hyväkseen kun Max Görtz pamautti kovan one timerin ohi Malekin. Neljä minuuttia myöhemmin Kasper Simontaival teki mainion esityön ja Aapeli Räsänen pääsi tekemään illan kolmannella maalillaan lukemiksi jo 7-2.

Kolmas erä pelailtiin loppuun vähän seesteisemmissä merkeissä. Ilves pääsi pelin loppupuolella kahdesti ylivoimalle. Hyvin alivoimallakin taistellut Joona Ikonen onnistui molempien aikana maalinteossa ja päätöslukemiksi muodostui lopulta 7-4.

Ottelun ratkaisut:

Ilveksen tiivis viisikkopuolustus loisti poissaolollaan ja KalPa pääsi jatkuvasti iskemään nopealla liikkeellä hyville tekopaikoille. Ilveksen toisen erän kiriyritykset KalPa katkaisi nopeilla kuiteilla ja loput pelistä jäällä nähtiin turhautunut Ilves.

Ilveksen plussat ja miinukset:

+ Pelistä saatiin toistamiseen hyvää oppia, että kärkipelin voittaminen edellispäivänä ei merkitse yhtään mitään uudessa pelissä.
– Iso tasonnotkahdus toistamiseen viikon sisällä.
– Hermokontrollin pettäminen ja sitä kautta tulleet turhat jäähyt.
– Huolimattomuus pelin kaikilla osa-alueilla.

Ilveksen parhaat:

Dominik Masin ja Joona Ikonen yrittivät parhaansa mukaan näyttää esimerkkiä.

Erikoista:

Linjatuomari Oskari Saarimäki joutui jättämään ensimmäisessä erässä pelin kesken loukkaannuttuaan kiekon osumasta. Toiseen erään Saarimäkeä paikkaamaan saatiin Miiro Tukia liigan linjatuomareiden haastajaryhmästä.

Seuraava ottelu:

Lauantaina Nokia Arenalle saapuu vieraaksi HPK. Osta lippusi täältä!

Kahdesti osunut Joona Ikonen on tehnyt tällä kaudella viisi maalia. Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com