1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Välipäivän haastattelussa Arttu Ruotsalainen

Välipäivän haastattelussa Arttu Ruotsalainen

Olli Mustonen

Kun Ilves aloitti nousunsa harmaasta keskinkertaisuudesta kausi kaudelta kohti Liigan huippua, yksi tärkeimmistä palasista oli keskushyökkääjä Arttu Ruotsalainen.

Hän kelpaa minne tahansa käyntikortiksi siitä, millaisia kehitysaskelia nuori pelaaja voi ottaa Ilveksen nykyorganisaatiossa. Kun Ruotsalainen vietti syksyn 2020 lainalla Ilveksessä, hän oli huikeilla tehoillaan todennäköisesti sarjan paras hyökkääjä.

Kuva : Timo Koistinen

Arttu Ruotsalainen pääsi viime ja tällä kaudella murtautumaan maailman kovimpaan liigan Buffalo Sabresin pelipaidassa. Ensimmäiset tehopisteet ylhäällä on tehty, ja uutta vauhtia kohti kirkkaimpia valoja haetaan Rochesterista, AHL:stä. Are on nakuttanut viime ja tällä kaudella komeasti pisteen per ottelu.

“Alkukausi ylhäällä oli vaikea. Olin eri roolissa kuin mihin olin tottunut, enkä päässyt pelaamaan omilla vahvuuksillani. Rytmiin ei myöskään oikein päässyt, kun pelasin yhden pelin ja huilasin seuraavan”, Ruotsalainen kommentoi.

“Ennen joulua sain siirron AHL:ään. Pääsin omaan peliini takaisin sisälle. Olen saanut pelata paljon ja pystynyt nauttimaan siitä sekä auttamaan joukkuetta. Hyvä fiilis siis!”

Ruotsalaisen mukaan AHL:ssä on enemmän vauhtia ja huomattavasti vähemmän pelitavallisia ja taktisia asioita kuin kotoisessa Liigassa, jossa myös pelataan enemmän joukkueena. NHL:ssä on tietenkin eniten yksilötaitoa ja vähiten tilaa ja aikaa. Pitkiä hyökkäysalueen pyörityksiä nähdään vähemmän: peli virtaa enemmän ylös ja alas.

Tätä kirjoitettaessa Are on ollut viettämässä vapaapäivää – ja hänkin seurasi toisen semifinaaliottelun, jossa TPS oli parempi selvin numeroin.

“Tepsi tuli kovaa päälle, antoi painetta, oli nälkäisempi ja voitti kaksinkamppailuja. Pitää muistaa, että jokaisesta pelistä saa vain yhden voiton. Ottelut pitää nollata ja unohtaa mahdollisimman nopeasti – tulipa sitten voitto tai häviö. Se joukkue, joka pystyy siihen, on vahvoilla. Eiköhän tiistaina nähdä jätkiltä taas raikas esitys ja näyttämisen halu, kun on vielä mahtava kotiyleisön tuki.”

Are on nähnyt jokaisen Ilveksen pelin.

“Olen tosi hyvällä mielellä seurannut Ilvestä. On hienoa nähdä, miten jätkä ovat pelanneet, ja Nokia Arenalla on huikea meininki. Olisi kyllä kiva olla siellä tällä hetkellä Ilves-paita päällä ja nauttia kaikesta. Faneille on hieno juttu, kun pitkästä, pitkästä aikaa pelataan välieriä ja ollaan kiinni mitaleissa!”

Keväällä 2020 Ruotsalainen teki voittomaalin Hakametsässä HIFK:ta vastaan ja ihmetteli aivan hullaantunutta yleisöä – tavallisessa runkosarjaottelussa. Hän kommentoi tuolloin, että tuntui kuin olisi välieriin menty sillä maalilla.

“Muistan tottakai sen maalin…mutta veikkaan, että nyt on vielä sata kertaa hienompi fiilis. Voin vain kuvitella, mikä se tunnelma oli, kun Konna ratkaisi.”

Arttu Ruotsalainen uskoo vahvasti Ilveksen joukkueeseen, jota hän pitää materiaaliltaan vielä vahvempana kuin vuoden 2020 ryhmää.

“Ulospäin huokuu se fiilis, joka jätkillä on. Sen näkee pienistä asioista: miten ollaan iloisia joukkueen puolesta, miten tuuletetaan, jos joku muu tekee maalin, millainen on elekieli. Joukkue on siinä iskussa, että se pystyy voittamaan mestaruuden. On sellainen fiilis, että kaikki on mahdollista.”

Are haluaa lopuksi lähettää terveiset joukkueelle ja faneille.

“Jätkille isosti tsemppiä täältä. Toivottavasti menette päätyyn saakka. Olisi niin hieno juttu Tampereelle ja Ilves-faneille. Ja pakko on nostaa hattua faneille, joiden ansiosta on saatu todella paljon virtaa kaukaloon. Yleisömääristäkin näkee, missä mennään: Ilveksen peleissä halli on täynnä. Nauttikaa buumista!”

Arttu Ruotsalainen ensimmäisellä Ilves-kaudellaan 2017-18.
Kuva : Timo Koistinen
Maalivahti Niko Parkkinen liittyy Ilveksen joukkueeseen
Goaltender Niko Parkkinen joins Ilves
UUTISET