1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Vuoden kokeneempi Koivula valmiina liigakauteen

Vuoden kokeneempi Koivula valmiina liigakauteen

Marko Herckman

Otto Koivula ihastutti viime kaudella ilvesläisiä taidoillaan ja tehoillaan. Vuoden tulokkaaksi valittu hyökkääjä odottaa kuumeisesti toisen liigakautensa aloittamista. Koivula uskoo pystyvänsä viime kautta tasaisempaan ja vielä enemmän joukkuetta auttavaan suoritukseen.

Haastattelupäivänä 19 vuotta täyttäneen Koivulan kesä on mennyt hyvin. Harjoituspelit on pelattu ja hyökkääjä odottelee jo kuumeisesti kauden alkua.

– Hyvää tässä kuuluu. Kyllä tässä jo aika täpinöissään on, kun on harjoituspelit pelattu ja kohta kausi starttaa. Kyllä tässä on jo sellainen fiilis ollutkin, että kausi saisi alkaa.

Koivulan kesä vierähti ensimmäistä kertaa poissa kotimaisemista, sillä kehityshaluinen hyökkääjä vietti kesänsä Turussa fysiikkavalmentajavelhoksikin kutsutun Hannu Rautalan opissa.

– Kyllä siellä keskityttiin niihin asioihin henkilökohtaisesti, jotka veisivät minua pelaajana eteenpäin. Räjähtävyyttä, nopeutta ja sellaisia asioita. Punttisalilla hankittiin tietysti lisää ”jerkkua” reisiin ja keskiviikkoisin oli esimerkiksi sellaista kelkanvetoa, jolla kehitettiin räjähtävyyttä.

– Oli se tietenkin erilaista jo siltäkin kannalta, että kesä meni Turussa kun aikaisemmin on tullut oltua täällä kotona. Positiivinen maku siitä jäi – siellä oli kuitenkin paljon NHL-ammattilaisia ja näki läheltä hyviä esimerkkejä, kuinka huippuäijät treenaa. Kokonaisuutena oli hyvä kesä, Koivula vertailee.

Kesätreenien tuomaa kehitystä päästään seuraaman kohta alkavassa runkosarjassa. Koivulalla on uransa toiseen sesonkiin erilaiset lähtökohdat kuin vuosi sitten.

– Viime kaudella ei vielä ollut kenelläkään kauhean isot odotukset minuun ja itsekin pääsi lähtemään rennosti ja katsomaan mitä tulee. Nyt niitä odotuksia on kaikilla ja tietysti itsellänikin – haluan pelata paremmin kuin viime kaudella. Se tietysti asettaa vähän erilaisen lähtökohdan tähän kauteen, mutta yritän kääntää sen asian positiiviseksi.

Koivula onnistui ratkomaan jo viime kaudella useammankin pelin Ilvekselle. Tällä kaudella taituri uskoo pystyvänsä viime kautta tasaisempaan suoritukseen.

– Viime kauden alussa oma peli ailahteli pelien välillä ja se oli tietysti oletettavaakin ensimmäisellä kaudella. Nyt olen vuoden kokeneempi ja fysiikka ja kaikki muukin on kehittynyt. Uskon, että nyt olen paljon fiksumpi tuolla kaukalossa ja pystyn pelaamaan paljon tasaisemmin – auttamaan joukkuetta molempiin suuntiin joka ilta.

Nuorille tarjolla johtajuutta

Ilveksen joukkueesta paistaa silmiinpistävänä piirteenä nuoruus. Kokeneitakin kavereita löytyy, mutta nuorten pitää pystyä kantamaan vastuuta heti alusta asti.

– Onhan meillä nuori joukkue, mutta potentiaalia löytyy tosi paljon. Se on mielestäni tosi hyvä lähtökohta. On paljon pelaajia, joilla on vielä se viimeinen steppi ottamatta liigatasolla. On siinä tietysti se toinenkin puoli, että ei ole hirveästi kokemusta kovista paikoista. Meillä on kopissa jokunen kokenut pelaaja ja heitä tarvitaan varmasti aika paljon. Mutta myös meidän muutamien yhden-kaksi kautta Liigassa pelanneiden pelaajien pitää pystyä näyttämään sitä johtajuutta, ”Ode” painottaa.

Nuoruuden lisäksi joukkueen runko on hyvin ilvesläinen. Joukkue vilisee Koivulallekin juniorivuosilta tuttuja pelaajia.

– Ainahan se on hieno juttu lähteä pelaamaan, kun on paljon tuttuja jo junnuvuosilta. Nyt vielä tulivat Haapanen ja Ikonen tähän mukaan – heidän kanssaan tuli junnuvuosina aika monta peliä pelattua. Sitten on Meskasta, Suomea ja muuta joiden kanssa voitettiin A-nuorissa mestaruus. Mutta ei tuolla kopissa ole yhtään jätkää, jonka kanssa ei haluaisi jutella ja viettää aikaa. Hyvä ryhmä on kasassa.

Uusiakin pelaajia Ilveksen riveihin on täksi kaudeksi liittynyt.

– Kyllä kaikki ovat hyviä jätkiä ja pirun hyviä pelaamaan. Ei ole yhtään sellaista kaveria, jonka kanssa ei haluaisi ja olisi helppo pelata. Hyvin ovat päässeet sisään porukkaan ja uskon, että heistä on paljon apua kauden aikana.

Koivula uskoo, että Ilveksen hieno viime kevät ei jäänyt yksittäiseksi tähdenlennoksi, vaan suunta näyttää edelleen ylöspäin.

– Tavoite on parantaa viime kaudesta. Kyllä me halutaan sinne mitalipeleihin – oli se viime kaudellakin niin lähellä. Silloin huomasi kyllä, että kaikki on mahdollista kun palaset loksahtavat kohdalleen. Tyhmäähän se olisi, jos siitä ei haluaisi lähteä parantamaan, hyökkääjä huomauttaa.

Hyökkäysvoittoinen joukkue

Ilveksen joukkue on nuori ja raikas. Organisaatiopuolellakin on mennyt moni asia uusiksi. Pelaajat keskittyvät omaan työhönsä, mutta Koivulan mukaan uudistukset ovat tuoneet joukkueeseenkin uutta virtaa.

– Me keskitytään siihen omaan tekemiseen, mutta kyllä se tuo tuonne koppiinkin sellaista uutta virtaa. On ollut erilaista tapahtumaa ja nähty uusia naamoja – kyllähän se aina luo sellaista positiivista henkeä joukkueessa.

– On ollut hienoa nähdä uusia juttuja markkinointipuolellakin – se tuo aina raikasta ilmaa tekemiseen. Kyllä niitä tulee itsekin sosiaalisen median puolella seurattua.

Koivula pystyy kiekon kanssa monenmoisiin taikatemppuihin ja ylivoimalla rooli tulee varmasti jälleen olemaan iso. Ilveksen hyökkäyskalusto on muutenkin täynnä taitoa.

– Hyökkäyspään osaamista meillä on todella paljon. Yritetään löytää vielä tasapaino puolustussuuntaan, vaikka ei se mikään ongelma ole ollut. Kaikki kyllä tiedostaa sen, että meillä on aika hyökkäysvoittoinen joukkue.

– Eiköhän me yritetä ylivoimaankin vielä jotain uusia juoniakin kehitellä, mutta kyllä ne vanhatkin varmaan vielä toimivat, Koivula hymyilee.

Harjoituspeleissä Ilves on väläytellyt paikoitellen todella iloista peliä.

– Kyllä me varmasti pelataan aika iloista ja kiekollista peliä. Vähän yritetään vielä nopeuttaa peliä viime kaudesta ja sitä on ehkä vähän jo näkynytkin. Esimerkiksi Sportia vastaan pelattiin tosi aktiivisesti.

Koivula kehoittaakin kaikkia ilvesläisiä saapumaan katsomaan joukkuetta Hakametsään.

– Kannustan kaikkia tulemaan halliin. Uskon, että nähdään vielä viime kautta parempi, nopeampi ja aktiivisempi Ilves. Uskon, että nähdään paljon maaleja ja sellaista Ilvestä, joka on katsojien mieleen.

Joukkorahoitushanke puhkaisi 60 000 euron rajan, kampanja jatkuu syyskuun ajan
Markku Heikkilä palaa Ilves-kuuluttajaksi
UUTISET