1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Aleksi Elorinne: ”Tämä on ollut unohtumatonta aikaa minulle”

Aleksi Elorinne: ”Tämä on ollut unohtumatonta aikaa minulle”

Ilves.com

Sunnuntaina pronssijuhlaan päättynyt Ilveksen kausi päätti ainakin toistaiseksi myös puolustaja Aleksi Elorinteen taipaleen Ilveksen riveissä. Uhrautuvalla pelitavalla ja välittömällä persoonallaan ilvesläiset hurmannut ”Allu” oli pelin jälkeen Ilves-klubilla kiitollinen ajastaan Ilveksessä.

Joensuulaislähtöiselle Elorinteelle ehti kehittyä kolmen kauden aikana melkoinen Ilves-sydän.

– Kyllä tämä on ollut unohtumatonta aikaa minulle. Se kuinka minut otettiin täällä vastaan ja kuinka olen saanut olla oma itseni – Ilveksestä ja koko tästä yhteisöstä on tullut minulle tosi merkityksellinen juttu. Tykkään siitä Ilves-mentaliteetista – täällä mennään hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa, Allu myhäili pronssipelin jälkeen Ilves-klubin hulppeissa puitteissa.

– Olen saanut täältä paljon eväitä tulevaisuutta varten – niin pelaajana kuin ihmisenä. Nyt kun se vielä konkretisoitui tämän pronssimitalin kautta, niin ihan mahtava juttu.

Tunne oli pinnassa vielä pronssipelin tauottua. Ilveksen joukkue sai puolustajalta vuolaita kehuja.

– Ensimmäisenä tulee mieleen sana poikkeuksellinen. Tämä on kova sarja, jossa pelataan joka ilta kovia pelejä. Se on oikeasti kova juttu olla tässä sarjassa kolmen joukossa – sitä ei pysty kukaan yksin tekemään, vaan se vaatii koko joukkuetta. Kyllä tästä jää hyviä muistoja ja toivon Ilvekselle kaikkea hyvää.

– Tietysti joukkuetta harmittaa, että ei päästy finaaleihin, mutta tämä oli kuitenkin Ilvekselle ensimmäinen askel. Se kirkkain mitalikin tulee varmasti pian ja minä olen silloin Eemelin fanipaita päällä katsomossa.

Yhteisöllisyys on asia, jota Ilveksessä on korostettu. Se on myös näkynyt ja Elorinteellä on esimerkiksi aina ollut aikaa nuorille Ilveksille – niin pelien jälkeen kuin muutenkin.

– Nuorena poikana oma unelma oli pelata joskus Jokipoikien edustusjoukkueessa. Silloin olin itse siellä pleksin toisella puolella ja katsoin pelaajia ylöspäin. Se oli itselle silloin niin tärkeä asia kun sai niitä pelaajia seurata. Nyt kun itse on saanut poikkeuksellisen mahdollisuuden olla siellä pelaamassa, niin kyllä haluan antaa takaisinpäin. Olen nauttinut etenkin siitä, että olen saanut olla näiden nuorten tulevaisuuden Ilves-pelaajien kanssa tekemisissä.

Elorinteen Ilves-ura tulee tällä erää päätökseen. Tulevaisuus on auki, mutta ulkomaat kiinnostavat puolustajaa.

– Olen sellaisessa vaiheessa uralla, että olisi hienoa päästä ulkomaille ja nähdä vähän millaista se kiekko siellä on. Mutta vielä en tiedä yhtään mitä on tulossa.

Ilveksellä on kuitenkin pysyvä pelipaikka Elorinteen sydämessä. Hän luottaa tamperelaisseuran tulevaisuuteen kuin vuoreen.

– Täällä on otettu koko ajan konkreettisia askeleita kohti kärkipaikkaa ja mestaruutta. Kun Suomet, Parikat ja kumppanit tekee jatkosopimuksia ja haluavat voittaa nimenomaan täällä, niin sekin jo kertoo siitä. Meillä on täällä kaikki valmiina – mahtava buumi, hieno halli ja upeat kannattajat.

– Se että voi voittaa jotain vaatii näitä kokemuksia, joita meillä on ollut. Ne jätkät jotka ensi kaudella vetävät Ilves-paidan päälle ovat taas yhtä kokemusta rikkaampia ja tietävät mitä se vaatii, että voi voittaa. On ollut suuri kunnia olla mukana näillä Ilveksen menestyksen ensiaskeleilla, Allu kiittelee.

21 vuoden tuska päättyi pronssiseen riemuun!
Marko Anttila ja Marek Langhamer mukana Tšekin EHT-turnauksessa
UUTISET