Marko Herckman
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Ässät

Viikonloppuna Decens Tampere Cupissa kautensa käynnistäneen Ilveksen harjoituspelit jatkuvat keskiviikkona Hakametsässä. Vastustajaksi saapuu Ilveksen viime kaudella pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella pudottama Ässät. Ottelu alkaa kello 18.30, ja osa tuotoista menee ottelun järjestelyissä mukana oleville Ilveksen B-nuorille.

Liput | FB-tapahtuma

Ilves voittokantaan toisessa ottelussaan

Ilveksen kauden ensimmäinen ottelu Tapparaa vastaan oli vielä nihkeä esitys, mutta lauantain Pelicans-pelissä tamperelaisten peli oli jo paremmin uomissaan. Ilveksen taitavat hyökkääjät pääsivät hyvin esille ja lopputuloksena oli 4-1-voitto Juho Liuksialan, Juhani Tammisen ja Joona Ikosen (2) hienoilla maaleilla.

Ässien pelikausi käynnistyi elokuun 4. päivä Pitsiturnauksella, jossa minipeleistä oli tuloksena kaksi tappiota ja yksi voitto. Viime viikon torstaina porilaiset pelasivat kotiluolassaan ensimmäisen täysimittaisen ottelunsa KooKoota vastaan. Ässät nousi ottelun loppuminuuteilla kahden maalin takaa-ajoasemasta Niklas Appelgrenin ja Juho Tommilan maaleilla tasoihin, mutta lopulta KooKoo nappasi 2-3-voiton voittomaalikilpailussa.

Mielenkiintoisia nimiä

Ilveksessä pelaa kaksi viime kaudella Ässissä pelannutta pelaajaa, kun puolustaja Valtteri Viljanen ja hyökkääjä Arttu Ruotsalainen vaihtoivat patapaidat Ilveksen väreihin. Molemmat nuoret pelaajat ovat mielenkiintoisia nimiä tulevaa kautta ajatellen. Ilveksen uusista pelaajista Julius Valtonen ja Juhani Tamminen esittivät vahvoja otteita Tampere Cupissa.

Ilveksen omista nuorista Topias Haapanen kiemuroi Pelicansia vastaan yllätyksellisesti ja tehokkaasti. Joona Ikonen näytti maalinteon sujuvan myös miesten tasolla. Kotiin palanneelta Mikael Kuroselta sopii odottaan vahvaa kautta ja puolustuspäässä Olli Vainiolla on mahdollisuus ottaa jälleen yksi askel eteenpäin. Vasta muutaman kerran joukkueen mukana jäillä maajoukkuereissun vuoksi olleet Otto Koivula ja Joona Koppanen pääsevät pikku hiljaa paremmin rytmiin.

Ässien joukkueesta lähti viime kauden päätteeksi monta kärkipelaajaa ja aukkoja on paikattu esimerkiksi Mikko Salmiolla, Sami Lähteenmäellä ja valmentaja Jyrki Aholle Bluesin ajoilta tutulla jenkkihyökkääjä Philip McRaella. Kovuutta joukkue hankki hyökkääjä Matti Lambergin ja puolustaja Ben Bloodin muodossa. Italialaismaalivahti Andreas Bernard sai seurakseen maanmiehensä Marco Insamin. Aikuisurallaan ensi kertaa kotimaansa ulkopuolella pelaavan Italian maajoukkuehyökkääjän onnistumista on mielenkiintoista seurata. Ilveksessä toissa kaudella pelannut Henri Kiviaho on Ässien toinen maalivahti.

Joka pelillä iso merkitys

Ilves pelaa tällä kaudella vain kuusi kauteen valmistavaa harjoitusottelua. Jokaisen kokemuksen ja pelin merkitys onkin suuri. Lauantain Pelicans pelissä näkyi jo hyviä elementtejä Ilveksen taitavan ja vauhdikkaan joukkueen potentiaalista.

Keskiviikkona nähdään mihin pelin kehityskaari Ässiä vastaan etenee. Molemmat joukkueet pyrkivät aktiiviseen pelaamiseen ja edessä on varmasti viihdyttävä kamppailu. Tervetuloa!

Liput | FB-tapahtuma

Juuso Pulli kovin odotuksin kohti uutta kautta
Ässät jätti Ilveksen nollille Hakametsässä
UUTISET