1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Hakametsässä juhlitaan 100-vuotiasta Suomea – jatkaako Ilves kotivoittojen tiellä?

Hakametsässä juhlitaan 100-vuotiasta Suomea – jatkaako Ilves kotivoittojen tiellä?

Marko Herckman
Ilves TO 17.7. klo 02:00 Lukko

Ilves saa itsenäisyyspäivän aattona Suomi 100-juhlaottelussa vastaansa Rauman Lukon. Jatkaako 86-vuotias Ilves kotivoittojen tiellä viisi vuotta nuoremman kilpakumppaninsa kustannuksella?

Ilveksellä alla makea voitto

Ilveksen edellinen viikko oli tuloksellisesti kaksijakoinen. Keskiviikkona joukkue kamppaili hienosti kovan kotijoukkueen HIFK:n mukana, mutta viimeinen viisiminuuttinen käänsi pelin maalin johtoasemasta 4-3-tappioksi. Perjantaina Ilves kohtasi JYPin Tampereella. Kapteeni Tapio Laakso avasi hanat vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen, jota Eemeli Suomi, Sami Sandell ja Ville Meskanen vielä säestivät. Avauserän 4-0-ilotulituksen jälkeen Ilves piti pelin pääosin hallussaan ja nappasi äärimmäisen arvokkaan 5-2-kotivoiton.

Ilveksen pelissä on näkynyt viime aikoina hyviä merkkejä. Kenttätasapaino on pysynyt paremmin kasassa ja kiekkoa on saatu hyökkääjille vauhtiin. Huolimattomuusvirheet ovat vähentyneet, mutta edelleen niitä näkyy välillä liikaa ja peruspelaamisen tasoa pitääkin pystyä hinaamaan edelleen vaihto vaihdolta eteenpäin. Monella yksittäisellä pelaajalla on vielä aineksia roimaan tasonnostoon, jota kautta koko viisikon pelaamista voidaan saada eteenpäin.

Ilveksen viime aikojen kirkkaimpana tähtenä on vilkkunut Sami Sandellin johtama ketju. Kokenut Sandell asetettiin KalPa-pelissä nuorten Eemeli Suomen ja Ville Meskasen väliin ja tulos on ollut vakuuttavaa. Sandell on viidessä pelissä takonut tehot 2+5 – Suomi ja Meskanen puolestaan 3+3. Kolmen taitavan ja peliälykkään pelaajan ketju on luonut vaihdosta toiseen vaarallisia paikkoja. Hyvin roolitetussa kolmikossa on ainesta vieläkin kovempiin tekoihin. Suomi on hiipinyt koko Liigan pistepörssissä jo sijalle kymmenen, ja piste per peli tahdissa takova Meskanen ja Sandell ovat tällä hetkellä viisi pistettä kultakypärää perässä.

Maanantaina julkaistiin Mark Floodin loppukauden jatko Ilveksessä. Seitsemässä ottelussa tehot 1+3 kerännyt Flood on ollut oiva lisä Ilveksen puolustukseen. Kokenut puolustaja avaa peliä hyvin niin jalalla kuin kiekolla ja saa toimitettua kiekkoa hyvällä prosentilla maalille asti. Toinen puolustuspään ulkomaanapu Joe Piskula tuntuu syttyvän parhaimpaansa kovia ja fyysisiä joukkueita vastaan. JYPiä vastaan amerikkalaispuolustaja pelasi erinomaisesti. Eilen Tampereelle saapunut tuore hankinta Bill Thomas ei pelaa vielä Lukkoa vastaan.

Lukon kokoonpano elänyt voimakkaasti

Rauman Lukko on saanut junansa vaikean viime kauden jälkeen jälleen paremmin raiteilleen. KalPasta länsirannikolle vaihtanut päävalmentaja Pekka Virta on pitänyt koko kauden ajan joukkonsa hyvin kärkiporukoiden tuntumassa, mutta viime aikoina kone on yskähdellyt. Viimeisessä viidessä ottelussa raumalaiset ovat kuntopuntarissa koko sarjan kehnoin joukkue. Viimeistä edellisessä ottelussaan Lukko onnistui kaatamaan jatkoajalla Sportin, mutta tappiot ovat tulleet niin Tapparaa, KooKoota, Ässiä kuin SaiPaakin vastaan.

Tällä hetkellä raumalaiset ovat sarjataulukossa sijalla kuusi. Lukon suurin vahvuus on tällä kaudella ollut oman pään pitävyydessä – ainoastaan Kärppiä vastaan on tehty vähemmän maaleja kuin raumalaisille. Myös alivoimalla Lukko on sarjakärki Kärppien jälkeen toiseksi paras joukkue. Yhtä lukuun ottamatta kaikki pelit Lukon maalilla pelannut Kaapo Kähkönen on torjuntaprosentissa ja päästettyjen maalien keskiarvossa Liigan toiseksi paras veskari – kenenkäs muunkaan kuin kärppävahti Veini Vehviläisen jälkeen.

Lukko menetti Ville Vahalahden ja Arttu Ilomäen myötä pari avainpelaajansa pitkäksi aikaa sairastuvalle. Loukkaantumisia on myös paikattu isolla kädellä – uusina pelaajina Lukossa ovat hyökkääjät Teemu Ramstedt ja Chris VandeVelde. Ramstedt on kolmessa pelaamassaan pelissä kerännyt kaksi syöttöpistettä. Ilvestä vastaan debyyttinsä tekevä VandeVelde on kuulunut kolme edellistä kautta Philadelphia Flyersin vakiomiehistöön. Lukon kultakypärää kantaa Janne Keränen tehoin 12+6. Ilveksestäkin tuttu kokenut Toni Koivisto on säestänyt tehoin 8+9. Raumalaisten tehokkain puolustaja on 36-vuotias maailmanmestari Janne Niskala.

Jatkuuko Ilveksen vire juhlapelissä?

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen lokakuun lopussa. Tuolloin Lukko meni avauserässä 2-0-johtoon, mutta Ilves kiri toisessa erässä tasoihin Teemu Rautiaisen ja Antti Kangasniemen maaleilla. Päätöserän alussa Ilves-kasvatti Joose Antonen vei Lukon 3-2-johtoon, eikä Ilves enää onnistunut nousemaan. Avauserää lukuun ottamatta Rauman ottelu oli varsin tasainen taistelu.

Nyt nousuvireisiä merkkejä näyttäneellä Ilveksellä olisi mainio mahdollisuus napata toinen arvokas päänahka putkeen sarjan top 6-joukkueelta. Ilves pelaa neljästä ennen joulua jäljellä olevasta ottelustaan kolme kotona ja näissä olisikin hyvä lyödä alkutahdit syyskautta paremmalle kevätkaudelle. Lukko on viime aikaisten tappioiden jälkeen varmasti nälkäinen – kokenut joukkue osaa varmasti kytätä sopivaa iskun paikkaa. Ilveksen tiivistynyt viisikkopeli on jälleen isossa osassa – tiukasti puolustavan Lukon avaaminen ei välttämättä tapahdu yhtä helposti kuin JYPiä vastaan tapahtui.

Juhlaseremoniat ja täpötäysi Hakametsä antavat varmasti erinomaisen sytykkeen molemmille joukkueille – luvassa on kiihkeä kiekkoilta!

Tule juhlimaan 100-vuotiasta Suomea ja hommaa lippusi nopeasti täyttyvään Hakametsään! Kaikki liput 10euroa.

Koivula ja Koppanen alle 20-vuotiaiden MM-leirille
Ilves juhli voittoa upean kiekkoillan päätteeksi
UUTISET