2. Otteluraportti
  3. Hakametsässä juhlittiin Ilves-legenda Lasse Laukkasta

Hakametsässä juhlittiin Ilves-legenda Lasse Laukkasta

Marko Herckman

Hakametsässä juhlittiin lauantaina Ilves-Sport pelin yhteydessä uskomattoman uran tehnyttä Ilves-huoltaja Lasse Laukkasta. 52 vuotta Ilveksen huoltajana tähän mennessä toiminut Laukkanen nostettiin ennen ottelun alkua juhlaseremonioissa Ilves-legendojen joukkoon. Itse ottelussa Sport vei pisteet lukemin 1-3.

Hakametsä taputtaa seisaaltaan

Lasse Laukkanen on koskettanut pitkän Ilves-uransa aikana lukemattoman ilvesläisen elämää. Aina yhtä avulias ja asiat viimeisen päälle hoitava Laukkanen ei ollut mukavuusalueellaan astellessaan Kimmo Leinosen juontamana Hakametsän jäälle juhlittavaksi, mutta Hakametsän yleisö palkitsi uskomattoman uran jo tähän mennessä tehnyttä Laukkasta seisaaltaan taputtaen.

Osasto 41 oli tifossaan kohottanut Lassen aatelisten joukkoon ja pitkin iltaa nähtiin videotervehdyksinä entisten ilvesläisten terveisiä huoltajalegendalle. Päivänsankari itse huudettiin vielä pelin jälkeenkin jäälle rytmikkäin huudoin. Lasse Laukkanen kiitteli itse pelin jälkeisessä haastattelussa kaikkia ilvesläisiä ja totesi ytimekkäästi, että työssä parasta on se, että saa olla ilvesläinen.

Maaliton avauserä

Muutama minuutti juhlallisuuksien jälkeen Lasse Laukkanen oli jo ehtinyt vaihtamaan pikkutakin huppariin ja aloittamaan tutun puurtamisen. Samalla tuli pelin ensimmäinen tilastomerkintä kun Joonas Oden joutui kakkoselle koukkaamisesta. Ilves selvitti aloivoiman ja aivan sen lopulla Nicholas Baptiste irtosi läpiajoon, jonka Niko Hovinen Sportin maalilla onnistui torjumaan.

Ensimmäinen erä oli vierasjoukkueen. Sport karvasi agressiivisesti ylhäältä ja Ilveksellä oli vaikeuksia päästä kiekollisena pois omalta alueelta. Kamppailutilanteet menivät järjestäen vaasalaisten eduksi ja Vadim Zerenko Ilveksen maalilla sai urakoida tasaiseen tahtiin. Ilveksen paikat olivat vähissä. Antti Saarela käytti muutamaan kertaan jälleen nopeuttaan, mutta maali jäi vielä uupumaan.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta.

Toinenkin erä tasan

Toisessa erässä Ilves pääsi nousemaan jo hieman paremmin Sportin karvauksen alta, vaikka toistakin erää vaasalaiset hallitsivat. Ilveksen ykköskenttä näytti osaamistaan kun erää oli pelattu vajaa kolme minuuttia – Eemeli Suomi ja Petri Kontiola kiekottelivat suoran hyökkäyksen, jonka päätteeksi Suomi ampui one timerilla kauden viidennen maalinsa.

Pari minuuttia myöhemmin Sportin Aaro Vidgren karkasi Ilveksen hyökkäyspään kiekonmenetyksen jälkeen läpiajoon. Simon Johansson ehti hätiin ja rikkoi rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkaria asettui ampumaan Turo Asplund, mutta erinomaista peliä Ilveksen maalilla pelannut Vadin Zerenko torjui.

Toistakin erää leimasi vahva kamppailupelaaminen ja Sporti oli siinä askeleen Ilvestä edellä. Ilveksestä hyökkäysketjuista parhaiten peliä toiseen päätyyn painoi nopeajalkainen Matias Mäntykiven kolmikko. Antti Saarela pääsi jälleen kokeilmaan erinomaiselta sektorilta maalintekoa, mutta tällä kertaa laukaus livahti ohi. Sport onnistui vihdoin nelisen minuuttia ennen erän loppua maalinteossa. Zerenko venyi vielä upeasti poikittaissyötöstä yrittämään päässeen Asplundin laukauksen tielle, mutta reboundiin ensimmäisenä ehtinyt Henrik Eriksson onnistui ohittamaan Ilveksen venäläisveskarin. Toiselle erätauolle lähdettiin tilanteesta 1-1.

Ilves hallitsee, Sport tekee maalit

Kolmas erä oli Ilvekseltä pelin paras. Kotijoukkue pääsi toista kertaa ylivoimalle kun Sportin Olli Vanttaja joutui pysäyttämään väärin ottein vahvasti vääntäneen Nick Baptisten. Ylivoimalla paras paikka tuli Eemeli Suomelle, jonka laukauksen Niko Hovinen kuitenkin torjui patjallaan.

Ilves tiivisti peluuttamista jälkimmäiselle kympille ja teki ketjuihin pieniä viilauksia. Santeri Virtanen nousi ykkösketjuun ja toikin uutta virtaa Kontiolan ja Suomen peliin. Balazs Sebök pääsi Virtasen kiekon riiston jälkeen nokikkain Hovisen kanssa, mutta veivaukset eivät johtaneet maaliin. Joona Ikonen pääsi tulittamaan Antti Saarelan esityön jälkeen, mutta jälleen isokokoinen Hovinen peitti.

Kesken Ilveksen painostuksen Sport pääsi vierailemaan hyökkäyspäädyssä. Aaro Vidgren sai kiekon keskustaan ja painoi lujalla rannelaukauksella vieraat 1-2-johtoon ajassa 57.29. Ilves ei tästä enää toipunut ja vaasalaisten Axel Holmström viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemiksi 1-3.