1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Härkäviikon päätteeksi klassikko-ottelu HIFK:ta vastaan

Härkäviikon päätteeksi klassikko-ottelu HIFK:ta vastaan

Ilves.com
Ilves SU 27.2. klo 16:00 HIFK

Ilveksen härkäviikko kruunautuu sunnuntai-illan herkkupalaan kun Ilves kohtaa perinteikkään HIFK:n Nokia Arenalla. Kantaako paikallispelin voitosta saatu noste Ilveksen toiseen perättäiseen voittoon?

Ilveksen kokoonpanossa on kuluvalla kaudella esiintynyt toistaiseksi neljäkymmentä pelaajaa. Tämä lukumäärä koostuu viidestä maalivahdista, kahdestatoista puolustajasta ja kahdestakymmenestäkolmesta hyökkääjästä.

Ainoa kokoonpanossa joukkueen kaikissa otteluissa ollut pelaaja on Vadim Zherenko. Kenttäpelaajista useimmiten kokoonpanossa on ollut yhtä vaille kaikissa peleissä pelannut Simon Johansson. Tehotilastossa Ilveksen paras on Matias Mäntykivi teholukemalla +17, josta Jarkko Parikka ja Leo Lööf jäävät vain yhden plussan verran.

Ilveksestä selvästi eniten ottelua kohden on pelannut puolustaja Jarkko Parikka, joka on kellottanut 21:50min/ottelu. Hyökkääjistä kapteeni Eemeli Suomi on pelannut 19:48min/ottelu. Rangaistusaitiossa eniten Ilveksen pelaajista on istunut puolustaja Tuomas Salmela, jolla on koossa 61 rangaistusminuuttia.

Helmikuussa Ilveksen tehokkain pelaaja on ollut Eemeli Suomi, joka on iskenyt yhdeksässä kamppailussa kolme maalia ja antanut kymmenen maalisyöttöä. Suomi johtaa myös joukkueen sisäistä pistepörssiä 41 tehopisteellään.

HIFK on ennen tämän lauantai päivän Tappara-kamppailuaan ollut viikon pelaamatta Covid-tartuntojen vuoksi. Ennen viikon taukoa HIFK oli alavireessä, sillä kahdeksasta viimeisestä kamppailustaan seura on voittanut ainoastaan kaksi. HIFK palkkasi loppukaudeksi 18 maalia JYPille iskeneen Reid Gardinerin, joka tuo lisävoimaa muutenkin liigan nimekkäimpään hyökkäyskalustoon.

Sunnuntain lipputarjous:
Liput yläkatsomoon: 15 €
Kaikki nuorisoliput: 5 €

Osta lippu


Saavuthan ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi. Ottelutapahtuman ovet aukeavat 1,5h tuntia ennen ottelun alkua kello 14:30. Alkushow Areenan Original Long Drink Barissa järjestetään pregame- ja aftergame-tapahtumat, jossa on pregamen aikana happy hour kello 14:30-15:30. Pregame-tapahtumassa järjestetään myös avausmaaliveikkaus, jonka palkintona on #81 Joonas Odenin maila nimikirjoituksella. Ottelun alkushow alkaa kello 15:45.

Ilves-Kauppa areenan katutasossa palvelee ennen ottelua, sen aikana ja ottelun jälkeen. Ottelun aikana katsomotasolla palvelee myös pienempi Ilves-Kauppa sekä myyntikärryjä. Asioidessasi myymälässämme helmikuun aikana voit osallistua arvontaan, jossa palkintoina paljon GW- ja GI-paitoja! Pääpalkintona Lukáš Dostálin GW-paita.

Nyssen kyydillä veloituksetta Nokia Arenalle ottelulipulla, lue uutinen:
Nyssen kyytiin jääkiekko-ottelulipulla

Lue lisää lippukäytännöistä, ottelumuutoksista ja rajoituksista:
Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin


Pelaajakommentit, Eemeli Suomi
Haastattelu: Vesa Suonsyrjä

Onnistuitte eilen nappaamaan tärkeät kolme pistettä, minkälainen fiilis oli pelin jälkeen?

– Kyllä kopissa oli tietenkin upea fiilis, saatiin napattua sarjakärjen päänahka muutaman tappio-ottelun jälkeen. Saadaan siitä varmasti uutta lisävirtaa tuleviin otteluihin.

Kolme tiukkaa peliä takana, mikä on vireystila näin lauantaina?

– Ihan hyvä, kyllä tässä vaiheessa kautta ollaan hyvässä kunnossa. Pelejä on tiiviisti ja hauskaahan nyt on pelata kun sitä varten on koko vuosi harjoiteltu.

Olet pelannut tässä kuussa reilusti yli kaksikymmentä minuuttia ottelua kohden, miltä se tuntuu?

– Olen harjoitellut hyvin ja jaksan kyllä pelata. Nautin saamastani isosta vastuusta enkä ole huomannut että peliaikaa olisi tullut mitenkään liikaa.

Kuva : Timo Koistinen

Olet iskenyt tämän kuun yhdeksässä pelissä kolmetoista tehopistettä, onko nyt lentokeli?

– Itselleni on tärkeää löytää hyvä kemia ketjun kanssa tai vähintään löytää joku tutkapari, jotta pääsen parhaimpaani. Nyt meillä on löytynyt hyvä kemia ja nautin todella pelaamisesta ja se näkyy myös tehopisteissä.

Pelaat nyt Matias Mäntykiven ja Joonas Odenin kanssa. Minkälaiset pelikaverit ovat rinnalla?

– Molemmat ovat hyviä pelaajia, mukavia ja nöyriä tyyppejä. Mäntykivi on nopea ja taitava keskellä ja Oden erittäin nopea ja kova tekemään töitä, kuten toki Mäntykivikin.

Tampereen herruus tupsukorville trillerimäisen paikalliskamppailun jälkeen
Colton Beck ja Daniel Gazda Ilvekseen
UUTISET