3. Hieno kiekkoilta päättyi Ilveksen voittoon

Hieno kiekkoilta päättyi Ilveksen voittoon

Miia Kahila

Tampereen Ilves sai tiistai-iltana vastaansa Nokia Arenalla Mikkelin Jukurit. Kahden kovavireisen joukkueen ottelu oli tasaväkistä katsottavaa alusta loppuun ja ilta tarjosi upeita hokielämyksiä. Ottelun ratkaisua saatiin odottaa aina voittolaukauskilpailuun saakka, jolloin Ville Meskasen maali ratkaisi ottelun Ilvekselle lukemin 3-2 vl. (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0).

Ensimmäinen erä oli tasainen sekä pelillisesti että tuloksellisesti. Ottelun avausmaalin teki Jukurien Pekka Jormakka ajassa 9:45, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin tuli Ilves ottelussa tasoihin. Ville Meskanen kävi nappaamassa kiekon aloituksen jälkeen itselleen ja nakutti sen tyylillä Jukurit-verkkoon. Erän lopussa Jukurit sai ylivoiman, mutta lisäosumia erään ei nähty.

Ilves aloitti toisen erän vahvalla suorittamisella, joka toi myös tulosta ajassa 24:08. Jani Nyman antoi kulmalta nätin passin keskelle Eemeli Suomelle, joka teki Ilveksen illan toisen osuman Jukurit-vahti Rasmus Korhosen vartioimaan maaliin. Vaikka Ilves loi painetta Jukurit-päätyyn, seuraava osuma upposi Ilveksen maalivahti Jonas Gunnarssonin taakse ajassa 29:48 tekijänään jälleen Pekka Jormakka. Ilves sai vielä erän loppuun ylivoiman, mutta erätauolle tasalukemista 2-2.

Kolmannen erän loppupuolella Ilves pääsi ylivoimalle ja kiekko kävi pari kertaa vaarallisen lähellä Jukurien maalia, mutta loistavan kiekkoillan pelannut Rasmus Korhonen piti maalinsa hallussaan. Ilveksen vuoro oli luistella rangaistusaitioon ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla, mutta ottelun ratkaisua ei saatu varsinaisella peliajalla.

Koska viiden minuutin jatkoaika ei tuonut lisäosumia, oli voittolaukauskilpailun aika. Kun vetäjistä onnistui ainoastaan Ville Meskanen, oli ottelun voitto Ilveksen lukemin 3-2.

OTTELUN RATKAISU: Tiukka matsi kahden kärkipään joukkueen välillä toi hyviä onnistumisia ja näytön, että joukkueet ovat kärkitaistossa ihan ansaitusti. Ilves-vahti Jonas Gunnarsson otti tärkeitä torjuntoja ja oli osaltaan voiton mahdollistaja. Vaikka virheitä varsinkin puolustusalueella tapahtui ja vastustaja tykkäsi niistä rokottaa, hyvä peli Ilvekseltä.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 9114.

Seuraavat ottelut: Ilveksen otteluviikko jatkuu keskiviikkona 14. helmikuuta Helsingin IFK:n vieraana. Ottelu Nordiksella alkaa klo 18:30. Lauantaina 17. helmikuuta Ilves matkaa länsirannikolle. Ottelu Vaasan Sportia vastaan Kuparisaaressa alkaa klo 17:00. Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan Nokia Arenalla perjantaina 23. helmikuuta klo 18:30, kun vastustajaksi asettuu Saimaan Pallo.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi