1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. HIFK vieraaksi ystävänpäivän kamppailuun

HIFK vieraaksi ystävänpäivän kamppailuun

Mikko Alahäivälä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 HIFK

Ilveksen kahden ottelun viikko pyörähtää käyntiin tänään Hakametsässä Helsingin IFK:ta vastaan. Pisteistä käydään tiukka taisto, sillä helsinkiläiset hamuavat kotietua pudotuspeleihin ja Ilves pääsyä kymmenen joukkoon.

Laakso palaa Ilveksen kokoonpanoon

Ilves on viime viikkoina voittanut ja hävinnyt vuorotahtia. Perjantaina Ilves kaatoi JYPin Hakametsässä maalein 6-3, ja kahden edeltävän viikon aikana tilille kertyi myös kaksi vierasvoittoa, kun TPS kaatui lukemin 1-2 ja Ässät 3-6. Vastaavasti joukkue joutui taipumaan vieraissa JYPille maalein 5-1 ja KalPalle 2-1 sekä Tampereen paikallispelissä jatkoajalla 1-2. Parantuneet esitykset ovat nostaneet Ilveksen mukaan taistelemaan pudotuspelipaikasta, mutta sen napatakseen pistesaldon pitää karttua seitsemässä jäljellä olevassa runkosarjaottelussa vielä paremmalla tahdilla. Joukkueen terveystilanne koki viime viikolla kolauksia, kun puolustaja Jarkko Parikka loukkaantui KalPaa vastaan ja hyökkääjä Juhani Tamminen JYPiä vastaan. Parikan kausi on ohi, ja Tammisenkin toipuminen kestää 6-8 viikkoa. Toissa viikolla loukkaantunut kapteeni Tapio Laakso puolestaan palaa tänään Ilveksen kokoonpanoon.

Kahden edellisen viikon aikana Ilveksen ykkösnimi oli Sami Sandell, joka iski tehot 3+6. Loukkaantuneen Juhani Tammisen pisteet samalla ajanjaksolla olivat 1+4, Teemu Lepauksen 1+3 ja kultakypärä Ville Meskasen 3+0. Joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä jatkaa Meskanen tehoilla 22+18=40, mutta pisteen päässä nykyisestä piste-ennätyksestään oleva Sami Sandell on noussut tasoihin pisteillä 12+28=40. Neljänkymmenen pisteen rajaa hätyyttelevät myös Teemu Rautiainen ja Eemeli Suomi. Edellisen kerran neljä Ilves-pelaajaa on saavuttanut saman kauden aikana kyseisen rajapyykin kaudella 1989-90.

IFK:n voittoputki katkesi Lahdessa

Helsinkiläiset ovat hyvässä vireessä, vaikka Pelicans onnistuikin perjantaina Lahdessa katkaisemaan IFK:n seitsemän ottelun mittaisen voittoputken. Punapaidat kaatoivat kolmen edellisen viikon aikana Ilveksen, Tapparan kahdesti, KooKoon, JYPin, HPK:n ja Jukurit. IFK on sarjataulukossa viidentenä, mutta kamppailu kotiedusta pudotuspeleihin on myös tiukka, sillä ero kolmantena olevaan TPS:äänkin on vain kuusi pistettä.

IFK:n tehokkaimmat hyökkääjät ovat Erik Thorell, tänään pelikiellossa oleva Juhani Tyrväinen ja Vili Sopanen. Thorellin tehot ovat 14+28=42, Tyrväisen 13+23=36 ja Sopasen 14+19=33. Helsinkiläisten kanssa 1+1-vuotisen jatkosopimuksen tehneen Joonas Raskin pisteet 36 ottelussa ovat 10+15=25. Voittoputken aikana joukkueen tehokkaimpina häärivät samat nimet, ja myös kapteeni Lennart Petrell iski seitsemässä edellisessä ottelussa pisteet 3+4. Ajanjaksolle mahtui myös neljä nollapeliä, joista kolme torjui Kevin Lankinen ja yhden Atte Engren. Jukureista punapaitaan siirtynyt Teemu Tallberg on merkkauttanut viidessä IFK:ssa pelaamassaan ottelussa kolme syöttöpistettä. Raskin tavoin jatkosopimuksen tehnyt Teemu Eronen on ollut yli kolmen kuukauden poissaolon jälkeen mukana kahdessa edellisessä ottelussa. Puolustaja iski heti paluuottelussaan tehot 1+2.

Kotijoukkueet vahvoilla keskinäisissä otteluissa

Ilves voitti syyskuussa Hakametsässä pelatun kauden ensimmäisen kohtaamisen voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-1. Kaksi seuraavaa Helsingissä pelattua ottelua puolestaan kääntyivät IFK:n eduksi lukemin 4-3 ja 3-0. Kotijoukkueella on siis tänään tilaisuus tasata tilit tämän kauden osalta. Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi hyökkääjät Juhani Tamminen ja Joona Ikonen sekä puolustaja Jarkko Parikka. IFK:lta sivussa ovat hyökkääjät Patrik Carlsson ja Henri Tamminen sekä puolustajat Oliwer Kaski, Miihkali Teppo ja Joe Finley. Lisäksi poissa kokoonpanosta ovat Leijonien mukana Pyeongchangin olympialaisissa oleva puolustaja Miro Heiskanen ja pelikieltoa kärsivä hyökkääjä Juhani Tyrväinen.

Ystävänpäivänä lasten syövän vastainen ottelu
Ilves tyly isäntä ystävänpäivän kamppailussa
UUTISET