Otteluennakko

Huippuvireinen Ilves murskaamaan Sportin revanssihaaveet

Markus Mesiä

Keskiviikkona Tampereella painineet Ilves ja Sport huipentavat kiireisen viikkonsa toiseen kohtaamiseen. Voitokkaasti perjantain ottelunsa pelanneet tiimit mittelevät tällä kertaa Vaasassa, jossa pitkän tappioputken vihdoin katkaisseet vaasalaiset pyrkivät pysäyttämään tupsukorvien huippuvireen.

Erikoistilanteet Ilveksen valttina

Vierasjoukkue Ilves lähtee lauantain otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Tamperelaiset ovat voittaneet kaikki edelliset kuusi otteluaan, minkä lisäksi yhdeksästä edellisestä ottelusta on kertynyt plakkariin huimat 25 pistettä. Perjantain tasaisessa väännössä kaatui paikallisvastustaja Tappara numeroin 1-0, joten hurmoksen voi kuvitella vain kasvaneen lauantaita silmällä pitäen.

Tupsukorvien tärkein avain huimaan syysvireeseen on erinomaisen tiivis puolustuspeli sekä erinomaisesti torjuneet maalivahdit. Tamperelaisten maaliin on tehty yli kaksi maalia peliajan puitteissa viimeksi lokakuun alussa, ja kun alivoimakin on viilattu erinomaiseen kuosiin, on vastustajien maalintekoaikeet saatu pidettyä kurissa. Erityisesti keskiviikon Sport-ottelussa torjuneen Ville Kolppasen paluu huippuvireeseen oli tamperelaisille tärkeää. Niin hyvin kuin ykkösmaalivahti Lukas Dostal onkin torjunut, Ilves tarvitsee pitkää kautta varten myös toisen varmaotteisen torjujan.

Jos oma pää on saatu tiivistettyä, myös hyökkäys on ollut Ilveksellä erinomaisessa vireessä. Tamperelaisten ylivoima on noussut syksyn mittaan koko Liigan parhaaksi, kun lähes joka kolmas vastustajan jäähy on koitunut kohtalokkaaksi. Mikäli Sport haluaakin lauantaina pisteitä, on vaasalaisten pysyttävä kaukana rangaistusaitiosta.

Ilveksen kultakypärää kantaa lauantaina edelleen kapteeni Eemeli Suomi, joka on kunnostautunut erityisesti maalinteossa. 23-vuotias tamperelainen on saalistanut komeat tehot 15+5=20, mikä riittää Liigan jaettuun maalipörssin johtoon.

Sportin ykköshyökkääjät tehottomina

Siinä missä Ilveksen huippuvire on siivittänyt tamperelaiset jo sarjataulukon neljänneksi, Sportin syksy on ollut masentavampi. Vaasalaiset saivat perjantaina Lukkoa vastaan peräti yhdeksän ottelun mittaisen tappioputken viimein katki, mutta päänahasta jäi silti karvas maku. Sport oli kiinni kolmessa pisteessä vielä ottelun loppuhetkillä, mutta raumalaiset saivat kammettua itsensä tasoihin vain roima minuutti ennen päätössummeria. Vaasalaisten onneksi kypärätempun viimeistellyt Toni Kallela sai kuitenkin jatkoajalla haalittua joukkueelleen lisäpisteen.

Vaikka kotkapaidat saivatkin perjantaina lisäpisteen, asema sarjajumbona on varsin selvä. Pitkään tappioputkeen mahtuu mukaan useampia tasaväkisiä yhden maalin tappioita, mutta tilastot eivät siltikään valehtele. Sport on iskenyt 19 ottelun aikana vain 41 maalia, kun taas omissa on soinut peräti 68 kertaa. Jälkimmäinen lukema on Liigan ylivoimaisesti karmaisevin saldo.

Tuska on jatkunut erityisesti erikoistilanteissa, jotka ovat olleet läpi kauden vaikea pala purtavaksi. Sportin ylivoima on tuottanut tulosta vain 17 prosentin varmuudella, mikä on Liigan kolmanneksi heikoin lukema. Samaisella sijalla majailee myös alivoima, joka on pettänyt lähes 30 prosenttia kerroista. Kun vastassa on erikoistilanteissaan loistanut Ilves, ei lukemiin ole ennakkoon luvassa parannusta lauantainakaan.

Viikon toisessa keskinäisessä kamppailussa tulosvastuu lankeaa jälleen tutuille nimille. Joukkueen kultakypärää kantava Roope Talaja ei ole maajoukkuetauon jälkeisissä otteluissa vielä kerryttänyt pistetiliään. Samanlaista vaivaa on myös Ilveksen kannattajille hyvinkin tutulla Juho Liuksialalla, jonka pisteetön putki on venynyt jo viiteen otteluun. Kotiyleisö kaipaa kaksikolta lauantaina onnistumisia.

Sportin vaikea iltapuhde

Ilves lähtee lauantain kohtaamiseen selvänä ennakkosuosikkina. Rivakasti liikkuva jalka yhdistettynä voittojen tuomaan itseluottamukseen on paketti, jonka kaataminen ei ole kenellekään helppoa. Kun Sport taistelee vielä omien murheidensa kanssa, on urakka kahta kauheampi.

Illan isäntien toiveet lepäävät nopeassa onnistumisessa, minkä jälkeen ottelu saataisiin etenemään ilman turhia erikoistilanteita. Jos Ilves puolestaan pystyy jatkamaan erinomaisella liikkeellään ja ylivoimallaan, saattaa ottelu olla ohi varsin nopeasti.

Vaikka nuorekas Ilves on kyennyt olemaan vauhdikas läpi syksyn, viikon kolmas puhde voi hyvinkin näkyä jaloissa. Tamperelaiset ovat urakoineet kaudella vain kaksi kolmen ottelun viikkoa, ja näistäkin on aikaa jo yli puolitoista kuukautta.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 16.11.2019

Puolustajat:
Aleksi Elorinne (viikko kerrallaan)
Lassi Thomson (viikko kerrallaan)

EDELLISET OTTELUT
AJANKOHTAKOTIVIERASTULOSSARJAYLEISÖ
Ke 05.02.2020IlvesSport3-1Runkosarja4541
La 01.02.2020SportIlves3-6Runkosarja3017
Pe 10.01.2020IlvesSport5-2Runkosarja4877
Ke 11.12.2019SportIlves2-3Runkosarja2634
La 16.11.2019SportIlves2-4Runkosarja3047
Ke 13.11.2019IlvesSport3-0Runkosarja4532
Ke 06.02.2019IlvesSport4-2Runkosarja4114
Ke 30.01.2019SportIlves6-1Runkosarja2829
La 05.01.2019SportIlves5-6Runkosarja3827
Ke 02.01.2019IlvesSport4-5 JARunkosarja4325
Pe 12.10.2018SportIlves3-8Runkosarja2937
Pe 21.09.2018IlvesSport6-2Runkosarja4089

Ilves taistelee paikasta kolmen joukkoon keskiviikkona 20.11. kello 18:30. Tervetuloa Hakametsään!

Lisää aiheita

10.7.2020 / Uutinen

Ilves-Kauppa muokkasi ilmettään

Kesän kynnyksellä saatiin valmiiksi Ilves-Kaupan ehostukset niin verkkokaupassa kuin osoitteessa Kaupinkatu 40 sijaitsevassa kivijalkakaupassa. Samassa yhteydessä Ilves-Kaupan verkkokauppa integroitiin ilves.com-sivuston yhteyteen osoitteeseen kauppa.ilves.com omaksuen keväisen...

LUE LISÄÄ


26.6.2020 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n toimisto suljettuna 27.6. – 2.8.

Ilves-Hockey Oy:n toimisto on suljettuna kesälomien ajan 27.6. – 2.8. Kaupinkatu 40:ssä sijaitseva Ilves-Kauppa on kesällä avoinna arkisin klo 10-17, ja verkkokauppa palvelee ympäri vuorokauden...

LUE LISÄÄ


26.6.2020 / Uutinen

Ilveksen harjoitusottelut kaudella 2020-2021 (päivitetty 10.7.)

Ilves pelaa Liiga- ja CHL-kautta ennen seitsemän täysimittaista harjoitusottelua, joista viimeisimpänä on sovittuna keskiviikkona 23.9. pelattava vierasottelu HIFK:ta vastaan. Tänä vuonna Tapparan järjestämän Wisehockey Tampere...

LUE LISÄÄ


26.6.2020 / Uutinen

Ilves mukana uudessa 3v3 Super Series -turnauksessa – ottelut pelataan kolmella kenttäpelaajalla!

HIFK, Ilves, Kärpät, Tappara ja TPS pelaavat elo-syyskuussa yhteisen turnauksen kolmessa kaupungissa. Turnaus alkaa Turussa, jatkuu Tampereella ja huipentuu Helsingissä. Viisi Liiga-seuraa käynnistävät yhteistyössä elokuussa...

LUE LISÄÄ


25.6.2020 / Uutinen

Viime kauden parhaat pelaajat palkittu

Ilves Hockey Oy on palkinnut perinteiseen tapaan valitut pelaajat liigajoukkueen ja A-nuorten osalta. Liigajoukkueen MVP-palkinnon pokkasi loistokauden pelannut maalivahti Lukas Dostal ja A-nuorten MVP-palkinnon nappasi...

LUE LISÄÄ