1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Hyvävireinen Ilves iskee Kärppien kimppuun Hakametsässä

Hyvävireinen Ilves iskee Kärppien kimppuun Hakametsässä

Marko Herckman
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Kärpät

Hallitseva Suomen mestari Oulun Kärpät saapuu Hakametsään torstai-iltana. Pystyykö viikonloppuna Sportin ja Lukon kaatanut Ilves jatkamaan mainioita otteitaan kivikovaa Kärppänippua vastaan? Kiihkeä ottelu alkaa klo. 18.30.

Ilveksellä alla tehokas viikonloppu

Ilves pelasi viime viikolla kolme ottelua. SaiPan vieraana kotijoukkue oli vahvempi, mutta viikonloppuna Ilves löysi ruutia otteisiinsa ja kaatoi ensin Hakametsässä Sportin 6-2-ja seuraavana päivänä Raumalla Lukon 3-5. Viikonlopun peleissä Ilveksen hyökkäyspään luovuus pääsi oikeuksiinsa ja tuotti myös tulosta 11 maalin verran. Sarjataulukosta hyvin kauden aloittaneet tamperelaiset löytyvät ennen keskiviikon kíerrosta sijalta kolme.

Kärpät saapuu Hakametsään hallitsevana Suomen mestarina. Oululaisilta lähti viime kauden päätteeksi monta avainpelaajaa, mutta Kärpät lähti silti kauteen yhtenä suuremmista ennakkosuosikeista. Uusiutunut joukkue on alkukaudesta vielä hieman hakenut peliään. Tiistaina oululaiset ottivat varmalla pelillä 4-0-kotivoiton HPK:sta. Kerhovoitto on Kärppien ainoa kolmen pisteen voitto alkukaudesta – sen lisäksi Kärpät on kaatanut voittolaukauksilla TPS:n ja Jukurit.

Ilvekseltä on sivussa Kärppiä vastaan on vielä kättään lepuuttava Jerry Ahtola ja puolustaja Nikolas Matinpalo. Kärpät pääsee näillä näkymin otteluun parhaalla kokoonpanollaan kun myös edellisen ottelun pelikiellossa ollut huippulupaus Rasmus Kupari on mukana.

Nuoret sentterit vastakkain

Ilveksen riveistä löytyi viime viikolla paljon onnistujia. Yksi näistä oli maalitilinsä Liigassa Lukkoa vastaan avannut Mike Halmo. Kanadalaishyökkääjä teki Rauman pelissä myös näyttävän esityön voittomaaliksi jääneeseen Mark Floodin 2-4-osumaan. Monipuolisesta Halmosta tulee varmasti olemaan paljon iloa Ilvekselle kauden aikana. Yli 60 prosentin saldolla aloituksia voittanut Arttu Ruotsalainen on esiintynyt vakuuttavasti vaativalla ykkössentterin tontilla. Parhaillaan armeijaa suorittava 20-vuotias sentteri saa vastuuta jokaisessa pelitilanteessa ja kantaa tällä hetkellä Ilveksen kultaista kypärää tehoin 4+2.

Ruotsalainen on kellottanut Ilveksessä eniten peliaikaa ottelua kohden, mutta toisella sijalla tästä tilastosta löytyy monien yllätykseksi Tuomas Salmela. Torniolaislähtöinen puolustaja pelasi viime kaudella RoKin lisäksi yhdeksän peliä JYPissä ja on aloittanut ensimmäisen täyden liigakautensa vahvasti. Salmelassa Ilveksellä on kasvamassa varmaa peruspeliä pelaava käyttökelpoinen yleispuolustaja. Toinen tulokaspuolustaja Oskari Laaksonen on naputellut viiteen peliin neljä tehopistettä.

Kärppien mielenkiintoisin pelaaja ainakin ilvesläisten näkökulmasta on Aleksi Heponiemi. Ilveksen kasvatti pelasi kaksi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa WHL-sarjassa hurjia tehoja mättäen. Florida Panthersin toisen kierroksen varaus pelaa nyt ensimmäisiä miesten pelejään Kärppien paidassa. 19-vuotiaalla Heponiemellä on vielä voimapuolella tekemistä, mutta jalat, pää ja kädet käyvät miehen junioripelejä nähneille totutun nopeasti ja tehokkaasti myös Liigassa. Heponiemi on aloittanut lähes piste per peli tahdissa.

Kärpät teki kesällä yhden kauden kovimmista hankinnoista kun viime keväänä KHL:n pudotuspelien parhaaksi puolustajaksi valittu Atte Ohtamaa palasi Ouluun peräti viiden vuoden sopimuksella. 30-vuotias Ohtamaa otti myös kapteenin soihdun kannettavakseen joukkueessa edelleen jatkavalta Lasse Kukkoselta. Kokemusta Kärpissä edustaa myös mm. kultakypärää kantava Mika Pyörälä. Tehoja oululaisleirissä odotellaan myös esimerkiksi viime kaudella 23 maalia takoneelta Ville Leskiseltä.

Ilveksen vuoro voittaa?

Kärpät oli viime kaudella Ilvekselle vaikea vastus tamperelaiset onnistuivat nappaamaan vain yhden pisteen keskinäisistä otteluista. Kova haaste on edessä myös torstai-iltana, mutta Ilveksellä on täydet mahdollisuudet voittoon. Ilveksen peli on ollut alkukaudesta nopeaa sekä aktiivista, ja viime viikonlopun kaltaisella peli-ilmeellä tamperelaiset pystyvät horjuttamaan mitä tahansa joukkuetta.

Kokenut Kärpät jaksaa varmasti odottaa omia iskupaikkojaan, joten Ilveksen on pystyttävä pitämään tasapaino kentän molemmissa päissä läpi ottelun. Luvassa on mielenkiintoinen ja kahden pelinopean joukkueen viihdyttävä vääntö.

Jukka Hirsimäki lopettaa työnsä Ilveksen markkinointijohtajana
Ilveksen yritys ei tuottanut tulosta – Kärppien Vehviläiselle nollapeli
UUTISET