3. Ilvekselle kolme pistettä – Eemeli Suomelle hattutemppu

Ilvekselle kolme pistettä – Eemeli Suomelle hattutemppu

Miia Kahila

Tiistai-iltana koettiin Nokia Arenalla maalirallattelua, kun Tampereen Ilves ja JYP Jyväskylästä ottivat mittaa toisistaan. Ottelussa nähtiin Eemeli Suomen uran kolmas hattutemppu, kun tamperelaiset otti voiton selkein lukemin 5-1 (1-0, 3-0, 1-1).

Ilves tuli otteluun hyvin ja ensimmäisessä erässä nähtiin muutamia vaarallisia maalipaikkoja molemmissa päädyissä. Tasaisen erän jälkeen erätauolle mentiin Ilveksen johdossa, vaikka se oli Ilveksen maalivahti Jonas Gunnarsson, jonka torjunnat olivat tilastollisesti vastustajan saraketta suuremmat. Ilveksen maalintekijänä nähtiin Šimon Stránský, joka tarkalla vedollaan yllätti JYP-vahti Topias Leinosen.

Toisen erän kohokohdat löytyivät erän loppupuolelta, kun Ilves pisti tekien kolme maalia kolmeen minuuttiin. Eemeli Suomi teki niistä ensimmäisen ylivoimalla ja toisen tasaviisikoin, johon Otto Latvala antoi loistavan syötön maalin kulmalle. Oula Palve vastasi erän kolmannesta Ilves-osumasta ja erätauolle mentiin lukemista 4-0.

Kun kolmatta erää oli pelattu kolme minuuttia, viimeisteli Eemeli Suomi uransa kolmannen hattutempun ja Ilves johti ottelua jo lukemin 5-0. Samassa ajassa 43:05 JYP vaihtoi maalivahtia ja ensikertalainen Veeti Louhivaara luisteli JYP-maaliin. Ilves haki innolla lisäosumia ja se hieman kostautui, kun JYP teki alivoimalla ottelun ensimmäisen osumansa. Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja Ilves ottaa hienon kotivoiton lukemin 5-1.

ILLAN RATKAISU: Toisen erän lopussa Ilves sai onnistuneen ylivoiman, josta 2-0 osuma ja homma lähti rullaan.

ILLAN ILVES: Eemeli Suomi teki ottelussa uransa kolmannen hattutempun ja otti päälle vielä yhden syöttöpisteen.

ILLAN KUUMIN: Ilveksen ykkösketju Nyman – Palve – Suomi on tulikuuma!

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 6335.

Seuraava ottelu: Tampereen Ilves on tositoimissa jälleen torstaina 30. marraskuuta, kun joukkue vierailee Hämeenlinnan Pallokerhon vieraana. Ilves pelaa seuraavan kotiottelunsa perjantaina 1. joulukuuta, kun Turun Palloseura vierailee Nokia Arenalla. Ottelu alkaa klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi