3. Ilvekselle makoisa jatkoaikavoitto KalPasta

Ilvekselle makoisa jatkoaikavoitto KalPasta

Milla Mettiäinen

Ilves tarjoili yli kymmentuhatpäiselle yleisölle Nokia Arenalla lauantai-illan huumaa taistellessaan tiensä 4-3-jatkoaikavoittoon. Ilves oli kahteen otteeseen takamatkalla, mutta pystyi venymään tasoihin ja lopulta jatkoaikavoittoon Petri Kontiolan ratkaisulla.

KalPan maalilla tänä iltana vartioinut maalivahti Eero Kilpeläinen siirtyi kärkeen liigan eniten maalivahtina pelattujen otteluiden lukumäärässä, tämän ottelun ollessa hänen 518. ottelunsa.

Ensimmäinen erä KalPan paineistusta

Ensimmäiset vaihdot pelattiin pitkälti Ilveksen puolustuspäädyssä, mutta kun kiekko saatiin ylöspäin, pystyi tupsukorvat luomaan teräviä nopeita hyökkäyksiä. Pidempiä hyökkäyspyörityksiä erän alkupuolella ei nähty. Zherenko joutui venymään kiekon eteen enemmänkin, kun KalPa sai survottua kiekkoa Ilves-maalille lukuisia kertoja Ilveksen ollessa hieman köysissä.

KalPa siiryi 0-1-johtoasemaan ajassa 8:19, kun kulmakamppailu johti KalPa-pelaajan roiskaisuun maalin edustalle ja pomppiva reboundkiekko löysi lopulta paikkansa verkon perukoilta. Maali syntyi Juuso Könösen lavasta. Syöttäjiksi merkittiin Tuomas Kiiskinen ja Matti Järvinen.

Ilveksen lupaavin paikka syntyi Nick Baptisten poikkisyötöstä Haapalalle kaksi-yksi hyökkäyksessä, mutta kiekko jäi Kilpeläisen patjoihin.

Ilves pääsi ylivoimalle ajassa 12:40, kun Matti Järvinen kampitti Joonas Odenin. Ilves ehti pelata reilu minuutin ylivoimaa, kum Vadim Zherenko otti kaksiminuuttisen pelin viivyttämisestä. Rangaistusta lähti kärsimään Joni Ikonen.

Erän lopulla Nick Baptiste ja Les Lancaster saivat KalPa-vahdinkin liikkeeseen ja Ilves alkoi saada pelistä kiinni ja pidempiä hyökkäyksiä. Erä kuitenkin päättyi KalPan 0-1 johdossa.

Ilves tasoihin toisessa erässä

Ilves onnistui toisen erän alussa jatkamaan siitä mihin ensimmäisessä jäätiin. Petri Kontiola sai kokeiltua onetimeria, mikä oli alun paras maalipaikka, kunnes KalPa sai taas kasattuaan rivejään ja näin ollen keltapaidat pystyivät kamppailemaan Ilvestä vastaan vahvemmin. Lyhyen suvantovaiheen jälkeen Ilves sai pidemmän hyökkäyspyörityksen käyntiin Marko Anttilan johdolla. Panu Miehokin pääsi hyvälle vetopaikalle, mutta Kilpeläinen oli vahvempi.

KalPan Aleksi Klemetti pääsi läpiajoon ja yritti ujuttaa kiekkoa maaliin längistä. Zherenko otti kuitenkin tästä helpon torjunnan. Kentällä nähtiin sittemmin seuraavassa Klemetin hyökkäyksessä draamaa, kun tämä ajoi täysiä Zherenkoa päin. Pian Klemetti ja Rissanen pääsivät 2-1-hyökkäykseen, Ilveksen ollessa askeleen jäljessä. Poikkisyöttö löysi tiensä lavasta lapaan, ja kiekko oli verkon perukoilla. KalPa siirtyi 0-2 johtoon ajassa 27:09.

KalPa pystyi jatkamaan hyökkäysrummutustaan. Zherenko joutui venymään kiekon tielle lukuisia kertoja. Ilvekselle tarjoutui mahdollisuus nousta 2-1 hyökkäykseen, mutta Oden ja Johansson olivat pelanneet sen verran pitkään, että jalka painoi liikaa, eikä hyökkäystä saatu vietyä maaliin.

Saku Salmela otti KalPa-maalilla rangaistuksen korkeasta mailasta kaksiminuuttisen huidottuaan Henrik Haapalaa. Ilveksen ylivoima ei viivytellyt, kun Petri Kontiola syötti poikki hyökkäysalueen Henrik Haapalalle, joka löysi syötöllään Eemeli Suomen maalilta, joka onnistui lyömään kiekon maaliin. Ylivoimakavennus lukemiin 2-1 syntyi ajassa 30:34.

Ilves sai maalista selkeästi uutta energiaa, ja mm. Masin pääsi kokeilemaan onetimeria viivasta avausvoiton myötä. KalPa pystyi synnyttämään painetta myös Ilves-päähän ja maali vaikutti roikkuvan ilmassa. Lopulta Eemeli Suomi pystyi antamaan puolustussiniviivalta syötön vauhtiin Joonas Odenille, joka oli nousemassa läpiajoon. Takakarvauksesta huolimatta Oden pystyi vetämään kiekon ohi Eero Kilpeläisen, tasoittaen ottelun lukemiin 2-2 ajassa 36:24.

Matias Mäntykivi sai 2+10 minuutin rangaisuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kaksiminuuttista meni kärsimään Henrik Haapala. Ilves joutui loppueräksi alivoimalle, joka jatkui kolmannen erän alussa.

Erä päättyi 2-2 tasatilanteessa.

Ottelu vaatii jatkoaikaratkaisun

Alivoimasta Ilves selvisi, mutta kolmatta erää oli pelattu alle kaksi minuuttia, kun KalPa siirtyi johtoon Kasper Puution reboundmaalilla.

Ajassa 46:25 Balazs Sebök otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta, aiheuttaen Ilvekselle alivoiman. KalPa sai alivoimalla aikaan yhden yläriman. Jäähyn päätyttyä KalPa onnistui pääsemään kolmella yhtä vastaan-hyökkäykseen, mutta se tyssäsi hyvin lyhyeen Ilves-puolustuksen karvauksen alla.

Nick Baptiste pääsi läpiajoon, mutta harhautukset eivät Kilpeläistä hämänneet. Erän puolivälissä Ilves pääsi hakemaan tasoitusmaalia ylivoimalla, kun Lappalainen antoi poikittaista Odenin selkään, napaten kaksiminuuttisen itselleen tilanteesta.

Ylivoiman hierominen tuotti tasoituksen, kun Petri Kontiolan poikkisyöttö läpi KalPa-puolustuksen löysi Henrik Haapalan, joka sijoitti kiekon nätisti maaliin. Tilanne tasan 3-3.

Tästä vauhti lähti kiihtymään ja Masin pääsi hyvälle vetopaikalle, Petri Kontiola lähti kiertelemään maalia ja muutenkin hyökkäysvoimaa alkoi löytyä.

Henrik Haapalalle tarjoutui mahdollisuus viedä Ilves johtoon, kun kiekko lipui tämän lapaan maalin eteen kuin taivaan lahjana, mutta paikkaa veto ei maalista löytänyt. Kun ottelua oli jäljellä 45 sekuntia, Leo Lööf päätyi polvikontaktin kohteeksi. Tilanteesta seurasi kähinää kentälle ja lopputuloksena Leo Lööfille tuomittiin 2+2 minuuttia väkivaltaisuudesta, kun KalPan Matti Järvinen ja Juuso Könönen saivat kaksiminuuttiset kumpainenkin väkivaltaisuudesta.

Ottelu venyi jatkoajalle. Jatkoaikaa oli pelattu puolitoista minuuttia, kun Dominik Masin komennettiin jäähylle estämisestä. KalPa otti samassa ajassa aikalisän. Kolmikko Salmela-Parikka-Anttila suoritti ison alivoiman tapon. Balazs Sebok suoritti kamppaillen nousun hyökkäysalueelle, jätti kiekon Petri Kontiolalle, joka lopulta lämäsi kiekon maaliin, kun jatkoerää oli jäljellä 38 sekuntia. Nokia Arena räjähti maalin myötä.

Ilves voitti ottelun jatkoerässä 4-3 lukemin.

Ilveksen runkosarja huipentuu viikonloppuna kahteen kotiotteluun Nokia Arenalla!