1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilveksen runkosarja huipentuu viikonloppuna kahteen kotiotteluun Nokia Arenalla!

Ilveksen runkosarja huipentuu viikonloppuna kahteen kotiotteluun Nokia Arenalla!

Ilves.com
Ilves LA 19.3. klo 17:00 KalPa

Ilves kohtaa viikonloppuna kahdessa viimeisessä runkosarjan kotiottelussaan lauantaina KalPan ja sunnuntaina Sportin. Viikonlopun otteluissa pedataan asetelmia runkosarjan loppusijoitusten lisäksi pudotuspeleihin.

Ilves on kuluvalla kaudella pelannut runkosarjassa 28 kotiottelua, joista 13 legendaarisessa Hakametsässä ja 15 uudella Nokia Arenalla. Otteluista neljä pelattiin ilman yleisöä koronasulkujen vuoksi. Kotiotteluissa on käynyt tähän asti yhteensä 145 104 katsojaa, joka tekee yleisölle pelattujen otteluiden keskivarvoksi 6046 katsojaa/ottelu. Keskiarvo on tällä hetkellä Liigan suurin.

Suoraan yleisökeskiarvolla mitattuna kiinnostavimmat vierasjoukkueet ovat olleet Tappara (10 643), HIFK (6368) ja TPS (6186). Täydet kotipisteet Ilves on kerännyt neljältä joukkueelta: HPK, Kärpät, Lukko ja Ässät. Ilves on ollut koko sarjan paras kotijoukkue keräämällä 28 kotiottelusta 57 runkosarjapistettä.


Ilves-KalPa lauantai 19.3. klo 17:00
Osta lippu

Lauantain kotiotteluun on myyty jo lähes 9 000 lippua – varmista oma paikkasi Lippupisteen verkkokaupasta! CCM pystyttää otteluun oman pop up -pisteen, joka on paikalla toisen erätauon loppuun saakka. Piste sijaitsee A-sisäänkäynnin portaikon yläpäässä (A3). Ottelussa on paikalla Ilveksen vuoden 1972 Suomen mestarijoukkue.

Ottelutapahtuma: Tapahtuman ovet aukeavat 1,5h tuntia ennen ottelun alkua kello 15:30. Ottelun alkushow alkaa kello 16:45. Saavuthan ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi.

Pregame- ja aftergame: Original Long Drink Barin happy hour kello 15:30-16:30. Pregame-tapahtuma alkaa noin kello 16, jossa järjestetään myös avausmaaliveikkaus. Palkintona on #57 Jarkko Parikan maila nimikirjoituksella. Aftergame-tapahtumassa ottelun jälkeen on luvassa pelaajahaastattelu.

Kannattajatuotteet: Ilves-Kauppa areenan katutasossa palvelee koko ottelutapahtuman ajan. Ottelun aikana katsomotasolla palvelee myös pienempi Ilves-Kauppa sekä myyntikärryjä.

Ottelulipulla veloituksetta Nokia Arenalle: Nyssen kyytiin jääkiekko-ottelulipulla

HUOM! 15.3. Ilves–KalPa -ottelun liput käyvät sellaisenaan 19.3. Ilves-KalPa -ottelussa.


Ilves-Sport sunnuntai 20.3. klo 16:00
Osta lippu

Sunnuntain kotiotteluun on myyty jo lähes 6 000 lippua – varmista oma paikkasi Lippupisteen verkkokaupasta! Ilves pelaa sunnuntaina viimeisen kerran 90-vuotisjuhlapaidoilla.

Ottelutapahtuma: Tapahtuman ovet aukeavat 1,5h tuntia ennen ottelun alkua kello 14:30. Ottelun alkushow alkaa kello 15:45. Saavuthan ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi.

Pregame- ja aftergame: Original Long Drink Barin happy hour kello 14:30-15:30. Pregame-tapahtuma alkaa noin kello 15:00, jossa haastateltavana on entinen Ilves-kulttipelaaja Tommi ”Välly” Välimaa. Tapahtumassa järjestetään myös avausmaaliveikkaus, jonka palkintona on #67 Matias Mäntykiven maila nimikirjoituksella. Aftergame-tapahtumassa ottelun jälkeen on luvassa pelaajahaastattelu.

Kannattajatuotteet: Ilves-Kauppa areenan katutasossa palvelee koko ottelutapahtuman ajan. Ottelun aikana katsomotasolla palvelee myös pienempi Ilves-Kauppa sekä myyntikärryjä.

Ottelulipulla veloituksetta Nokia Arenalle: Nyssen kyytiin jääkiekko-ottelulipulla

HUOM! 16.2. Ilves–Sport -ottelun liput käyvät sellaisenaan 20.3. Ilves-Sport -ottelussa.


Pelaajakommentit, Balázs Sebök
Haastattelu: Henri Honkala

Ilveksellä on viiden päivän sisään neljä ottelua, ja perjantai on joukkueen ainoa vapaapäivä. Kova tahti ei haittaa vapaapäivänä puhelimesta tavoitettua ja vastikään uuden jatkosopimuksen kirjoittanutta Balázs Sebökia.

– Mukavaahan se vaan on pelata. Koronajuttujen takia oli aiemmin taukoa joten hyvältä tuntuu kun saadaan taas pelata kunnolla ja paljon. Joukkuekkin alkaa olla jo terveenä, joten hyvä tilanne siinäkin mielessä. Nyt vapaapäivänä pääsee vähän henkisesti pois lätkästä ja huomenna taas mennään kovaa.

Torstaisesta vieras-ottelusta IFK:ta vastaan Ilves onnistui raapimaan voiton voittolaukauskilpailun kautta, kuinka tärkeä voitto tuo oli?

– Iso voitto meille. Todella kova joukkue oli vastassa ja me näytettiin pystyvämme pelaamaan ”pleijarityyppinen” lätkämatsi. IFK ehkä hieman hallitsi peliä enemmän, mutta me pystyttiin voittamaan ja se on meille hyvä merkki pudotuspelien suuntaan. Me tarvitaan juurikin tämänkaltaisia pelejä, missä puolustetaan sitkeästi ja isketään vastaan kun paikka tulee.

Kuva: Aarno Vuorinen / Ilves

Viikonloppuna on edessä kahden kotipelin rutistus, kun ensin lauantaina vastaan saapuu ”Balulle” hyvinkin tuttu joukkue Kuopion KalPa, ja sunnuntaina Vaasan Sport. Joukkue saavutti jo kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, mutta myös koko runkosarjan voitto on edelleen mahdollista saavuttaa. Se vaatii voittoja viikonloppuna.

– Porukkaa tulossa hyvä määrä halliin ja meillä on iso nälkä voittaa heidän edessään. Tärkeää oli, että pystyttiin saavuttamaan top3-sijoitus ja kotietu pudotuspeleihin, sekä tietysti CHL-paikka. Runkosarjan voitto on edelleen takaraivossa ja se olisi hieno saavutus, muttei se ole välttämättä se isoin juttu. Katsotaan mitä tuleman pitää, mutta nälkäinen joukkue on varmasti viikonloppuna kentällä.

– Ainakin itselläni on aikalailla samanlainen latautuminen jokaiseen otteluun, mutta ainahan näissä vähän ekstraa vielä on kun kuusi hyvää vuotta viettänyt siellä. Tärkein asia kuitenkin, että pystyn auttamaan joukkuetta ja sen kautta myös toivottavasti saataisiin napattua voitto tuosta ottelusta.

Balázs Sebök ja Ilveksen tämän kauden paras maalintekijä Nick Baptiste on pelannut jo pidempään samassa kentällisessä, ja tulostakin on tullut hyvin. Millaista ”Bapsin” kanssa on pelata?

– Pitäisi varmaan häneltäkin kysyä, mutta ainakin minun mielestäni on kulkenut hyvin! Ollaan pitkään jo oltu samassa kentällisessä ja hyvältä tuntuu. ”Baps” on loistava maalintekijä, ja se sopii minun pelityyliini hyvin. Jos pystyn luomaan hänelle tekopaikkoja, niin aika kovalla prosentilla hän iskee. Hyvältä tuntuu peli kokonaisuudessaan.

Kuva: Pekka Suojanen / Ilves

Sebök itse on nakutellut edelliseen viiteen otteluun tehot 1+5, ja peli on kulkenut muutenkin. Se lupaa Ilvekselle hyvää myös tosipelejä silmällä pitäen.

– Alkukaudet ollut usein vähän vaikeampia, en osaa sanoa mistä johtuu. Joulun jälkeen alkanut saada sitä omaa peliä kiinni ja pääsemään ehkä tarvittavaan flow-tilaan. Viimeiset 20-30 peliä on alkanut kulkemaan sillä tavalla kuin toivoisin, ja millä tavalla haluankin pelata. Ja myös seura varmastikin odottaa että pystyn tällä tasolla pelaamaan ja antamaan joukkueelle. Meillä on todella hyvä joukkue ja helppo pelata. Kun joukkue onnistuu, niin yksilöidenkin on helpompi nousta esiin ja tämä on tapahtunut minunkin kohdallani. Toki sillä ei ole mitään merkitystä, jos pudotuspeleissä ei onnistu. Keskityn siihen, että pleijareissa pysyy sama flow päällä.


Lue lisää:

Ilvekselle maukas voitto Nordenskiöldinkadulta
Ilvekselle makoisa jatkoaikavoitto KalPasta
UUTISET