3. Ilvekselle neljäs peräkkäinen CHL-voitto

Ilvekselle neljäs peräkkäinen CHL-voitto

Miia Kahila

Ilveksen CHL-ottelut jatkuivat sunnuntaina jälleen tšekkiläistunnelmissa, kun vastaan asettui Vítkovice Ridera Ostravasta. Ilves otti ottelusta neljännen peräkkäisen CHL-voittonsa voittolaukauksien jälkeen lukemin 3-2 vl. (0-2, 2-0, 0-0, 0-0, 1-0).

Ottelu lähti tahmeasti liikkeelle Vítkovice Rideran Marek Kalusin tehdessä ylivoimalla ottelun avausmaalin neljän peliminuutin jälkeen. Kun tšekkiläiset tekivät jo toisen osumansa kymmentä minuuttia myöhemmin, oli kotijoukkue kahden maalin takaa-ajoasemassa toiseen erään lähdettäessä.

Toisessa erässä alkoivat tassut vihdoin lämmetä. Vastustajan ottaessa jäähyjä yhden toisensa perään pääsi Ilves pelaamaan reilusti ylivoimaa. Kolmas ylivoimakerta toden sanoi, kun Les Lancaster teki kahden miehen ylivoimalla kavennuksen 1-2. Reilua minuuttia myöhemmin Ilves-kannattajat pääsivät tuulettamaan uudelleen, kun Jani Nyman toi Ilveksen tasoihin lukemiin 2-2.

Viimeisessäkään erässä ei otteluun ratkaisua saatu, joten siirryttiin pelaamaan viiden minuutin jatkoerää kolmella kolmea vastaan. Jatkoerässä vaarallisimmat paikat loi Vítkovice, mutta Ilveksen maalivahti Jonas Gunnarsson ei antanut enää yllättää itseään ja joukkueiden paremmuutta mentiin ratkomaan voittolaukauksin. Kun Ilveksen vetäjistä sekä Les Lancaster että Šimon Stránský onnistuivat ja Gunnarsson torjui Ilves-maalissa jokaisen tšekkiläisyrityksen, otti Ilves neljännen peräkkäisen CHL-voittonsa lukemin 3-2. Samalla Ilves varmisti paikkansa CHL:n pudotuspeleissä.

ILLAN KUUMIN:

Ilves-puolustaja Les Lancaster nousee osumallaan CHL:n maalipörssin kärkeen. Lancaster toi osumillaan Ilveksen takaisin peliin sekä perjantai-iltana Oceláři Třinecia vastaan että tämän illan Vítkovice Ridera-ottelussa.

ILLAN ESTE:

Maalivahti Jonas Gunnarsson otti tärkeät torjunnat jatkoerässä ja nollasi varmasti Vítkovicen voittolaukaukset. Härligt!

ILLAN ONNISTUJA:

Hyökkääjä Samu Bau hoiti hommansa ennakkoluulottomasti pelaten loistavan ottelun.

Seuraava ottelu: Seuraavan kerran Ilves nähdään tositoimissa keskiviikkona 13. syyskuuta Isomäki Areenassa, kun Ilveksen Liigan avausottelu Porin Ässiä vastaan käynnistyy klo 18.30. Liigan kotiavauksen vuoro Nokia Arenalla koittaa torstaina 14.syyskuuta, kun vastassa on Rauman Lukko. Ottelu Nokia Arenalla alkaa klo 18.30

Ilves isännöi Vítkovice Rideraa – jatkuuko voittoputki kotiyleisön edessä?