2. Otteluraportti
  3. Ilvekselle tappio toisessa neljännesfinaalissa

Ilvekselle tappio toisessa neljännesfinaalissa

Gil Haggai

Ilves lähti hakemaan toista voittoaan loppuunmyydystä Porin Isomäki Areenasta. Tunnelma oli katossa alkuminuuteista lähtien kun tuhannet porilaiset huusivat kilpaa Ilveskannattajien kanssa Porin illassa.

Ensimäinen erä mennään eikä meinata

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja tunnelma oli todella sähköinen. Kotijoukkue Ässät oli selvästi päättänyt, että he taistelevat kotiyleisönsä edessä viimeiseen asti.

Erän alkupuolella Ässät vyöryikin kovalla tempolla kohti Ilveksen maalia ja sai järjestettyä useamman vaarallisen tilanteen. Marek Langhamerin loisto-otteet pitivät pelin tasatilanteessa aina erän puoleenväliin asti.

Pelikellon näyttäessä 10:01 sai kotijoukkue kuitenkin palkintonsa ja siirtyi 1-0 johtoon, kun Roope Talaja voitti kaksinkamppailun ja irtaantui Ilves-puolustajasta. Joachim Rohdin toimitti kiekon takatolpalle, josta Talaja ohjasi kiekon ohi Langhamerin.

Tämän jälkeen Ilves sai oman moottorinsa käyntiin, eikä kauaa tarvinnut odottaa kun Ilves tasoitti pelin 1-1:teen.

Ajassa 11:10 Leo Lööf sai kiekon Tommi Tikalta ja vei kiekon Ässien puolustusalueen kulmaan. Ruotsalaispuolustaja antoi upean syötön Matias Mäntykivelle maalinkulmalle, josta tämä ohjasi kiekon maalivahti Rubinin taakse.

Kun erää oli pelaamatta alle minuutti, oli Eetu Päkkilällä hyvä paikka siirtää Ilves vielä johtoon, mutta Rubinin hyvä torjunta piti pelin tasatilanteessa.

Kuva : Tomi Vastamäki /Liiga

Toinen erä tasaista vääntöä

Toisessa erä alkoi jälleen kotijoukkueen kovalla sykkeellä ja Ässät pyrki painamaan peliä Ilveksen päätyyn luoden muutamia paikkoja heti erän alkuun.

Erän ensimäinen erikoistilanne nähtiin silti Ilves ylivoiman merkeissä, kun Derek Barach komennettiin jäähylle kampituksesta. Ilves ei kuitenkaan tätä pystynyt hyödyntämään ja peli jatkui siis tasatilanteessa.

Ajassa 23:51 sai kotijoukkue jälleen palkinnon erän alun painostuksestaan ja pääsi 2-1 johtoon, kun Lenni Hämeenaho laukoi kiekon kohti maalivahti Langhameria ja paluukiekkoon pääsi ensimäisenä Niklas Appelgren, jonka laukaus painui Ilveksen maalin alakulmaan.

Ilves ei tätä jäänyt murehtimaan kauaa, vaan nosti oman pelinsä tempoa. Hetken päästä peli olikin jälleen tasan, kun Will Graber tuomittiin ajassa 24:42 jäähylle väkivaltaisuudesta.

Kun ylivoimaa oli kestänyt hieman yli minuutin antoi Matias Mäntykivi loistosyötön keskellä vapaana olleelle Petri Kontiolalle, jonka kova laukaus upposi vastustamattomasti Ässien maaliin tasoittaen tilanteen 2-2:teen.

Kotijoukkue ratkaisee kolmannessa erässä

Kolmannen erän alku noudatti samaa kaavaa, kuin edelliset erät, sillä Ässät tuli jälleen kovalla temmolla Ilveksen puolustuspäähän.

Kotijoukkue saikin kaipaamansa osuman erän alkupuolella, kun Aleksi Heimosalmi pääsi nousemaan melko vapaasti B-pisteen kaarelle, eikä Marek Langhamer nähnyt kiekkoa maskin takaa. Kova laukaus painui Ilveksen maaliin, joten Ilves joutui takaa-ajajan asemaan jälleen.

Kuva : Tomi Vastamäki/Liiga

Hetken päästä Jarno Koskirannalla on loistava mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun hän pääsee nokikkain Ässä-vahti Rubinin kanssa, mutta tämä pystyi torjumaan Koskirannan rystylaukauksen.

Erä jatkui Ilveksen kovalla painostuksella, kun joukkue haki vimmatusti tasoitusta. Ilves saikin useamman hyvän maalintekopaikan, mutta kotijoukkueen maalivahti Rubin piti joukkuettaan pystyssä.

Ajassa 57:36 Ilves ottaa Marek Langhamerin pois maalinsuulta ja yrittää tasoitusta kuudella pelaajalla. Joukkue saakin luotua huippupaikkoja, mutta Ässien puolustus pelasi uhrautuvasti siivoten irtokiekot.

Kun Isomäen pelikello näytti aikaa 58:11 pääsi Joachim Rohdin huudattamaan porilaisyleisöä jälleen, kun hän sai kiekon keskialueella haltuunsa ja ohjasi kiekon tyhjään Ilves maaliin tehden numeroiksi 4-2.

Ilves yritti tämän jälkeen edelleen ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Hetken päästä sama mies siirsi kiekon uudelleen tyhjänä olevaan Ilves maaliin, joten peli päättyi Ässien 5-2 voittoon.

Ottelun ratkaisut:

Kotijoukkue Ässät tuli erien alkuun loistavalla sykkeellä ottaen pelin haltuunsa. Ilves ei kuitenkaan luovuttanut ja taisteli itsensä tasoihin erien vanhetessa. Kolmannessa erässä Ilves ei siihen pystynyt kovasta taistelusta huolimatta, joten pisteet jäivät Poriin.