1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Tiukka kamppailu jatkuu keskiviikkona – kolmas neljännesfinaali Ilves – Ässät

Tiukka kamppailu jatkuu keskiviikkona – kolmas neljännesfinaali Ilves – Ässät

Vesa Suonsyrjä
Ilves KE 22.3. klo 18:30 Ässät

Keskiviikkona Ilves kohtaa kolmatta kertaa Ässät neljännesfinaaleissa. Kahden ottelun jälkeen voitot ovat tasan. Siivittääkö Nokia Arenan runsaslukuinen yleisö Ilveksen kotivoittoon?

Keskiviikolle on myyty 8500 lippua — OSTA OTTELULIPPU

Sarja käynnistynyt kotivoitoilla

Sarjan avausottelu Nokia Arenalla lauantaina oli Ilveksen selvää hallintaa, jota edesauttoi kaksi nopeaa maalia avauserässä. Ilves rankaisi ottelussa kerran suorahyökkäyksestä Ässien ajaessa liian monella pelaajalla syvyyteen. Lisäksi Ilves pääsi hyökkäyspäässä riistoihin. Ilveksen liike oli ottelussa selvästi Ässiä parempaa ja loppulukemat 5-1 saattoivat antaa väärän kuvan ottelusarjasta.

Maanantaina loppuunmyyty Isomäen Areena juhli, kun Ässät pelasi pudotuspelikeväänsä selvästi parhaan ottelunsa. Karri Kiven luotsaama Ässät tuli otteluun hyvällä energialla ja erittäin päättäväisenä. Ilves tuli kahdesti ottelussa tasoihin ja loi enemmän maalipaikkoja, mutta asenteessa Ilves jäi selvästi Ässien jälkeen. Kaikki kolme pelitilannemaaliaan Ässät iski maalinedustalta voitettuaan kamppailutilanteet. Loppulukemat 5-2 repesivät kahdella tyhjiin tehdyllä maalilla.

Tasaista kaikilla mittareilla

Joukkueet ovat aloittaneet sarjassa äärettömän tasaväkisesti, sillä 111 aloitusta jakautuvat Ilveksen marginaaliseksi eroksi 57-54. Aloittajista selkeästi paras on ollut Tommi Tikka, joka on kauhonut aloitukset 70,6 prosentin edestä. Ässien parhaalla aloittajalla Will Graberilla prosentti on 51.9. Kummankaan joukkueen ylivoimapelaaminen ei ole tuonut suurta etua joukkueelleen. Ilves on saanut pelata tuplasti enemmän ylivoimalla, joista on syntynyt yksi maali kahdeksasta ylivoimakerrasta. Ässät ei ole onnistunut neljässä ylivoimassaan kertaakaan.

Molemmilla joukkueilla on mahdollisuus kierrättää pelaajistoaan tulevissa otteluissa. Ässillä on junioripelaajien lisäksi mahdollista saada kaukaloon kokeneet pelaajat hyökkääjä Alexander Ruuttu sekä puolustaja Roni Sevänen. Ilveksellä on mahdollista nostaa kokoonpanoon hyökkääjät Jani Nyman, Samu Bau, Miro Ruokonen ja puolustajat Tuomas Salmela sekä Filip Westerlund.


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia aulassa tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-joukkueenjohtaja Timo Peltomaa ja kirjailija Olli Mustonen. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.
  • Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n huutokaupassa Ilveksen CHL-vieraspelipaidat. Huutokauppa alkaa aulassa heti ovien auettua ja kestää Aftergamen loppuun saakka. Maksutapana Mobilepay ja käteinen.

Uusittu Playoffs-alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla on luvassa Ilves Special Hockey- joukkueen peli ja toisella erätauolla vauhdikas Dam Bar -kuplapallokisa. Kuplapallot sekä muut elämys- ja ohjelmapalvelut koko Suomessa tarjoaa Tapahtumaleijonat.

Ottelutapahtumassa on mahdollisuus osallistua Kotipizza-pelaajaäänestykseen ja Ilves Trivia -mobiilipeleihin Tampereen Ilves -sovelluksella. Lisätiedot: ilves.com/app

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


Pelaajakommentit, Jyrki Jokipakka

Tiistaina iltapäivällä tavoitettu Jyrki Jokipakka nauttii pudotuspelikevään tunnelmasta. Edellisen kerran allekirjoittaneen kanssa noin kymmenen vuotta sitten jutellut Jokipakka on nähnyt paljon kiekkoilua ja osaa asettaa asioita mittasuhteisiin.

Moro Jykä, olit tässä välissä kymmenen vuotta pelaamassa maailmalla. Onko Liiga muuttunut tässä välissä ja kuinka paljon Ilves on muuttunut samassa ajassa?

– Liiga on mennyt mielestäni vauhdikkaampaan suuntaan. Pahin trap-pelaaminen on vähentynyt, vaikka jotkut joukkueet sitä vielä pelaavatkin. Ilveksessä muutos on mennyt oikeaan suuntaan ja täällä vanhasta on jäljellä enää se hyvä osuus eli huoltajat, pohtii Jokipakka muutosta.

Runkosarjan jälkeen nyt on pelattu kaksi neljännesfinaalia, miltä oma pelaamisesi tuntuu näin ratkaisupelien aikaan?

– Ihan tyytyväinen olen omaan tasooni. On ollut hienoja pelejä ja huomenna mennään taas hyvillä fiiliksillä.

Niin, yleisö on löytänyt erinomaisesti otteluihin. Minkälaisen tunnelman se tekee?

– Hallit ovat olleet täynnä kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa ja on hienoa pelata kun tunnelma on ollut kohdillaan molemmissa kaupungeissa. Tärkeitä pelejä niin mukava on pelata.

Kuva: Jimi Soinila / Ilves

Sarjaa on pelattu nyt kaksi ottelua ja tilanne on 1-1. Mitä asioita on jäänyt Ässistä mieleen?

– Nämä pelit ovat olleet kovaa vääntöä. Ässät pelaa suoraviivaisesti kohti maalia ja siinä saa vääntää täysillä. Perinteistä hienoa pudotuspelikiekkoa, Jyrki hymyilee.

Ilveksen ylivoima on kahden ottelun jälkeen iskenyt kertaalleen kahdeksasta mahdollisuudesta. Onko syytä huoleen ja kuinka sitä saadaan tehokkaammaksi?

– Kyllä siinä on parannettavaa, mutta en ole niin huolissani. Olemme saaneet kuitenkin luotua hyviä paikkoja ja oikeat elementit ovat olemassa. Pitää miettiä, että sitä tehtäisiin vielä yksinkertaisemmaksi ja toimitettaisiin enemmän kiekkoa maalille, puntaroi Jokipakka.

Ässät tuli toisessa ottelussa kotiyleisön tuella todella fyysiseti irtokiekkoihin ja maalille. Pystyykö Ilves vastaamaan tähän sarjan edetessä?

– He saivat varmasti energiaa yleisöstä ja tulivat kovaa päälle. Pystymme varmasti siihen vastaamaan ja en näe siinä mitään poikkeuksellista. Meidän pitää tehdä selkeämpiä ratkaisuja paineen alla ja välillä pistää kiekko nöyrästi pois. Meidän pitää nauttia siitä, että pelissä on tunnetta.

Ilvekselle tappio toisessa neljännesfinaalissa
Ilves repi toisen voiton Ässistä
UUTISET