1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilvekselle tappio voittolaukauksissa HIFK:a vastaan

Ilvekselle tappio voittolaukauksissa HIFK:a vastaan

Vesa Suonsyrjä

Ilves ja HIFK pelasivat vauhdikkaan ja jännittävän harjoitusottelun loppuunmyydyllä Tesoman Jäähallilla. Ilves tuli kolmannessa erässä tasoihin, mutta HIFK oli lopulta parempi voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-4 vl. Ilveksen maaleista vastasivat Panu Mieho kahdesti ja Joni Ikonen kertaalleen.

Maaliton avauserä

Ilves loi ottelun ensimmäisen todellisen maalipaikan, kun Joni Ikonen pääsi nousemaan hyvään paikkaan ja laukoi terävästi. Roope Taponen torjui, mutta Jere Innala joutui rikkomaan irtokiekkoon sännännyttä Albin Greweä. Ajassa 4.54 tulleen rangaistuksen aikana Ilves loi yhden huippupaikan, joka pelattiin Nick Baptistelle, joka ei saanut maalinedustalta kiekkoa maaliin.

HIFK pääsi yrittämään omaa ylivoimaansa Petri Kontiolan rikkoessa IFK:n pyöritettyä pitkää hyökkäystä ajassa 9.38 , Ilves selvisi kuitenkin rangaistuksen lopulla huipputorjuntaan venyneen Vadim Zerenkon johdolla. HIFK loi läpi ottelun pidempiä hyökkkäyksiä ja sitä kautta hallitsi hienokseltaan ottelua. Ilves iski kuitenkin terävästi vastaan ja avauserän lopulla Jarkko Parikka oli iskeä avausmaalin röyhkeän nousun jälkeen. Roope Taponen selvitti Parikan yrityksen, mutta jälleen Ilves iski hyvin paluukiekkoon ja nyt Roni Hirvonen joutui rikkomaan ajassa 19.47.

HIFK on tehokas toisessa erässä

Tänään hyvin esillä ollut Joni Ikonen punnersi erän alun ylivoimalla jälleen hyvin maalille ja Eetu Koivistoinen joutui rikkomaan rangaistuksen arvoisesti. Ilveksen kahden miehen ylivoimassa kiekko liikkui hienosti mieheltä miehelle ja Panu Mieho pääsi kaksi kertaa yrittämään lähietäisyydeltä ja jälkimmäisellä yrityksellä kiekko löysi verkon perukoille. Ajassa 21.50 syntyneeseen 1-0 maaliin syöttöpisteet kirjattiin Petri Kontiolalle ja Les Lancasterille.

Erän alun ylivoimien jälkeen pelin hallinta kääntyi enemmän vierailijoille ja HIFK tasoitti ajassa 28.11 kun Olli Palola pääsi iskemään lähietäisyydeltä lukemiksi 1-1. Reilua puolta minuuttia myöhemmin Simon Johansson joutui rikkomaan kiekkoa hyvin suojannutta Micke-Max Åstenia ja HIFK pääsi ylivoimalle. Vadim Zerenko torjui yhden lähes varman maalin, mutta joutui lopulta antautumaan kun Roni Hirvonen sai mailansa Kasperi Kotkansalon kovaan laukaukseen ja ohjasi HIFK:n 1-2 johtoon ajassa 29.45.

Erän kääntyessä lopulleen iski HIFK vielä kertaalleen, kun muuten erinomaisen ottelun pelannut Zerenko hukkasi kiekon näköpiiristään ja Miro Karjalaisen 1-3 rannesuupaisu painui viivasta alanurkkaan ajassa 37.06.

Toisessa erässä HIFK oli selvästi vahvempi, josta osin kertovat myös torjunnat Zerenko 13 – Taponen 5.

Ilves tulee päätöserässä tasoihin, HIFK ratkaisee voittolaukauskilpailussa

Päätöserän ensimmäinen paikka tuli vierailijoile, kun viivasta toimitettu kiekko kilahti pystytolppaan ja jäi pyörimään Zerenkon maalin eteen. Ilves kuitenkin selvisi tilanteesta ja ajassa 45.56 nousi maalin päähän, kun Eemeli Suomi haastoi hyvin yhdellä yhtä vastaan tilanteessa ja jatkoi tilanteen upealla rystyjätöllä Panu Mieholle, joka pääsi iskemään illan toisellaan lukemiksi 2-3.

Ilves sai maalista lisää virtaa ja vain reilua puolta minuuttia myöhemmin peli oli tasan 3-3. Hyvän ottelun pelannut Joni Ikonen sai palkinnon kovasata työstään kun napakka laukaus painui aivan yläkulmaan ajassa 46.31. Peli lainehti päästä päähän ja Ilves sai oman etsikkoaikansa, kun HIFK:n Joonas Lyytinen hermostui Ilveksen pelatess aivan sääntöjen rajoilla. Lyytinen iski aivan tuomarin nenän alla kovalla poikittaisella mailalla Ilves-pelaajan nurin ja lähti istumaan kaksiminuuttista ajassa 54.18. Ilveksen ylivoima ei kuitenkaan saanut kuin yhden hätäisen laukauksen aikaiseksi ja lopulta varsinainen peliaika päättyi lukemiin 3-3.

Ilveksen maalilla Vadim Zerenko oli tuplasti työllistetympi kuin Roope Taponen (Torjunnat : 32-16)

Jatkoajalla molemmilla oli omat kiekonhallintansa ja Ilves oli ensimmäisenä lähellä maalia kun Antti Saarela karvasi kiekon HIFK:n alimmalta pelaajalta ja pääsi yrittämään maalintekoa, mutta Taponen kesti. Hetkeä myöhemmin Joni Ikonen karvasi innokkaasti ja osui mailallaan Joonas Lyytistä kasvoihin ja HIFK pääsi ylivoimalle ajassa 63.29. Ilves taisteli jatkoajan lopun erinomaisesti ja näin ottelu siirtyi voittolaukauskilpailuun, jossa HIFK onnistui kahdesti ja Ilves kertaalleen ja näin hyvävauhtinen ottelu päättyi HIFK:n 3-4 voitoon.

Ilvekselle jobinpostia ottelussa tuli Santeri Virtasen ja Nick Baptisten jättäessä ottelunsa kesken.

Ilves Hockey vahvistaa organisaatiotaan uusilla toimenkuvilla
Liigan lipunmyynnin aloitus viivästyy
UUTISET