Miia Kahila

Tampereella pelattiin perjantai-iltana odotettu paikalliskamppailu, kun Ilves sai vieraaksi Tapparan. Ottelusta ei käänteitä puuttunut ja viihdyttävän paikallisottelun voiton vei jo toistamiseen tällä kaudella Tampereen Ilves lukemin 4-3 (1-1, 2-1, 1-1).

Ilves aloitti ottelun vahvasti ja hyvät otteet jatkuivat koko erän. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin Nokia Arenan keltavihreissä valoissa ajassa 11:48, kun Petr Kodýtek vei Ilveksen johtoon. Vaikka Tapparalla oli erässä muutamia vaarallisia paikkoja, mentiin erässä hienoisessa Ilveksen hallinnassa, vaikka Tapparan Carter Camper pääsi erän lopussa ylivoimalla tasoittamaan ottelun lukemiin 1-1.

Kun toista erää oli pelattu vasta 26 sekuntia, Ilveksen vuoro oli mennä jälleen ottelussa johtoon. Tällä kertaa juonimassa Jani Nyman, Eemeli Suomi ja maalintekijänä kultakypärä Oula Palve. Takaa-ajoasemassa pelannut Tappara pisti lavat viuhumaan, mutta tasoitus Ilves-verkkoon tuli maalin edestä tekijänään Veli-Matti Savinainen. Erään saatiin vielä yksi osuma, kun Ilveksen tuorein vahvistus Adam Clendening veti kohti Tappara-vahti Christian Heljankoa ja Petr Kodýtek viimeisteli illan toisen maalinsa. Erätauolle tilanteessa 3-2.

Kolmannessa erässä saatiin jälleen tuttua paikallispelitavaraa. Tasaisen erän päätteeksi ajassa 58:56 Ilveksen Joona Ikonen laittaa tyhjään Tappara-maaliin lukemiksi 4-2, mutta peli ei ollut vielä siinä. Kellossa 59:51 ja Tapparan Carter Camper pistää vielä yhden Ilveksen verkkoon. Aikalisästään huolimatta Tappara ei pysty enää käyttämään ottelun viimeisiä yhdeksää sekuntia hyödykseen ja Ilves vie makean paikallispelivoiton lukemin 4-3.

ILLAN TILASTOT: Eemeli Suomi laittoi Liigan syöttötilastonsa uudelle sadalle, kun Tappara-ottelussa tuli 200 syöttöä täyteen. Myös Oula Palve sai 100 syöttöpistettä täyteen Liigassa.

ILLAN MAALAAJA: Petr Kodytek teki kaksi ja nousi Liigan runkosarjan maalitilaston kärkeen alkukauden 12 maalillaan.

ILLAN PAIKALLINEN: ILVES

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 12 528.

Seuraava ottelu: Lauantaina 28. lokakuuta pelataan Helsingissä, kun Ilves vierailee IFK:n vastustajana. Lauantain ottelu alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi