1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilvekselle viides perättäinen voitto Roope Taposen debyytissa

Ilvekselle viides perättäinen voitto Roope Taposen debyytissa

Vesa Suonsyrjä

Ilves haki tänään Lappeenrannasta viidennen perättäisen voittonsa kaatamalla SaiPan lukemin 2-4. Ilveksen voitossa liigauransa ensimmäisessä ottelussaan pelannut Roope Taponen torjui 25 kertaa.

Tasainen avauserä Ilvekselle Aleksi Elorinteen osumalla

Ottelu alkoi Ilveksen kannalta iloisissa merkeissä, kun käytännössä ensimmäisestä hyökkäyksestä Ilves iski avausosuman. Matias Mäntykivi ajoi sisään ja tarjosi kiekon keskustaan Aleksi Elorinteelle, joka iski hyvällä laukauksella kauden avausosumansa. 0-1 maali syntyi ajassa 1.57 ja siihen merkittiin toiseksi syöttäjäksi Eetu Päkkilä.

Ilves jatkoi vahvasti ja Les Lancaster loi hyvän paikan Balasz Sebokille, mutta Westerholm selvitti tilanteen. Seuraavassa hyökkäyksessä Lancasterin laukauksen paluukiekossa oli Joona Ikonen, mutta Westerholm torjui jälleen. SaiPa sai ensimmäisen paikkansa, kun Dominik Lakatos sai oikea-aikaisella tökkäyksellä hyvän paikan, mutta laukaus meni ohitse liigadebytantti Roope Taposen maalin.

Hyvällä sykkeellä edenneessä avauserässä kokenut puolustaja Aleksi Elorinne oli lähellä jo illan toista maaliaan hyvällä nousulla, mutta Westerholm selvitti tilanteen. Vahvasti otteluun tullut Ilves työllisti toistuvasti SaiPa-maalivahtia. Molempien joukkueiden peli oli vauhdikasta ja myös taklauksia jaettiin molemmin puolin.

Avauserän jälkimmäisellä puoliskolla nähtiin illan ensimmäinen rangaistus, kun Eemeli Suomi koukkasi hyökkäyspäässä varsin kevyesti Nuutti Viitasaloa ajassa 14.22. SaiPa sai pakkopelinsä pyörimään hyvin, mutta Ilves tukki hyvin keskustaa. Ilves sai lopulta oman mahdollisuutensa, kun Matias Mäntykivi kuljetti kiekkoa pois omalta alueelta ja Santeri Lipiäinen rikkoi tätä 29 sekuntia ennen Eemeli Suomen rangaistuksen umpeutumista.

Ilveksen ylivoima otti aikansa rauhoittuakseen, mutta kun kuvio oli kunnossa jäi maali vain millien päähän Joni Ikosen laukauksen kilahtaessa aivan maalin yläristikkoon. Lopulta avauserässä ei nähty lisää osumia ja Ilves siirtyi ensimmäiselle erätauolle 0-1 johdossa.

Ilves jäähyilee, mutta voittaa silti toisen erän

Erän ensimmäisellä minuutilla Panu Mieho vapautti Eemeli Suomen vastakkain Westerholmin kanssa, mutta maalivahti torjui patjojen väliin suunnatun laukauksen. SaiPan Simo-Pekka Riikola pamautti komean taklauksen Sebokiin, mutta loukkasi itseään taklauksessa ja poistui kaukalosta muutaman minuutin pelin jälkeen. Riikola palasi otteluun muutsmia minuutteja myöhemmin.

Kotijoukkue SaiPa pääsi toistamiseen ylivoimalle, kun Jarkko Parikka purki kiekon katsomoon ajassa 23.07 ja samassa ajassa Ilvekselle tuomittiin joukkuerangaistus Petri Kontiolan tuplarikkeestä aloitustilanteessa. Ilveksen alivoima oli erinomaista ja kahden miehen alivoimalla se oli lähimpänä maalintekoa Panu Miehon polkiessa läpiajoon, mutta häirittynä Mieho ei saanut ohitettua Westerholmia. Lopusta huolehti hienosti pelannut Roope Taponen, joka oli eleettömän varma maalillaan.

Selvitettyään täyden kaksiminuuttisen kahden miehen alivoimaa iski Ilves nopealla hyökkäyksellä itsensä 0-2 johtoon. Simon Johansson näki SaiPan vaihtovirheen ja avasi hyökkäysviivalle, jossa Miro Nalli jatkoi kiekon Eetu Päkkilälle, joka rajulla rannelaukauksella venytti maaliverkkoa. SaiPan päävalmentaja päätti herätellä joukkuettaan samassa ajassa 27.09 vaihtamalla hyvin pelanneen Westerholmin tilalle nuoren Juho Markkasen.

Kotijoukkue SaiPa pääsi jälleen ylivoimalle ajassa 30.43 kun Matias Mäntykivi saateltiin rangaistusaitioon. Ilveksen alivoima oli kuitenkin rautaa ja Taponen viimeisenä lukkona selvitti illan neljännenkin rangaistuksensa. Erän teemana tuntui olevan vierasjoukkueen rangaistukset ja SaiPa pääsi jälleen ylivoimalle vain kahta minuuttia edellisen rangaistuksen päättymisen jälkeen kun tällä kerralla Simon Johanssonin katsottiin rikkoneen Mikko Juuselaa.

SaiPan erän toinen kahden miehen ylivoima tuomittiin 57 sekuntia ennen Johanssonin rangaistuksen päättymistä, kun Miro Nalli sai jäähyn epäurheilijamaisesta käytöksestä. Pekka Virta tuskastui heikkoon ylivoimaansa ja otti aikalisän ajassa 35.13. Mikään joukkue ei kestä tälläisia rangaistusmääriä ja pieneen puristettu alivoimakolmikko peruutti liian lähelle Taposta ja Nuutti Viitasalo pääsi laukomaan läheltä kotijoukkueen 1-2 kavennuksen ajassa 35.31.

SaiPa oli lähellä tasoitusta ylivoiman jatkuttua, mutta Ville Petmanin laukaus osui ylärimaan ja Taponen selvitti seuraavan tilanteen ja Ilves selvitti tämänkin alivoiman.

Ilveksen peliä toisessa erässä rasittivat pahasti viisi rangaistusta kotijoukkueen selvitessä ilman rangaistuksia. Ilves iski kuitenkin hurjalla prosentilla vastaan ja erän päätösminuutilla Petri Kontiola voitti aloituksen ja antoi painetta, jonka seurauksena Joona Huttula pelasi kiekon suoraan Panu Mieholle, joka iski ranteella kiekon ohi Juho Markkasen ajassa 39.36 ja siirsi Ilveksen 1-3 johtoon. Lopulta Kontiolalle merkittiin maaliin syöttöpiste erätauon aikana.

Päätöserässä tuttu kaava

Kolmannen erän alussa nähtiin tuttu tilanne. Erotuomarin käsi nousi ja kotijoukkue pääsi ylivoimalle. Tällä kerralla Joonas Oden rikkoi selvästi maalille noussutta Veikko Loimarantaa ajassa 43.38. Ilveksen alivoima oli jälleen täyttä rautaa ja SaiPa ei saanut kuviotaan kertaakaan rauhoittumaan.

Ilveksen maalilla nuori Roope Taponen pelasi iltaa kuin kokeneena maalivahtina huolimatta siitä, että ottelu oli Taposen liigauran ensimäinen. Pelin aaltoillessa rauhallinen maalivahti teki tarvittavat asiat tarkasti ja torjui SaiPan lähentelyt eleettömästi. Ilveksen oma peli tuntui osin hävinneen lukuisten rangaistusten kautta, mutta joukkue pelasi omiin päin tiiviisti.

Minuutit rullasivat kellossa vierasjoukkueen eduksi ilman merkittäviä tapahtumia. Noin viittä minuuttia ennen loppua Panu Miehon ovela kääntö antoi Kontiolalle paikan, mutta laukaus napsahti tolppaan. Seuraava vierasjoukkueen paikka aukesi upealla luistelulla Joonas Odenille, mutta Juho Markkanen torjui tämän hyvän yrityksen.

Kun ottelua oli jäljellä tasan kolme minuuttia otti Pekka Virta Markkasen pois maaliltaan. SaiPa ei saanut aikaan oikeastaan mitään, mutta Ilves iski lukemiksi 1-4 kun peliä oli jäljellä 1.16. Panu Mieho taisteli kiekon itselleen ja vapautti loukkantumisen jälkeen kentälle palanneen Eemeli Suomen maalintekoon.

Tuomaristo halusi vielä kerran laittaa illan kahdeksatta kertaa Ilves-pelaajan rangaistusaitioon kun Les Lancaster sai rangaistuksen ajassa 59.07. Roope Taponen torjui kerran hyvin, mutta ajassa 59.42 Kalle Maalahti sai iskettyä kotijoukkueelle lohdutusosuman.

Ilveksen maalilla liigadebyytin tehnyt Roope Taponen voi olla iltaansa tyytyväinen. Ottelussa 25 kertaa torjunut Taponen pelasi tyylikkään ottelun.

Matias Mäntykivi shares how he’s looking to take the next step in his career
Tänään vuorossa Hakametsän viimeinen paikalliskamppailu
UUTISET