1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilveksen ensi kauden joukkueen runko rakentuu – seura julkisti kahdeksan jatkosopimusta

Ilveksen ensi kauden joukkueen runko rakentuu – seura julkisti kahdeksan jatkosopimusta

Ilves-Hockey Oy

Ilves on solminut kahdeksan jatkosopimusta. Joukkueessa jatkavat pelaajat ovat maalivahti Jakub Málek, puolustajat Otto Latvala ja Jarkko Parikka sekä hyökkääjät Samu Bau, Ondřej Kos, Matias Mäntykivi, Samuli Ratinen ja Šimon Stránský.


Katso sopimusjulkistusvideot: ilves.com/launch.


Maalivahti Jakub Málek – Jatkosopimus 2024–2025

Toista kauttaan Ilveksessä pelaavan Jakub Málekin, 21, sopimukseen sisältyi seuran optio kaudesta 2024–2025. Tšekkimaalivahti on pelannut tällä kaudella 26 Liiga-ottelussa torjuntaprosentilla 91,29 ja torjunut kaksi nollapeliä. Málekin voittoprosentti 72,92 on Liigan paras lukema ja torjuntaprosentti neljänneksi paras. Hänen tililleen on kertynyt myös viisi CHL-ottelua sekä neljä ottelua Tšekin A-maajoukkueessa. Málek on NHL-seura New Jersey Devilsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2021.

– Jakub on kehittynyt Ilveksessä vuosi vuodelta odotustemme mukaisesti. Hän on torjunut meille paljon voittoja ja noussut tämän kauden aikana myös Tšekin A-maajoukkueeseen Euro Hockey Tourille. Jakubin ominaisuudet, koko maalivahtina ja kilpailullisuus riittävät tulevaisuudessa myös Suomesta eteenpäin, ja hän tulee kehittymään vielä paljon seuraavien kausien aikana. Meille oli selvää, että hän jatkaa Ilveksessä, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Puolustaja Otto Latvala – Jatkosopimus 2024–2026

24-vuotias puolustaja Otto Latvala on allekirjoittanut kaksivuotisen jatkosopimuksen. Keväällä 2022 Ilvekseen siirtynyt Latvala on merkkauttanut tällä kaudella 56 Liiga-ottelussa tehopisteet 2+13=15. Suomen Euro Hockey Tour -joukkueeseenkin nousseen puolustajan tilillä on myös kaksi A-maaottelua ja kahdeksan CHL-ottelua kuluvalta kaudelta.

– Sopimukseemme sisältyi alun perin seuran kotimaan optio ja pelaajan ulkomaan optio ensi kaudesta, mutta molemmilla osapuolilla oli halu muokata sopimuksen pituutta ja tehdä suora kahden vuoden jatkosopimus. Otto on tärkeä osa puolustustamme ja alivoimaamme. Hän on mennyt Ilveksessä eteenpäin jokaisella pelin osa-alueella ja tulee edelleen kehittymään paljon, kun saa vielä lisää voimaa kroppaansa. On todella hienoa, että saimme ikäisekseen kokeneen ja jo EHT-tasolle nousseen puolustajan kiinnitettyä kahdeksi vuodeksi, toteaa Koskela.

Puolustaja Jarkko Parikka – Jatkosopimus 2024–2027

Vuodesta 2015 lähtien Ilvestä edustaneen Jarkko Parikan, 26, kolmivuotinen jatkosopimus ulottuu kevääseen 2027 asti. Kuluvalla kaudella Liigassa 56 ottelussa pisteet 2+8=10 tehnyt puolustaja pelasi myös Ilveksen kaikissa kahdeksassa CHL-ottelussa. Parikan plusmiinussaldo Liiga-kausilta 2018–2024 on tällä hetkellä +98.

– Sopimukseemme sisältyi alun perin seuran kotimaan optio ja pelaajan ulkomaan optio ensi kaudesta, mutta molemmilla osapuolilla oli halu muokata sopimuksen pituutta. Olemme erittäin iloisia, että pääsimme jo vuosia seurassa pelanneen Jarkon kanssa pitkään jatkosopimukseen. Hän kuuluu nykyjoukkueemme kokeneimpaan Ilves-kaartiin, mutta on edelleen vasta parhaan peli-ikänsä kynnyksellä. Hän on joukkueemme luottopelaajia, jolle on kertynyt myös paljon maajoukkue-eduksia viime vuosien aikana, kommentoi urheilujohtaja Timo Koskela.

Hyökkääjä Samu Bau – Jatkosopimus 2024–2025

Toista kauttaan Ilvestä edustavan Samu Baun, 19, sopimukseen sisältyi seuran optio kaudesta 2024–2025. Hyökkääjän tilillä on tältä kaudelta 43 Liiga-ottelua ja seitsemän CHL-ottelua. Vuodenvaihteessa pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa hän merkkautti Suomen paidassa seitsemässä ottelussa tehot 1+2=3. Bau on NHL-seura Arizona Coyotesin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2023.

– Meille oli selvää, että Samu jatkaa Ilveksessä myös kaudella 2024–2025. Hänen NHL-varauksensa ja nuorten maajoukkue-edustuksensa kertovat pelaajan kehityksestä ja potentiaalista. Samu on omalla tekemisellään lunastanut paikkansa Liiga-joukkueestamme sekä pelannut paljon alivoimalla. Hän tunnistaa vahvuutensa pelaajana ja pystyy fysiikkansa kehittymisen myötä nousemaan seuraavalle tasolle, näkee Koskela.

Hyökkääjä Ondřej Kos – Jatkosopimus 2024–2026

Toissa vuonna HC Kometa Brnosta Ilvekseen siirtynyt Ondřej Kos, 17, jatkaa seurassa kaksivuotisella sopimuksella. Tšekkihyökkääjä on pelannut tällä kaudella Ilveksen U20- ja U18-joukkueissa sekä KOOVEE:ssa, jossa hän on tehnyt 14 Mestis-ottelussa pisteet 3+2=5. Tšekin alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa hyökkääjä on iskenyt 13 ottelussa tehot 3+5=8. Kos teki ensiesiintymisensä Ilveksen edustusjoukkueessa lokakuussa CHL-vierasottelussa Rouen Dragonsia vastaan.

– Seuramme lahjakkaimpiin pelaajiin kuuluva Ondřej Kos on työteliäs, isokokoinen ja monipuolinen hyökkääjä. Hänellä on ollut rikkonainen vuosi, mutta odotamme hänen pystyvän kilpailemaan paikasta Liiga-joukkueessamme jo ensi kaudella. Kun hän saa alle ehjiä viikkoja, kuukausia ja vuosia sekä kovaa arjen työtä ja fyysistä harjoittelua, tulee hän kehittymään pelaajana valtavasti seuraavien vuosien aikana, sanoo Koskela.

Hyökkääjä Matias Mäntykivi – Jatkosopimus 2024–2025 + optiovuosi

Kolmatta kauttaan Ilveksessä pelaava hyökkääjä Matias Mäntykivi, 22, on tehnyt 1+1-vuotisen jatkosopimuksen. Tällä kaudella kaikissa 58 runkosarjaottelussa pelannut Mäntykivi on tehoillaan 19+29=48 Ilveksen kolmanneksi paras pistemies ja Liigan pistepörssissä sijalla 10. Hänen plusmiinussaldonsa +24 on sarjan kolmanneksi paras. Seitsemässä pelaamassaan CHL-ottelussa hyökkääjä merkkautti pisteet 1+2=3. Mäntykivi on NHL-seura Boston Bruinsin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2019.

– Matias lukeutuu Ilveksen 2000-luvun lahjakkaimpiin pelaajiin ja omaa potentiaalin olla tulevaisuuden huippupelaajia kansainvälisestikin. Hän on kehittynyt täällä tasaisesti kolmen kauden aikana ja oli loistava viime vuonna playoffseissa. Matias pystyy pelaamaan laadukkaasti jokaisella kentän osa-alueella, on erinomainen kiekonriistäjä ja pystyy tuottamaan hyökkäyspeliä luistelunsa, taitonsa ja pelikäsityksensä kautta. Hän on kova kilpailemaan, mutta tarvitsee vielä lisää voimaa sekä keskushyökkääjänä jämäkkyyttä aloituksiin siirtääkseen pelinsä seuraavalle tasolle, näkee urheilujohtaja Timo Koskela.

– Matias on erittäin älykäs pelaaja, joka on jo lyönyt läpi Liigan sentterieliittiin, joten odotamme innolla hänen seuraavia kehitysaskeleitaan. Hänen jatkosopimuksensa on suora kahden vuoden sopimus Suomen sisällä ja sisältää option siirtyä ulkomaille taloudellista korvausta vastaan jälkimmäiseksi kaudeksi, kertoo Koskela.

Hyökkääjä Samuli Ratinen – Jatkosopimus 2025–2026

Täksi kaudeksi Ilvekseen siirtyneen Samuli Ratisen voimassa ollutta sopimusta on jatkettu vuodella. 25-vuotiaan hyökkääjän uusi sopimus ulottuu kevääseen 2026 asti. Ratinen on tehnyt Ilveksen paidassa 37 Liiga-ottelussa pisteet 3+14=17 ja kuudessa CHL-ottelussa 1+3=4.

– Tarvitsemme jatkossakin parhaaseen peli-ikään tulevia hyviä liigapelaajia, jotka omaavat potentiaalia nousta vielä seuraavalle tasolle. Samuli on juuri tällainen pelaaja joukkueessamme. Hän on useassa eri roolissa pelaamaan pystyvä monipuolinen hyökkääjä, joka kuului ennen loukkaantumistaan joukkueemme parhaimmistoon CHL:ssä. Samulilla oli erittäin haastava vamma alkukaudesta, mutta nyt hän on pääsemässä taas vauhtiin. Halusimme hyvissä ajoin osoittaa luottamuksemme häneen ja tarjota jatkosopimusta. Olemme tyytyväisiä, että myös pelaajalla oli halua jatkaa sopimustamme lisävuodella, sanoo Koskela.

Hyökkääjä Šimon Stránský – Jatkosopimus 2024–2025

Ensimmäistä kauttaan Ilvestä edustava Šimon Stránský, 26, on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen. Tšekkihyökkääjä on iskenyt tällä kaudella Liigassa 54 ottelussa tehopisteet 10+22=32 ja CHL:ssä seitsemässä ottelussa 1+8=9. Stránskýn tilille on kertynyt myös kaksi ottelua Tšekin A-maajoukkueessa.

– Šimon on varmasti Ilveksen historian taitavimpia pelaajia hyökkäyssuuntaan. Pelaajana hänen lahjakkuutensa ja ominaisuutensa riittävät erittäin korkealle. Uskomme, että pidempi jakso seuramme harjoituskulttuurissa isoilla pelimäärillä nostaa hänen pelinsä seuraavalle tasolle. On hienoa, että Šimon haluaa haastaa itsensä, laittaa kaiken likoon ja jäädä Ilvekseen kehittämään peliään sekä fyysisiä ominaisuuksiaan, kommentoi Koskela.

Neljätoista sopimusta ja neljä optiota

Tänään julkistettujen sopimusten myötä Ilveksellä on neljätoista ensi kauden kattavaa pelaajasopimusta. Lisäksi neljän pelaajan sopimukseen sisältyy optio tulevasta kaudesta.

– Kauden 2024–2025 joukkueemme rakentaminen on erittäin hyvällä mallilla ja edennyt suunnitelmiemme mukaisesti. Runkosarjan loppu ja playoffsit ovat jo lähellä, joten keskitymme nyt täysin loppukauteen ja palaamme seuraavan kerran sopimusasioihin keväällä Liiga-kauden päätyttyä, sanoo urheilujohtaja Koskela.


Ilveksen sopimustilanne kaudelle 2024–2025

Maalivahdit (2)

Patrik Hamrla 2025+1, Jakub Málek 2025

Puolustajat (5)

Niklas Friman 2025, Otto Latvala 2026, Jarkko Parikka 2027, Arttu Pelli 2025, Sebastian Soini 2025+1

Hyökkääjät (7+4)

Samu Bau 2025, Emil Järventie 2024+1, Ondřej Kos 2026, Juuso Könönen 2024+1, Ville Meskanen 2025, Matias Mäntykivi 2025+1, Oula Palve 2024+1, Samuli Ratinen 2026, Šimon Stránský 2025, Eemeli Suomi 2025, Santeri Virtanen 2024+1

Ratinen ratkaisi jatkoajalla Ilvekselle
Playoffs-kausikortit nyt myynnissä!
UUTISET