Miia Kahila

Tampereen Ilves ja Kalevan Pallo ottivat mittaa toisistaan lauantai-iltana Nokia Arenalla. Tasaisen ottelun ratkaisua piti odottaa aina jatkoajalle, jolloin Ilves ratkaisi kotivoiton lukemin 3-2 ja. (2-1, 0-0, 0-1, 1-0).

Ensimmäisessä erässä kiekkoa laitettiin verkkoon kolmen maalin verran. KalPa aloitti maalinteon ajassa 4:23, kun keltamustat saivat ”kolmekakkosen” ja kiekko oli Jonas Gunnarssonin vartioimassa Ilves-maalissa. Ilveksen avausmaalin vuoro oli ajassa 13:33. Otto Latvala vapautui rangaistusaitiosta, sai syötön Eetu Päkkilältä, ajoi kohti maalia ja laukoi kiekon verkkoon. Myös erän kolmas maali lähti tulikuumasta Ilves-lavasta, kun Jani Nyman ampui kiekon Stefanos Lekkasin taakse KalPa-maaliin.

Toisessa erässä tilastoihin merkittiin yhdet rangaistukset mieheen, mutta lisäosumia ei erässä nähty. Maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen: Gunnarsson 15 – Lekkas 9.

KalPa tuli vahvasti kolmanteen erään. Vaikka Ilves pääsi hyvin pyörittämään erässä ylivoimaa, seuraavan maalin iski tasaviisikoin KalPa nousten samalla tasoihin lukemiin 2-2. Aika 50:44 ja tekijänä Oliver Kapanen. Ratkaisua ei saatu aikaiseksi varsinaisella peliajalla, joten oli jatkoajan vuoro.

Jatkoajalla nähtiin kiekonhallintaa puolin ja toisin, mutta ajassa 62:41 lopullisen niitin iski Ilves. Eemeli Suomi vapautti Samuli Ratisen läpiajoon ja Ratinen kiitti luottamuksesta. Ottelun voitto Ilvekselle lukemin 3-2.

OTTELUN RATKAISU: KalPa oli niskan päällä kolmannessa erässä ja kuopiolaiset pääsivät ansaitusti ottelussa tasoihin. Onneksi Ilves hoiti homman lopullisesti jatkoajalla, kun Ratinen laittoi läpiajon nätisti sisään – kaksi pistettä.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 10 866.

Seuraava ottelu: Ilves kohtaa paikalliskamppailussa perjantaina 8. maaliskuuta Tapparan. Ottelu Nokia Arenalla alkaa klo 19:31.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi