2. Otteluraportti
  3. Ilveksen kiri ei riittänyt – Tapparalle kauden ensimmäinen paikallispelivoitto

Ilveksen kiri ei riittänyt – Tapparalle kauden ensimmäinen paikallispelivoitto

Marko Herckman

Loppuunmyydyllä Nokia Arenalla pelattiin perjantaina kauden kolmas paikalliskamppailu. Tällä kertaa oli Tapparan vuoro voittaa lukemin 3-5. Ilveksen maalit iskivät kahdesti osunut Aku Räty ja tehot 1+2 kerännyt Petri Kontiola. Ilves jatkaa kotipelejään heti huomenna, kun Mikkeli Jukurit saapuu Tampereelle.

Kovalla intensiteetillä käyntiin

Ensimmäisessä erässä ei jäänyt epäselväksi, että käynnissä on paikallispeli. Tunteet olivat sopivasti pinnassa ja fyysisyyttä, sekä vauhtia riitti. Ilves sai peliin mainion aloituksen, kun jo kiekko oli jo pelin toisessa vaihdossa Tapparan verkossa. Henrik Haapala kiepautti ovelasti hyökkäyssinisen tuntumassa ja vapautti keskikaistalla vapaana olleeseen Aku Rätyyn. Erinomaista kautta pelaava Räty sijoitti kiekon ohi Christian Heljangon kun ottelu oli ehtinyt vanhentua yhden minuutin ja sekunnin.

Ilveksen maalilla pelannut Jakub Malek sai ensimmäisen kerran töitä reilun viiden minuutin jälkeen. Ensin pääsi kokeilemaan Ilveksessä kaudella 2008-09 pelannut Geoff Platt ja seuraavassa vaihdossa Veli-Matti Savinainen, mutta Malek torjui. Savinainen ja Parikka hieroivat jatkotilanteesta itsensä jäähyllä ja neljällä neljää vastaan pelatessa maalipaikkoihin pääsivät Ilveksestä Dominik Masin ja hetkeä myöhemmin pelin kesken jättämään joutunut Tappara-kapteeni Otto Rauhala. Maalivahdit olivat kuitenkin vireessä ja tauolle mentiin Ilveksen 1-0-johdossa.

Kun Jarkko Parikka lyö kellokortin, alkaa puolustajan tilastoon kertyä plussia. Erinomaisesti luisteleva ja vääntävä Parikka on jälleen Ilveksen +/- tilaston kärkinimi. Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Toinen erä Tapparalle

Toisen erän alku oli sitten puolestaan Tapparan. Kun erää oli pelattu reilut kaksi minuuttia pääsi Veli-Matti Savinainen liian vapaasti maalin edustalta punnertmaan tasoituksen. Hetkeä myöhemmin tuli pelin ensimmäinen ylivoima, kun Balazs Sebök passitettiin kiinnipitämisjäähylle. Kiekko kimpoili ylivoimalla Niko Ojamäelle, joka vei Tapparan 1-2-johtoon ajassa 23.56.

Hieman ennen erän puoliväliä tamperelaisseurojen maansiirtokoneet Tommi Tikka ja Mikael Seppälä vaihtoivat lajin hetkeksi kreikkalais-roomalaiseen painiin ja lähtivät yhdessä väkivaltaisuusjäähyille. Ilves sai hyvän myllyn tasavajaalla pelatessa, mutta Tappara kesti Heljangon ja Aku Rädyn laukauksen blokanneen Valtteri Kemiläisen avulla. Erän loppupuolella molemmilla joukkueilla oli omat hyvät jaksonsa, mutta Les Lancasterin tolppalaukasta lähempänä maalia kiekko ei käynyt.

20-vuotias tsekkivahti Jakub Malek pelasi uransa ensimmäisen Tampereen paikallisen. Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Kiri ei riitä

Tappara karkasi ajassa 45.46 jo kahden maalin johtoon, kun Wiljami Nieminen vei vauhdilla Tuomas Salmelan vipuun ja onnistui ohittamaan Jakub Malekin. Ilves onnistui pienen tokenemisen jälkeen ottamaan ohjat itselleen ja sai luotua pitkiä hyökkäyksiä Tapparan puolustusalueelle. Lopulta Aku Räty onnistui kaventamaan Petri Kontiolan oivasta esityöstä ajassa 51.35. Tappara otti maalin jälkeen aikalisän ja se tuotti tulosta, sillä heti seuraavassa vaihdossa Veli-Matti Savinainen onnistui ohittamaan Malekin.

Niko Ojamäki otti viitisen minuuttia ennen loppua kampitusjäähyn ja Ilves pääsi pelissä toistamiseen ylivoimalle. Pitkään näytti, että ylivoima valuu hukkaan, mutta kaksi sekuntia ennen rangaistuksen päättymistä Kontiola sivalsi Henrik Haapalan upeasta syötöstä 3-4-kavennuksen. Ilves hallitsi pelin loppua mielin määrin, mutta ei onnistunut tasoittamaan. Tapparan Niko Ojamäki onnistui ajassa 58.59 lyömään vielä kiekon tyhjään Ilves-maaliin ja muuttamaan loppulukemiksi 3-5.

Ottelun ratkaisut:

Ilves oli kuskin paikalla pelin alussa ja lopussa, mutta Tapparan mylly jauhoi toisessa erässä. Kolmannessa erässä Tappara puolusti sitkeästi ja onnistui viimeistelemään tehokkaasti muutamista paikoistaan.

Ilveksen parhaat:

Petri Kontiolan, Aku Rädyn ja Henrik Haapalan muodostama hyökkäystrio oli Ilveksen paras. Puolustuspäässä llveksen vahvinta peliä esittivät Jarkko Parikka ja Les Lancaster.

Ilves jatkaa Nokia Arenalla heti huomenna kun vieraaksi saapuu Mikkelin Jukurit. Tervetuloa!

Aku Räty osui kahdesti Tapparan verkkoon. Oulusta täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt hyökkääjä on kerännyt kauden aikana tehot 6+12. Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com
Loppuunmyyty paikalliskamppailu käynnistää viikonlopun
Ilves saa nopeasti uuden mahdollisuuden palata voittojen tielle – lauantaina vastassa Jukurit