1. Etusivu
 2. Otteluennakko
 3. Ilves saa nopeasti uuden mahdollisuuden palata voittojen tielle – lauantaina vastassa Jukurit

Ilves saa nopeasti uuden mahdollisuuden palata voittojen tielle – lauantaina vastassa Jukurit

Henri Honkala
Ilves LA 10.12. klo 15:00 Jukurit

Ilves saa lauantain iltapäiväottelussa Nokia Arenalla nopeasti uuden mahdollisuuden palata voittojen tielle, kun vastaan asettuu Liigassa neljän ottelun voittoputkessa paahtava Mikkelin Jukurit.

Osta ottelulippu – hyödynnä lipputarjous

Tappiottoman marraskuun jälkeen Tampereen Ilves on joulukuun puolella kaatanut vieraissa HPK:n, ja sen jälkeen hävinnyt ensin Rauman Lukolle vieraissa ja perjantaisessa paikallispelissä Tapparalle. Maaleja joukkue on näissä otteluissa pystynyt tekemään kahdeksan kappaletta. Omissa on vastaavasti HPK-nollapelin jälkeen heilunut yhdeksän kertaa. Sarjataulukon sijoitus ennen lauantaista kierrosta on neljäs.

Uusi mahdollisuus napsia sarjapisteitä tulee nopeasti, kun noin 18 tuntia paikallispelin päättymisen jälkeen kiekko tippuu uudestaan jäähän Nokia Arenalla. Tästä huolimatta pieni lepoetu on kotijoukkueen puolella, kun myöskin eilen pelannut Jukurit matkustaa tällä kaudella ensimmäistä kertaa Ilveksen vieraaksi. Liigassa neljän ottelun voittoputkeen äitynyt Jukurit kaatoi perjantaina Helsingin IFK:n, ja nousi tällä voitolla sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Tämän lisäksi Jukurit pelaa vielä CHL:n puolivälierissä, jossa se hävisi menneellä viikolla ensimmäisen osaottelunsa Ruotsissa Luulajan vieraana.

Keskinäisessä kohtaamisessa tällä kaudella Ilves oli niskan päällä, kun se kaatoi marraskuun ensimmäisenä päivänä Mikkelissä pelatussa ottelussa Jukurit peräti maalein 5-0. Tästä voitosta alkoi viimeksi myös Ilveksen seurahistorian toiseksi pisin voittoputki – kahdeksan ottelua. Nyt lauantaina olisi jälleen kahden tappion jälkeen mahdollisuus lähteä metsästämään uutta voittoputkea.


Areenan ovet aukeavat klo 13:30. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Perheottelun lipputarjous (kategoriat 5-8):

 • Nuoriso (7-16v) 5€
 • Aikuiset 10€

Areenan aulassa:

 • DJ soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien.
 • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 13:30-14:30 välisenä aikana.
 • Arttu ”Ara” Laitisen meet & greet klo 13:45 alkaen.
 • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen haastattelussa on Ilves-valmentaja Jarkko Näppilä. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Kevin Czuczmanin maila.
 • Ilves-Kaupan paitapaino palvelee ennen ottelua ja aina kolmannen erän alkuun asti.
 • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
 • Leaders Leaguen piirustuspiste ennen ottelua.
 • Ipa-maskotin kuvauspiste ennen ottelua.

Alkushow alkaa kello 14:45. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U9-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Lost Tacos -erätaukokisa. Kuplapallot sekä muut elämys- ja ohjelmapalvelut koko Suomessa tarjoaa Grr8t Sports.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


Pelaajakommentit: Tommi Tikka

Perjantainen paikallisottelu päättyi hieman ennen yhdeksää, joten palautumiseen ja valmistautumiseen jää vain 18 tuntia. Joukkue tankkasi Tommi Tikan mukaan pizzat perjantai-illalla, jotta saadaan energiaa koneistoon. Muutenkin palautuminen ja valmistautuminen tapahtuu perinteisellä tavalla.

– Yritettiin nukkua ja saada lepoa ylipäätään mahdollisimman hyvin, ja tankata paljon niin sillä saadaan mahdollisimman hyvin valmistauduttua Jukurit-otteluun, vaikka palautumisaika vähän lyhyt onkin.

Täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt sentteri sai menneellä viikolla kutsun maajoukkueen matkaan Sveitsin EHT-turnaukseen, ja samalla hienon palkinnon vahvasta alkukaudesta.

– Oli tottakai hieno hetki minulle. Ikinä en ole maajoukkueessa pelannut – en edes junioreissa, joten todella hieno juttu päästä sinne kokeilemaan. Tuo myös itseluottamusta itselle.

Joukkue saa nopeasti uuden mahdollisuuden päästä takaisin kiinni voittokantaan. Tämä kelpaa myös Tommi Tikalle.

– Hyvä homma, että päästään nopeasti pelaamaan ja saadaan uusi peli alle, ja uudet kujeet. Eilisestä matsista pystytään parantamaan oikeastaan vielä jokaisella osa-alueella, Tikka ennakoi.

Tommi Tikka pukee ensimmäisen kerran maajoukkuepaidan ylleen. Kuva: Jimi Soinila
Ilveksen kiri ei riittänyt – Tapparalle kauden ensimmäinen paikallispelivoitto
Ilveksen pistejahti venyi jatkoajalle Jukureita vastaan
UUTISET