3. Ilveksen nousut eivät riittäneet – pisteet Lahteen

Ilveksen nousut eivät riittäneet – pisteet Lahteen

Miia Kahila

Tampereen Ilves kohtasi Lahden Pelicansin perjantai-iltana Nokia Arenalla. Runsasmaalisessa ottelussa nähtiin Ilvekseltä hienoja nousuja takaa-ajoasemasta, mutta lahtelaiset vetivät pidemmän korren ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella. Ottelu päättyi Pelicansin voittoon lukemin 3-5 (0-1, 2-1, 1-3).

Ottelun ensimmäinen erä oli tarkkaa ja tasaväkistä pelaamista. Kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen Ilves sai ylivoimamahdollisuuden, mutta ainoa potentiaalinen maalipaikka katkesi Matias Mäntykiven epäonnistuneeseen laukaukseen. Erän ainut osuma nähtiin harmillisesti Ilves-päädyssä, kun Pelicansille aukesi maalivahti Jonas Gunnarssonin eteen tuhannen taalan paikka Ilveksen pelaajien törmätessä toisiinsa. Pelicansin maalintekijänä Lars Bryggman.

Toinen erä alkoi vaikeissa merkeissä, kun ajassa 20:58 vierasjoukkue kasvatti johtoaan Aleks Haatasen maalilla lukemiin 0-2. Yleisön ei kuitenkaan tarvinnut kauaa huokailla, koska seuraava maalimerkintä kirjattiin vihdoin keltavihreille. Viikko sitten Ilveksen riveihin liittynyt puolustaja Juho Rautanen veti komeasti viivalta ja kiekko oli Pelicans-vahti Johan Gustafssonin selän takana. Samalla Rautanen avasi maalitilinsä Ilveksessä. Kavennuksen jälkeen oli Ilveksen vuoro selvittää kolme erikoistilannetta. Ensin Ilves selätti alivoiman, sitten Eemeli Suomi tasoitti ottelun ylivoimalla Samuli Ratisen loistavasta syötöstä ja erän loppuun kammattiin vielä yksi alivoima. Tasalukemista 2-2 erätauolle.

Päätöserässä pelikellossa oli 46:33, kun siirretyn rangaistuksen aikana Ilves joutui jälleen taka-ajoasemaan. Pelicansin Aatu Jämsen vie maalillaan joukkonsa 2-3 johtoon, mutta ainoastaan reiluksi minuutiksi. Nimittäin Juho Rautanen vetää kohti maalia ja Eetu Päkkilä pistää paluukiekon verkkoon lukemiin 3-3. Seuraavaksi on taas lahtelaisten vuoro – valitettavasti kahdesti. Ensin Antti Tyrväinen, perään Lars Bryggman. Erän lopussa tilanteessa 3-5 Ilves yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta lisäosumia ei kamppailussa enää nähty. Pisteet Pelicansille maalein 3-5.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 6706.

Seuraavat ottelut: Tampereen Ilves kohtaa Vaasan Sportin vierasottelussa lauantaina 13. tammikuuta. Ottelu Vaasan Sähkö Areenalla alkaa klo 17:00. Seuraava Ilveksen kotiottelu pelataan lauantaina 20. tammikuuta, kun Nokia Arenalle vieraaksi saadaan Helsingin IFK. Ottelu alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi