Marko Herckman

Ilves palasi keskiviikkona voittojen tielle, kun se kaatoi KalPan Kuopiossa lukemin 3-4. Ilveksen ykkösnimi oli tehot 2+2 iskenyt Henrik Haapala. Pelit jatkuvat perjantaina kun Oulun Kärpät saapuu vierailulle Nokia Arenalle. Tunnelmaa on luvassa, sillä otteluun on myyty jo yli 8000 lippua.

Konna vie Ilveksen johtoon

Kuopiossa ensimmäisen erän kupletti oli seuraava – KalPa rakenteli ja Ilves iski vastaan. Ensimmäinen tilastomerkintä oli Eetu Tuulolan kaksiminuuttinen, jonka aikana Samu Bau pääsi erinomaiseen paikkaan. Robin Rahm KalPan maalilla kuitenkin torjui. KalPa sai puolestaan vastaiskusta mainion paikan, mutta kiekko leijui yli maalin. Aikalisänkin ensimmäisessä erässä käyttäneen kotijoukkueen Jaakko Rissanen pääsi myös erinomaiseen paikkaan, mutta Marek Langhamer torjui.

Yksi Ilveksen vastahyökkäys tuotti tulosta. Henrik Haapala oli jo itse loistavassa tekopaikassa, mutta laituri passasi vielä Petri Kontiolalle, jonka maalilla Ilves siirtyi 0-1-erätaukojohtoon.

Kultakypärä Kontiola nosti kiekon reppuun maalin takanurkalta. Kuva: Atte Rissanen

Kolmen maalin kakkoserä

Toinen erä oli viihdyttävää ja vaihtelevaa kiekkoa. Paine oli välillä Ilveksen ja välillä KalPan päädyssä. Maalipaikoilla ei juhlittu, mutta tehoja löytyi. KalPa tuli erän alkupuolella tasoihin, kun Ilveksestä tuttu Kai Kantola unohtui kuopiolaisten ylivoimalla aivan vapaaksi maalin edustalle.

Ilves siirtyi uudelleen johtoon kun Henrik Haapala iski kiekon takanurkkaan Eetu Päkkilän ja Santeri Virtasen esityöstä. 1-2-maalin jälkeen Ilves pääsi kahdesti peräkkäin ylivoimalle, mutta etsikkoaika jäi hyödyntämättä. KalPa tuli erän viimeisellä vitosella vähän varkain takaisin, kun Juuso Mäenpää ohjasi kiekon ohi maskin takana olleen Langhamerin.

Hymyilevä-Henkka pisti tehoillaan KalPan nippuun. Kuva: Anssi Takala, Ilves.com

Se on Haapala ku skulaa

KalPa pääsi kolmannen erän alkupuolella ylivoimalle ja Jaakko Rissasen heitto maalille kimpoili sisään ajassa 44.41. Ilves sai pari minuuttia myöhemmin oman mahdollisuutensa ja vihdoin myös ylivoima tuotti tulosta. Petri Kontiola piti kiekon taidokkaasti alueella ja pelasi sen Henrik Haapalalle. Haapala levitti Eemeli Suomelle ja kapteeni pamautti Ilveksen tasoihin.

Ja reilu minuutti myöhemmin Haapala oli itse maalinteossa. Kontiola ja Les Lancaster petasivat kun laituri nosti kiekon maalin kattoon. Pelin lopussa Ilves joutui kahden peräkkäisen jäähyn takia pelaamaan viimeiset neljä minuuttia alivoimalla, mutta tiukka joukkuepeli ja pari kertaa venynyt Langhamer pitivät KalPan maalihanat säpissä. Tuloksena oli tärkeä 3-4-kotivoitto. Kausi jatkuu perjantaina, kun Oulun Kärpät saapuu vierailulle Nokia Arenalle.

Ottelun ratkaisut:

Ilves löysi helpottavia tehoja, joka toi uskoa omaan tekemiseen. KalPa karkasi pari kertaa johtoon, mutta Ilveksen kärkipelaajat iskivät takaisin. Pelin lopussa koko joukkue pelasi laadukasta puolustuspeliä ja KalPan paikat jäivät ylivoimista huolimatta vähiin.

Ilveksen parhaat:

Henrik Haapala ja Petri Kontiola näyttivät tehoillaan esimerkkiä. Eemeli Suomi sai työnteosta palkinnoksi maalin. Jyrki Jokipakka urakoi ja johti puolustusta.

Ilvekseltä puuttuivat hyökkäyspäästä maajoukkueen matkassa olevat Joona Ikonen ja Tommi Tikka, sekä Balazs Sebök ja Jani Nyman. Nuori Joona Korhonen pääsi vääntämään mm. ex-Ilves Saku Salmelan kanssa. Kuva: Atte Rissanen