1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves hakemaan voittoa Vaasasta kaikkien aikojen kannattajainvaasion tukemana

Ilves hakemaan voittoa Vaasasta kaikkien aikojen kannattajainvaasion tukemana

Mikko Aaltonen
Sport LA 17.2. klo 17:00 Ilves

Lauantaina Vaasassa koetaan jotain, mitä suomalaisissa Liigakatsomoissa ei ole aiemmin nähty. Sportin ja Ilveksen välistä Liigaottelua saapuu seuraamaan erilaisten arvioiden mukaan noin 1500 vieraskannattajaa loppuunmyydylle Vaasan Sähkö Areenalle. 

Ilves haluaa näyttää takuulla kannattajilleen parastaan viikonloppuna – etenkin, kun keskiviikkona Helsingissä IFK oli lopulta parempi maalein 3–0. Ilves ei toipunut HIFK:n salama-alusta kunnolla ja joutui tunnustamaan isäntänsä paremmiksi. Jérémy Grégoiren suihkukomennus huitomisesta toi kurinpidon pöydältä mukanaan kahden ottelun pelikiellon, joten ”Gregs” ei ole Ilveksen mukana Sport-ottelussa. Sen sijaan tuore hankinta Mike O’Leary debytoi Vaasassa.

Sport pelasi edellisen kerran perjantaina, jolloin joukkue vieraili Lahdessa Pelicansin vieraana. Sportin taival kohti pudotuspelejä koki kolauksen, sillä Pelicans nappasi ottelusta ylimääräisen pisteen jatkoaikavoitolla maalein 3–2. Sportin maaleista vastasivat Lari Heikkinen ja Teemu Suhonen.

Koska Ilves ja Sport pelaavat Liigassa samassa välisarjalohkossa, on tämä joukkueiden kuudes kohtaaminen tämän kauden runkosarjassa. Viidestä edellisestä Ilves on voittanut kolme ja Sport kaksi. Ilves on ollut parempi kummassakin Vaasassa pelatussa ottelussa, kun taas Sport pystyi voittamaan kahdesti Nokia Arenalla Ilveksen yhden kotivoiton lisäksi.

SEURAA HEITÄ:
Mike O’Leary on luonnollisesti suurennuslasin alla Vaasassa. Ilveksen tuore hankinta tuo joukkueeseen muun muassa erikoistilanne- ja aloitusosaamista. AHL:n Iowa Wildia aiemmin tällä kaudella edustanut O’Leary on kookas ja kamppailuvoimainen pelaaja, joka on pelannut urallaan sekä sentterinä että laitahyökkääjänä.

Axel Holmström on Sportin keskikaistan jykevä tukipilari jo kolmatta kautta putkeen. Vaasassa hyvin viihtyvä väkivahva aloittaja haastaa lauantaina varmasti myös O’Learyn aloituspisteellä. Holmström on yksi niistä pelaajista Sportin nipussa, joka Ilveksen pitää pystyä pitämään kurissa ottaakseen täydet pisteet mukaan Tampereelle.

MISTÄ SEURATA: 
Ottelu alkaa Vaasan Sähkö Areenalla kello 17.00. MTV Urheilun suora lähetys käynnistyy kello 16.45. ILVES+ Ottelulähetys lähtee liikkeelle kello 16.00. Kuuntele tunnelmat 1500 Ilves-kannattajan invaasiosta ja tietenkin ottelun tapahtumista. Tätä et halua missata!

Ilves-Hockey Oy teki nimityksiä markkinointi- ja myyntiosastoilleen
Liigan ykkösjengi ja kannattajaremmi haki kolme pinnaa Vaasasta
UUTISET