3. Liigan ykkösjengi ja kannattajaremmi haki kolme pinnaa Vaasasta

Liigan ykkösjengi ja kannattajaremmi haki kolme pinnaa Vaasasta

Miia Kahila

Loppuunmyyty Vaasan Sähkö Areena raikui kannattajien kilpalaulannasta, kun Tampereen Ilves vieraili Vaasan Sportin kotihallissa lauantai-iltana. Hienon kannattajainvaasion värittämän kiekkoillan kruunasi Ilveksen voitto Sportista lukemin 2-5 (2-2, 0-2, 0-1).

Lähes 2000 Ilves-kannattajaa pääsi juhlistamaan ottelun avausmaalia ajassa 5:55, kun Ilveksen kultakypärä Oula Palve vei Eemeli Suomen ja Jani Nymanin esitöiden jälkeen keltavihreät ottelussa 0-1 johtoon. Kuitenkin ajassa 7:22 kotka-paidat kuittasivat ja tasoittivat ottelun Valtteri Hietasen maalilla. Ilves pelasi tarkasti ja pian aukesi Ville Meskaselle läpiajon mentävä paikka. Meskasen yritys tyssäsi Sportin maalivahti Miroslav Svobodaan, mutta Petr Kodýtek kävi viimeistelemässä tilanteen ja pisti irtokiekon verkkoon kuleksimasta. Jälleen Ilveksen johtoasema kesti vain muutaman minuutin, kun ajassa 12:46 Sportin Erik Riska tasoittaa ottelun tilanteeseen 2-2.

Toiseen erään lähdettiin tasalukemista ja Ilvekselle heitettiin heti haaste kahden lähes peräkkäisen kaksiminuuttisen muodossa. Sport pyöritti Ilves-päädyssä molempien alivoimien aikana, mutta Ilveksella oli homma hallussa ja takaiskuilta vältyttiin. Seuraavaksi oli Ilveksen vuoro testata ylivoimaansa ja sehän toimi! Eemeli Suomelle pelattiin upea paikka maalin eteen ja ajassa 26:32 Ilves oli jälleen yhden maalin johdossa. Kauniin ylivoiman maalin syöttäjiksi merkittiin Jani Nyman sekä Ville Meskanen. Kun Samuli Ratinen yllätti laukauksellaan Sport-vahti Svobodan ajassa 30:44 tehden Ilveksen neljännen osuman, oli maalivahti Rasmus Reijolan vuoro luistella Sport-maalille.

Kolmannessa erässä Ilves pelasi huolellisesti pitäen johtonsa, vaikka Sport pyrki kaventamaan ottelun ilman maalivahtia. Ilves kiitti vielä yhdestä mahdollisuudesta tekien tyhjiin maalintekijänään Jarkko Parikka ja Vaasasta lähti mukaan kolme pistettä Tampereelle lukemin 2-5.

OTTELUN RATKAISU: Ilves nollasi Sportin ylivoimat toisessa erässä ja käytti hyväksi oman ylivoimansa.

ILLAN ILVES: Liigan ykkösjengi ja kannattajaremmi – HEI HEI HEI!

Seuraava ottelu:  Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan Nokia Arenalla perjantaina 23. helmikuuta klo 18:30, kun vastustajaksi asettuu Saimaan Pallo.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi