1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilves-Hockey Oy:n strategian ja brändin kehittämisen välituloksia

Ilves-Hockey Oy:n strategian ja brändin kehittämisen välituloksia

Ilves-Hockey Oy

Koronaviruspandemian keskeytettyä viime pelikauden Ilves-Hockey Oy:ssä on keskitytty joukkueemme urheilullisen valmistautumisen ohella myös yhtiömme pidemmän aikavälin strategian ja brändin kehittämiseen. Koronapandemia muodostaa yhtiölle ja koko lajille haasteita. Palaamme Ilveksen urheilullisiin ja taloudellisiin tavoitteisiin myöhemmin, kun koronan vaikutukset liiketoimintaamme ovat paremmin selvillä. Haluamme kuitenkin jo tässä vaiheessa kertoa välituloksia strategiatyöstämme.

”Missiomme on tarjota yhteisöllisyyttä, elämyksiä ja voittajuutta”

Kuluneiden kolmen vuoden aikana olemme saaneet rakentaa Ilveksen menestystä lukuisien innostuneiden ihmisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Ilves ja sen kehittyminen koetaan yhteiseksi asiaksi, jonka eteen ollaan valmiita ponnistelemaan ja jonka parissa iloitaan ja surraan yhdessä. Ymmärrämme yhteisöllisyyden olevan yhtiöllemme ja seurallemme missiotasoinen asia, jota haluamme edistää ja tukea kaikilla tasoilla.

Perinteitä ja historiaa huokuvasta Hakametsän jäähallista siirrymme vuonna 2021 Tampereen keskustaan valmistuvaan huippumoderniin areenaan. UROS LIVE tuo mukanaan entistäkin paremmat mahdollisuudet tarjota yhteisöllemme tarkennetun missiomme mukaisesti elämyksiä ja voittajuutta. Yhteenkuuluvuuden tunnetta haluamme edistää avoimuuden, välittämisen ja tekojen kautta.

Viime vuosien urheilullinen ja taloudellinen kehityksemme on valmistanut Ilves-Hockey Oy:tä tulevaan toimintaympäristömme muutokseen. Seuramme lähitulevaisuus näyttää mielenkiintoiselta ja valoisalta, vaikka tämänhetkinen koronatilanne asettaakin haasteensa kaikille toimijoille.

“Arvomme ovat: Tavoitteellisuus – Välittäminen – Vastuullisuus – Avoimuus”

Tarkennetun missiomme ohella täsmensimme myös arvojamme, sillä aiemmin vuonna 2017 muodostetut Ilves-Hockey Oy:n arvot heijastivat hyvin paljon sen hetkistä tilannetta. Halusimme yhtiöllemme yhteisesti jaetut ja aikaa kestävät arvot, joita pystymme käyttämään päivittäisessä toiminnassamme. Arvoja muodostaessamme ja kehitystyötä tehdessämme kuuntelimme koko Ilves-Hockey Oy:n organisaatiota.

TAVOITTEELLISUUS

Kaikki toimintamme tähtää menestykseen. Olemme kunnianhimoisia ja ammattimaisia niin yksilöinä kuin joukkueena ja yhtiönäkin. Teemme töitä suunnitelmallisesti ja jatkuvasti kehittyen. Tekemisen rima on korkealla niin pelaajilla kuin kaikilla muillakin.

VÄLITTÄMINEN

Välittäminen on toisten kunnioittamista ja reilua asennetta. Se on välittämistä niin yksilöstä kuin yhteisöstä, jokaisesta ihmisestä ja samalla koko joukosta. Hyvä yhteisö rakennetaan välittämällä ja näyttämällä itse esimerkkiä.

VASTUULLISUUS

Haluamme edistää ihmisten välistä vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä sekä vähentää pelkoja ja ennakkoluuloja. Ymmärrämme, että meitä kuunnellaan ja käytämme ääntämme vastuullisesti. Olemme yhtiönä vastuullisia ympäristön ja yhteiskunnan suhteen sekä huolehdimme taloudellisesta kestävyydestämme.

AVOIMUUS

Olemme avoimia sekä viestinnässä että organisaationa. Yhdessä tekemisen kulttuuri perustuu kuunteluun, keskusteluun sekä toiminnan ja päätösten läpinäkyvyyteen. Organisaationa olemme avoimia ja helposti lähestyttäviä emmekä sulje pois ketään jääkiekon ulkopuolisten seikkojen vuoksi.

Ilves raikkaana kohti uutta kautta

Kevään aikana Ilveksessä on jatkettu brändimme vahvistamiseen tähtäävää työtä. Työn tulokset tulevat näkymään jatkossa viestinnässämme ja graafisessa ilmeessämme.

Haluamme kertoa Ilveksen tarinaa urheilullisen menestymisen ja organisaatiomme toiminnan ohella myös kannattajiemme ja yhteistyökumppaneidemme näkökulmasta. Ilves on yhteinen asiamme, ja haluamme innostuksen ja arvostuksen näkyvän ja tuntuvan kaikkien sidosryhmiemme keskuudessa.

– Avoimuuden nimissä jaamme koko Ilves-perheelle sisäisen ohjeistuksemme. Brand Book kertoo tarinaa ilvesläisyydestä, yksilöistä ja yhteisöstä. Se toimii viestinnän ohjeena, mutta samalla se kertoo muille, millaisena me itse Ilveksen näemme, kommentoi toimitusjohtaja Risto Jalo.

Ilves Brand Book on vapaasti saatavilla verkkosivuillamme osoitteessa https://www.ilves.com/ilves-hockey-brand-book/.

Olemme myös muodostaneet Ilvekselle uuden vaihtoehtoisen logon, jota tulemme käyttämään alkuvaiheessa etenkin jääkiekon Mestarien liigan eli CHL:n yhteydessä. Halusimme logosta käyttöömme version, josta selviää paikkakuntamme ja jossa on aukikirjoitettuna sana ”Ilves”.

– Suunnittelun lähtökohtana oli tehdä perinteitä kunnioittava, moderni ja raikas seuratunnus, jonka ilvesläiset voivat tuntea omakseen. Tunnus koostuu ilvesmäisistä elementeistä: mustavihreä pohja sekä poikkiraita Ilveksen pään taustalla ovat viittaus Ilveksen ensimmäisiin peliasuihin ja aiemmin käytössä olleisiin tunnuksiin. Seuran virallisen logon, Ilveksen pään, ympärille on kirjoitettu Ilveksen keltaisella “Ilves Tampere Hockey Club” -teksti. Logon pyöreä muoto kuvastaa jääkiekkoa, kommentoi logon suunnitellut ja Ilveksen visuaalisen brändin kehityksestä vastaava Antti Tuomisto.

Ilveksen englanninkielinen sivusto on rakentunut kevään aikana, ja sitä kehitetään edelleen. Ilves haluaa olla avoin ja saavutettava myös kansainväliselle yleisölle. Ilves pyrkii jatkuvasti kehittämään viestintäänsä monipuolisempaan suuntaan, mistä esimerkkinä toimivat englanninkielinen sisältö ja jatkossa kasvava U20-joukkueen osuus. Kasvanut mediaryhmä tulee muutoinkin toteuttamaan tulevalla kaudella yhä monipuolisempaa materiaalia.

– Strategiatyömme jatkuu kesän yli. Tässä vaiheessa avaamme myös palautekanavan kuunnellaksemme Ilves-yhteisöä palautetta keräten ja valmistautuaksemme seuraaviin haastaviin askeleihin. Ilves-brändin hallintaan kiinnitämme yhä enemmän huomiota, ja sen jatkokehitykseen toivomme myös yhteisömme näkemyksiä, sanoo Risto Jalo.

Palautekanava löytyy samasta osoitteesta brändimateriaalin kanssa. Äänesi saat kuuluviin myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ilves@ilves.com.


Ilves Brand Book | Palautekysely

Lue myös: Ilves-Hockey Oy:lle jälleen ennätysliikevaihto ja voitollinen tulos (12.6.2020)

Ilves-Hockey Oy:lle jälleen ennätysliikevaihto ja voitollinen tulos
Ilves-Hockey Oy’s strategy and brand development work moves on
UUTISET