1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Perjantaina vastassa hyvävireinen Kärpät – otteluun myyty jo 8500 lippua

Perjantaina vastassa hyvävireinen Kärpät – otteluun myyty jo 8500 lippua

Henri Honkala
Ilves PE 10.2. klo 18:30 Kärpät

Helpottavan voiton keskiviikkona Kuopiosta hakenut Ilves saa perjantaiseen otteluun vastaansa samoista sijoista runkosarjassa taistelevan, ja kevätvirettään pikkuhiljaa löytävä Oulun Kärpät.

Osta ottelulippu

Tampereen Ilves sai tappioputkensa poikki keskiviikkona, kun se haki helpottavan voiton Kuopiosta KalPan vieraana maalein 4-3. Tätä ennen joukkue kärsi neljä tappiota, ja varsinkin tehottomuus leimasi Ilvestä näissä otteluissa.

Perjantainen vierailija pohjoisesta on löytämässä orastavaa kevätvirettä, ja oululaisjoukkue onkin voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan kuusi. Ilveksen tavoin keskiviikkona pelatessaan Kärpät kaatoi kotonaan Vaasan Sportin 3-2. Sarjataulukossa joukkue kipusi jo viidennelle sijalle väijymään kotietua pudotuspeleihin.

Keskinäisissä kohtaamisissa tällä kaudella joukkueet ovat menneet tasatahtia. Alkukaudesta pelatussa kohtaamisessa Nokia Arenalla Ilves oli vahvempi maalein 3-1. Kärpät puolestaan oli omassa kotiottelussaan vahvempi lokakuussa puhtaasti 3-0.

Ilveksen ja Kärpät erottaa sarjataulukosta vain kolme sarjapistettä, joten isot pisteet ovat jaossa näiden viime kevään eeppisen neljännesfinaalisarjan esittäjien kesken perjantai-illassa. Tunnelmasta ei varmasti ole puutetta – otteluun on myyty jo 8500 lippua.


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia aulassa tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-valmentaja Pasi Saarinen ja entinen Ilves-kapteeni Tapio Laakso. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U13-tyttöjunioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Aloha Ramen -kuplapallokisa. Kuplapallot sekä muut elämys- ja ohjelmapalvelut koko Suomessa tarjoaa Grr8t Sports.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen. Ottelun päätyttyä Taproomin lavalla esiintyy Jussi Mattsson.


Pelaajakommentti, Samu Bau:

Ilvekseen täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä Samu Bau on vakiinnuttamassa todella paikkaansa liigajoukkueen mukana. 17 ottelua Liigassa pelannut Bau pelasi tällä kaudella ensimmäisen liigaottelunsa joulukuussa, ja sen jälkeen tilille on tullut jo 17 ottelua.

– Hyvältä on tuntunut kun nyt on päässyt peliin ja joukkueeseen mukaan. Mukavalta on tuntunut myös liigavauhti. Tuo paljon itseluottamusta tietysti kun pääsee pelaamaan, ja silloinkin kun pääsee pelaamaan niin se ei ole sellaista pelkäämistä ja kiekon jahtaamista.

Useimmiten sentterin paikalla nähty Bau on pelannut myös muutaman ottelun laidalla. Pelipaikalla ei ole 18-vuotiaalle hyökkääjälle niin väliä, vaikka sentterin tontti onkin tutumpi.

– Sentterinä ollaan menty tähän asti, mutta tuossa pari matsia väännettiin laidassakin ja kulki ihan ok. Pystyy ehkä nyt jo sanomaan että molemmat sopii minulle.

Ilves haki keskiviikkona neljän tappiollisen ottelun jälkeen voiton Kuopiosta KalPan vieraana. Voitto oli helpottava koko joukkueelle, ja tämän kertoi myös Bau.

– Muutama hankala peli alla, joten joukkueelle todella iso voitto. Kuopio ei ole ikinä helppo paikka vierasjoukkueelle ja sieltä pystyttiin raapimaan voitto, niin helpottaa varmasti esimerkiksi Kärpät-otteluunkin lähtöä.

Perjantaina vastassa on seuraava kova testi, kun Kärpät luistelee vastaan.

– Pyritään tuomaan omaa juttua jäälle taas. Kärpät tulee kovaa ja on ollut viime aikoina hyvässä iskussa, joten meidänkin pitää saada varmasti paras itsestä irti jos ja kun halutaan voitosta taistella ja pelissä pysyä mukana.

Perjantaiseen kohtaamiseen on myyty jo yli 8500 lippua, ja tunnelmasta pelin taso ei tule varmasti jäämään kiinni.

– On se aivan huikeaa, jos vertaa vaikka pariin edelliseen vuoteen kun kannattajia ei saanut olla aina katsomoissa. He tuovat niin ison palasen siihen peliin, että pakko arvostaa heidän jaksamista tulla hallille vaikkei peli aina kuljekaan.

Kuva: Ilves.com
Ilves iski takaisin voittokantaan
Ilves-Kaupan Valentine’s Week Sale
UUTISET