Miia Kahila

Ilveksen tämän kauden kolmas CHL-ottelu pelattiin perjantai-iltana Nokia Arenalla tšekkiläisseura Oceláři Třinecia vastaan. Kauden ensimmäinen kotiottelu päättyi Ilveksen kolmanteen peräkkäiseen CHL-voittoon lukemin 5-4 (2-0, 1-4, 2-0).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti Ilveksen tullessa otteluun erinomaisella jalalla. Tšekkiläiset lähinnä seurailivat vierestä ja yrittävät pysyä mukana pelin vaatimassa temmossa. Ensimmäinen Ilves-osuma lähti Oula Palveen vedosta reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Syöttöpisteet menivät Jarkko Parikalle sekä Juuso Könöselle. Erän puolivälin toisesta Ilves-maalista vastasi Petr Kodýtek mallikelpoisen ylivoimakuvion päätteeksi.

Toinen erä alkoi Ilveksen osalta kahden miehen vajaalla ensimmäisen erän lopussa tulleiden rangaistuksien takia. Oceláři Třinec käytti ylivoimansa tehokkaasti ensin kaventaen ottelun viidellä kolmea vastaan ja minuuttia myöhemmin tasoittaen ottelun viidellä neljää vastaan lukemiin 2-2. Kohta Juuso Könösen upea nousu vei Ilveksen jälleen yhden maalin johtoon, mutta vastustajan kuittia ei tarvinnut kauaa odotella. Jakub Málekin torjunnasta kimmonnut kiekko tuli kuin tarjottimella Marko Daňolle ja ottelu oli jälleen 3-3. Erään nähtiin vielä yksi osuma Oceláři Třinecilta ja kolmanteen erään siirryttiin tilanteesta 3-4.

Les Lancaster nousi kolmannessa erässä Ilveksen hahmoksi ja toi joukkueen takaisin onnistumisten tielle. Ensin erän alussa Lancaster tasoittaa ottelun lukemiin 4-4 ja ajassa 12:51 syntyy samasta lavasta ottelun voittomaali 5-4.

Illan tilastomerkintä: Petr Kodýtekin ylivoimamaalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Šimon Stránský, joka on tehnyt nyt kolmessa CHL-ottelussa tehot 1+5.

Illan erikoinen: Kun toista erää oli pelattu 12:25, verkko oli heilunut erän aikana jo viidesti.

Illan Ilves: Keltavihreät kannattajat toivat Nokia Arenalle tunnelmaa ja odottavaa fiilistä kohti Liiga-avausta. Jos meillä oli jo nyt näin mukavaa, kuinka mukavaa on ensi torstaina, kun Lukko kohdataan Liigan kotiavauksessa?

Seuraava ottelu: Sunnuntaina 10.9. jatketaan CHL-runkosarjaa Nokia Arenalla, kun vastaan asettuu tšekkiläisseura Vítkovice Ridera. Osta ottelulippu ilves.lippu.fi.