1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves kohtaa CHL-kotiavauksessaan Tšekin Extraligaa hallinneen Oceláři Třinecin

Ilves kohtaa CHL-kotiavauksessaan Tšekin Extraligaa hallinneen Oceláři Třinecin

Ilves.com
Ilves PE 8.9. klo 19:00 Ocelari Trinec

Ilves isännöi tänään CHL-kotiavauksessaan neljä peräkkäistä Tšekin Extraligan mestaruutta voittanutta Oceláři Třineciä. Ilves+ tarjoaa Ilves Liven Nokia Arenalta jo klo 15.30 alkaen. Ottelulähetys alkaa klo 18.00, ja kamppailu käynnistyy klo 19.00.


Pe 8.9. klo 19.00 Ilves – Oceláři Třinec

  • Osta liput otteluun: ilves.lippu.fi
  • Ennen ottelua areenan aulassa Ilves Pregame Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan johdolla.
  • Ipa-maskotti on tavattavissa areenan aulassa ennen ottelun alkua.
  • Metkusen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.
  • Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu.

Kauden ensimmäinen Ilves Live kuullaan tänään Nokia Arenalta! Tervetuloa klo 15.30 alkaen Valtteri Makkosen ja Niko ”Bono” Peltolan seuraan sivustolla Ilves+.


CHL:n runkosarjan 1. ja 2. kierros

Ilves aloitti kauden hienosti, kun CHL:n runkosarjan kahden ensimmäisen kierroksen vierasotteluista irtosi kuusi sarjapistettä. Dynamo Pardubice kaatui viime torstaina maalein 1–3 ja lauantaina HC Bolzano lukemin 1–7. Joukkue iski 16 yrittämällään viisi ylivoimamaalia ja päästi yhdeksän alivoiman aikana vain yhden maalin. Aloituksista löytyy parannettavaa, sillä Ilves voitti kahdessa ensimmäisessä ottelussa aloituksistaan vain 43,52 prosenttia.

Dynamo Pardubicea vastaan maalinteossa onnistuivat Joona Ikonen, Samuli Ratinen ja Eemeli Suomi. HC Bolzanon maaliverkkoja venyttivät Dominik Mašín, Šimon Stránský, Ville Meskanen, Eemeli Suomi, Les Lancaster, Matias Mäntykivi ja Oula Palve. Jakub Málek torjui Pardubicessa 28 laukausta ja Jonas Gunnarsson Bolzanossa 21 kertaa. Ilveksen paras pistemies avausviikolla oli Šimon Stránský, joka merkkautti tehot 1+4=5. Joona Ikosen pistesaldo oli 1+2=3 ja Petr Kodýtekin 0+3=3.


Ilveksen fiilisvideot ja CHL:n maalikoosteet

Ilves+ (ilves.com/plus/chl)

Päävalmentaja Antti Pennasen kommentit otteluiden jälkeen

Dynamo Pardubice – Ilves | HC Bolzano – Ilves


Oceláři Třinec aloitti kautensa kahdella kotiottelulla. Viime perjantaina runsasmaalinen kamppailu sveitsiläistä Rapperswil-Jona Lakersia vastaan päättyi jatkoaikaosumalla 6–7-tappioon. Kotijoukkueesta maalinteossa onnistuivat Tomáš Kundrátek, Richard Pánik, Adam Polášek, Marko Dańo ja kahdesti osunut Libor Hudáček, joka tasoitti pelin kaksi minuuttia ennen loppua Třinecin pelatessa ilman maalivahtia.

Sunnuntaina Trinecissä vieraili Red Bull Munich, joka vei pisteet mukanaan maalein 0–2. Třineciläiset tekivät kahdessa ottelussa yhdeksällä ylivoimayrittämällään yhden maalin ja päästivät yhdeksällä alivoimallaan kolme osumaa. Joukkue voitti aloituksistaan 62,3 prosenttia.

Kahden tehopisteen miehiä avauskierroksilla olivat hyökkääjät Libor Hudáček (2+0=2), Marko Dańo (1+1=2) ja Andrej Nestrašil (0+2=2) sekä puolustajat Tomáš Kundrátek (1+1=2) ja Jakub Jeřábek (0+2=2). Kummassakin ottelussa pelannut maalivahti Marek Mazanec torjui yhteensä 44 laukausta torjuntaprosentin ollessa 84,62.

Tällä viikolla joukkue saa kokoonpanoonsa mukaan myös tehohyökkääjä Martin Růžičkan, joka oli lievän loukkaantumisen vuoksi sivussa kahdesta ensimmäisestä CHL-ottelusta.


CHL:n videokoosteet

Oceláři Třinec – Rapperswil-Jona Lakers  | Oceláři Třinec – Red Bull Munich


Oceláři Třinecin joukkue

Ocelaři Třinecin maalivahtiosasto on täysin tšekkiläinen. Puolustuksesta löytyy kuuden tšekin ohella yksi slovakialainen ja yksi kanadalainen. Hyökkäyksen kahdestakymmenestä sopimuspelaajasta yksitoista on tšekkiläisiä, kahdeksan slovakialaisia ja yksi puolalainen.

Viime kevään mestarijoukkue pysyi varsin hyvin kasassa, ja lähes kaikki kärkipelaajat jatkavat Třinecissä tälläkin kaudella.

Maalivahdit

Oceláři Třinecin CHL-peleihin rekisteröidyt maalivahdit ovat Marek Mazanec sekä nuoret haastajat Patrik Švančara ja Vojtěch Mokry. Viime vuosina Extraligan runkosarjassa vähemmän pelannut mutta Oceláři Třinecin playoffs-menestyksessä päävastuuta kantanut Ondřej Kacetl ei ole CHL:ään rekisteröityjen pelaajien joukossa.

Mazanecillä on tilillään kolme Tšekin mestaruutta vuosilta 2013, 2022 ja 2023, joista kaksi viimeisintä Třinecin paidassa. Maalivahti pelasi Pohjois-Amerikassa kausina 2013–2019, joiden aikana hänelle kertyi 31 NHL-ottelua ja 218 AHL-ottelua. Kaudella 2017–2018 hänet nähtiin myös KHL:ssä Slovan Bratislavan joukkueessa sekä Tšekin A-maajoukkueessa.

Třinecissä syntynyt ja kauden kahdessa ensimmäisessä CHL-ottelussa varamaalivahtina ollut Švančara keräsi viime kaudella kokemusta Tšekin toiselta sarjatasolta, jossa hänen torjuntaprosenttinsa oli sarjan paras. Mokrykillä on tilillään neljä Extraligan ottelua Olomoucin joukkueessa, mutta hänkin on vielä pääosin pelannut toisella sarjatasolla.

Puolustus

Třinec-puolustuksen tukipilareita on viime kauden alla joukkueeseen liittynyt Jakub Jeřábek, joka oli mukana voittamassa Stanley Cupia Washington Capitalsissa kaudella 2017–2018. Kahden AHL:ssä ja NHL:ssä pelaamansa kauden ohella puolustajalla on tilillään 435 ottelua, kaksi mestaruutta ja kaksi pronssia Tšekin Extraligassa sekä 210 ottelua KHL:ssä. Viime kaudellakin A-maajoukkueessa nähty Jeřábek edusti maataan MM-kisoissa vuosina 2016 ja 2017 sekä vuoden 2022 olympialaisissa, joissa hän oli joukkueen varakapteeni.

Vuosien 2021 ja 2022 mestarijoukkueissa pelannut Tomáš Kundrátek on edustanut Třineciä jo juniori-ikäisenä. Ammattilaisuransa alkuvuodet Pohjois-Amerikassa pelannut puolustaja sai seitsemän kauden aikana tililleen 30 NHL-ottelua ja 263 AHL-ottelua. KHL:ssä hän pelasi neljällä kaudella ennen kuin palasi Oceláři Třineciin vuonna 2019. Puolustaja palkittiin Extraligan kevään 2022 playoffsien arvokkaimpana pelaajana. Välissä viime kauden Kometa Brnossa viettänyt Kundrátek liittyi Třinecin joukkueeseen jälleen täksi kaudeksi. Kundrátek on edustanut Tšekkiä talviolympialaisissa vuosina 2018 ja 2022 ja MM-kisoissa 2016, 2017, 2022 ja 2023. Tampereen Nokia Arena tuli hänelle tutuksi kaksissa viime MM-kisoissa, joista ensimmäisissä Tšekki voitti pronssia.

Isokokoinen ja kokenut slovakialaispuolustaja Martin Marinčin pelasi Pohjois-Amerikassa kaudet 2010–2021, joiden aikana hänelle kertyi 236 NHL-ottelua ja 252 AHL-ottelua sekä sarjan mestaruus vuonna 2018. Marinčin on edustanut Slovakiaa talviolympialaisissa vuosina 2014 ja 2022, jolloin maa voitti pronssia. MM-kisoissa puolustaja on nähty vuosina 2014, 2016 ja 2019. Kolmatta kauttaan Oceláři Třinecissä pelaava Marinčin voitti seurassa mestaruudet kahtena viime keväänä.

25-vuotias Oceláři Třinecin kasvatti Marian Adámek on voittanut kasvattajaseurassaan Tšekin U18- ja U20-sarjojen mestaruudet sekä neljä Extraligan mestaruutta.

Joukkueen ainoa pohjoisamerikkalainen vahvistus on Adam Smith, joka oli mukana jo viime kevään mestarijoukkueessa. Yliopistovuosiensa jälkeen puolustaja pelasi muutamaa AHL-ottelua lukuun ottamatta ECHL:ssä ennen siirtoaan Třineciin.

Uusina pelaajina puolustukseen liittyivät viime kaudella Mountfield HK:ssa ja Bílí Tygři Liberecissä pelannut puolustajajärkäle Richard Nedomlel (194 cm, 119 kg) ja Sparta Prahasta saapunut Adam Polášek, joka nähtiin myös Tapparan paidassa kaudella 2019–2020.

Kolmella kaudella AHL:ssä pelannut Polášek palkittiin Tšekin Extraligan parhaana puolustaja kaudella 2014–2015. Hänelle on kertynyt Extraligassa 362 ottelua, sarjan hopea ja pronssi, sekä KHL:ssä 168 ottelua. Vuonna 2018 hän edusti maataan myös olympialaisissa ja MM-kisoissa.

Hyökkäys

Slovakialaishyökkääjä Marko Daňo pelaa Oceláři Třinecissä kolmatta kauttaan. Kahden peräkkäisen mestaruuden ohella hän voitti viime kaudella Extraligan maalipörssin ja oli sarjan pistepörssissä toinen. Vuosina 2014–2021 NHL:ssä 141 ottelua pelannut ja AHL:ssä 204 ottelua kerryttänyt hyökkääjä on pelannut myös KHL:ää Slovan Bratislavan joukkueessa. Daňo voitti olympiapronssia vuonna 2022 ja on edustanut maataan MM-kisoissa vuosina 2013, 2015, 2016 ja 2019.

38-vuotias slovakialaishyökkääjä Vladimír Dravecký on edustanut Oceláři Třineciä kaudesta 2014–2015 lähtien ja voittanut sinä aikana neljä mestaruutta ja yhden hopean. Kahdella kaudella AHL:ssäkin pelannut hyökkääjä edusti Suomessa Bluesia kaudella 2012–2013.

Oceláři Třinecin slovakialaisvahvistuksiin kuuluu myös Libor Hudáček, joka pelaa joukkueessa toista kauttaan. Hyökkääjä oli viime kaudella Třinecin kolmanneksi paras maalintekijä sekä neljänneksi paras pistemies ja edusti Slovakiaa keväällä MM-kisoissa. Hudáček on pelannut urallaan myös KHL:ssä, Ruotsin SHL:ssä ja Sveitsin NL:ssä. Hän on edustanut maataan seitsemissä MM-kisoissa ja vuoden 2022 olympialaisissa, joissa Slovakia voitti pronssia. Viime kevään Tšekin mestaruuden ohella hyökkääjä on saavuttanut myös Slovakian mestaruuden, Tšekin liigan hopean ja MM-hopean.

Kaksi mestaruutta Třinecissä voittanut Andrej Nestrašil oli viime kaudella runkosarjassa joukkueen sisäisessä pistepörssissä kolmas ja playoffseissa toinen. Tšekkihyökkääjä on pelannut urallaan myös 128 NHL-ottelua, 178 AHL-ottelua ja 228 KHL-ottelua. Tšekin Extraligan mestaruuksien ohella hän voitti AHL-mestaruuden vuonna 2013.

Juniori-ikäisenäkin Oceláři Třinecissä pelannut Richard Pánik vietti Pohjois-Amerikassa kaudet 2009–2022, joiden aikana hänen tililleen kertyi peräti 541 NHL-ottelua ja 255 AHL-ottelua sekä kaksi AHL:n mestaruutta. Viime kaudella slovakkihyökkääjä pelasi Sveitsissä Lausanne HC:ssa ja edusti maataan kevään MM-kisoissa, joissa hän oli joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja. Pánik on pelannut MM-kisoissa vuosina 2010, 2014, 2015, 2019 ja 2023 sekä olympialaisissa 2014.

Třinecin kasvatteihin luetaan myös slovakialainen Miloš Roman, jolla on 23-vuotiaana tilillään kolme kautta Pohjois-Amerikan juniorisarja WHL:ssä, kolmet alle 20-vuotiaiden MM-kisat, Calgary Flamesin NHL-varaus vuodelta 2018, kolme Tšekin Extraligan mestaruutta ja olympiapronssi vuodelta 2022. Hyökkääjä on edustanut maataan myös kaksissa viime MM-kisoissa.

Extraligan viime kevään playoffsien arvokkaimpana pelaajana palkittu Daniel Voženílek nousi kauden aikana ensimmäistä kertaa Tšekin A-maajoukkueeseen ja oli mukana myös MM-kisoissa. Hyökkääjä on pelannut Suomessa kaudella 2016–2017, jolloin hän edusti Mestiksessä RoKia.

Viime kaudella slovakialaisseura Dukla Trencinin kapteenina toiminut ja maan MM-joukkueessa nähty Viliam Čacho pelasi kauden 2018–2019 Jokereiden U20-joukkueessa.

Oceláři Třinecin johtotähti Martin Růžička on seuran kaikkien aikojen pistepörssin kärkinimi ja joukkueen varakapteeni. 12. kauttaan seurassa pelaava 37-vuotias hyökkääjä voitti viime kaudella sekä Tšekin Extraligan runkosarjan että playoffsien pistepörssit. Růžička on voittanut kuusi Extraligan mestaruutta, joista viisi Třinecissä. Tšekin liigan ohella hän on pelannut kolme kautta KHL:ssä. Hyökkääjä on edustanut maataan MM-kisoissa vuosina 2010, jolloin Tšekki voitti maailmanmestaruuden, ja 2014 sekä talviolympialaisissa 2018.

Neljättä kauttaan Oceláři Třinecin kapteenina toimiva 38-vuotias Petr Vrána on edustanut seuraa keväästä 2019 lähtien ja voittanut koronanpandemian keskeyttämää kautta lukuun ottamatta mestaruuden jokaisella kaudella. Kevään 2021 mestaruuden jälkeen hänet palkittiin playoffsien arvokkaimpana pelaajana. Hyökkääjän aiempiin saavutuksiin lukeutuvat alle 20-vuotiaiden MM-pronssi ja kaksi Tšekin liigan hopeaa. Vránalle on kertynyt uransa aikana AHL:ssä 229 ottelua, NHL:ssä 16, KHL:ssä 228 ja SHL:ssä 26. Tšekin Extraligassa hyökkääjä on pelannut yhdellätoista kaudella 492 ottelua, ja maan MM-joukkueissa hyökkääjä nähtiin vuosina 2013 ja 2017.

Valmennusjohto

Toista kauttaan seuran päävalmentajana toimiva Zdeněk Moták voitti mestaruuden heti ensimmäisellä kaudellaan ja palkittiin samalla Extraligan vuoden parhaana valmentajana. Moták toimi kaudet 2020–2022 Olomoucin päävalmentajana ja sitä ennen kaksitoista kautta apuvalmentajana maan pääsarjajoukkueissa.


Lue ja katso lisää

Ilveksen CHL-vastustajat esittelyssä: Oceláři Třinec

Ilveksen CHL-vastustajien päävalmentajien kommentit joukkueesta

Oceláři Třinecin CHL-vastustajien päävalmentajien kommentit joukkueesta

Haastattelu (2.9.2023): Lauri Merikivi kertoo Ilves-valmennuksen rooleista


Seuraa ottelua suorana lähetyksenä

Ilves – Ocelari Trinec perjantaina 8.9. 19.00 (Ilves Live klo 15.30, Ilves+:n ottelulähetys klo 18.00)

Ilveksen kaikki ottelut ovat kuunneltavissa seuran oman ilves.com/plus-sivuston kautta. Ilves+ kokoaa Liiga-joukkueen kaiken audiovisuaalisen sisällön, ja tulevat ottelulähetykset sisältävät myös laajan ennakkolähetyksen, erätauko-ohjelmaa ja jälkipelit.

Ilves Live ja ottelulähetys: ilves.com/plus

Elisa Viihde Viaplay näyttää kaikki ottelut CHL:stä. CHL-studioita on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Katso ottelu: Viaplay.fi

Kaikki ottelut ja tulokset CHL:n verkkosivuilla: championshockeyleague.com


Ilveksen CHL-vastustajat esittelyssä: Oceláři Třinec
Ilves jatkaa voitokkaasti myös kotona
UUTISET