1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves käynnistää runkosarjan loppurutistuksen Lahdesta

Ilves käynnistää runkosarjan loppurutistuksen Lahdesta

Marko Herckman
Pelicans TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Ilveksellä on runkosarjaa jäljellä vielä neljä ottelua. Lauantaina Ilveksen vieraaksi Hakametsään saapuu HPK, mutta sitä ennen Ilves haastaa perjantaina Lahdessa hyvävireisen Pelicansin.

Ilves vaanii vielä suoraa pudotuspelipaikkaa

Ilves on tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksantena. Kuudenteen sijaan on matkaa kuusi pistettä ja takana väijyvä SaiPa on pisteen päässä. Neljässä jäljellä olevassa pelissä Ilveksellä riittää reilusti panosta. Tamperelaisten peli on ollut viime aikoina pääsääntöisesti hyvällä mallilla ja kaiken mennessä nappiin suora pudotuspelipaikka on vielä mahdollinen. Viime viikolla Ilves voitti vieraissa SaiPan ja kotona KalPan. Lauantaina satoja kannattajia matkaansa saanut Ilves aloitti IFK:n vieraana hyvin, mutta joutui lopulta taipumaan lukemin 3-1.

Ilveksen runkosarjan tehokkaimman pelaajan tittelistä kilpailevat ainakin Arttu Ruotsalainen ja Teemu Lepaus. Molemmat hyökkääjät ovat keränneet 39 tehopistettä. Kultaista kypärää kantaa tällä hetkellä lopullista läpimurtokauttaan pelaava Ruotsalainen, joka on tamperelaisten paras maalintekijä 21:llä osumallaan. Kapteeni Eemeli Suomi on pelannut kymmenkunta peliä tehokaksikkoa vähemmän ja kerännyt niissä 35 pistettä. Viime viikolla kaikissa kolmessa pelissä maalinteossa onnistunut Joona Ikonen on ensimmäisellä täydellä liigakaudellaan kerännyt tehot 16+17. Ilveksen tehokkain puolustaja on ollut Oskari Laaksonen. 19-vuotias huippulupaus on myös pelannut koko joukkueen isoimpia minuutteja. Laaksosen pakkipari Jarkko Parikka viidellä osumallaan eniten maaleja kauden aikana tehnyt Ilves-puolustaja.

Pelicans himoaa neljän joukkoon

Lahden Pelicans löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta neljä. Lahtelaisetkin kaipaavat kuitenkin vielä lisää pisteitä, että suora pudotuspelipaikka varmistuu. Pelicansin etuna on, että lähimpänä takana vaanivat Lukko ja HPK ovat pelanneet yhden ottelun enemmän. Seitsemäntenä majaileva IFK on kolme pistettä Pelicansin perässä. Erinomaisen tammikuun jäkeen helmikuussa hieman haparoinut Pelicans on taas viime aikoina ollut kovassa vireessä. Joukkue voittanut viidestä viime pelistään neljä ja edellinen täysin pisteetön ottelu on Ilvestä vastaan helmikuun 16. Päivä koettu 5-2-tappio.

Pelicansin runkosarjan tehokkaimman pelaajan kunniasta kilpailevat Oliwer Kaski ja Jesse Saarinen. Molemmilla pelaajilla on tällä hetkellä kasassa 47 pistettä. Kultakypärää kantaa hurjaa kautta pelaava puolustaja Kaski, joka on tykittänyt kauden mittaan peräti 17 maalia. Sillä lukemalla 23-vuotias puolustaja on koko Pelicansin paras maalintekijä. Toiseksi eniten maaleja lahtelaisista on iskenyt tällä hetkellä loukkaantuneena oleva Hynek Zohorna. 13 kertaa maalinteossa ovat onnistuneet Saarinen, Antti Tyrväinen, Miska Siikonen ja Hannes Björninen. Helmikuun puolivälissä Pelicansiin liittynyt Juhamatti Aaltonen on seitsemässä pelaamassaan pelissä iskenyt tehot 7+4.

Ilves ollut vahvempi

Ilves on tällä kaudella voittanut kaikki joukkueiden kolme keskinäistä ottelua. Lokakuussa joukkueet venyttivät niin Lahden kuin Tampereenkin pelit jatkoajalle. Lahdessa ratkaisijana toimi Joona Ikonen ja Tampereella Ilveksen 3-2-voiton ratkaisi Panu Mieho. Helmikuussa Ilves kaatoi Pelicansin Hakametsässä 5-2. Komean voittomaalin teki pelissä tehot 1+1 kerännyt Eemeli Suomi.

Joukkueiden väliset pelit ovat olleet tasaisia ja viihdyttäviä. Ilveksen puolustus ja maalivahtipeli pääsee Lahdessa varmasti kovaan testiin, sillä Pelicans on viimeiseen viiteen peliin mättänyt peräti 28 maalia. Ilveksen täytyy löytää IFK-peliin verrattuna lisää terävyyttä ja tehokkuutta niin tasakentällisin kuin ylivoimapelissäkin. Odotettavissa on runkosarjan jännittävän loppurutistuksen käynnistävä playoff-henkinen kamppailu.

Lauantain Ilves-HPK-ottelun teemana Aku Ankka -perhepeli – Hakametsässä ohjelmaa jo klo 15 alkaen
Krokotiili Niilo seikkailee Ilveksen satupuuhakirjassa – haastattelussa tekijät Iida Masonen ja Giannetta Porta
UUTISET