1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves kohtaa KalPan marraskuun viimeisessä tiistai-illassa

Ilves kohtaa KalPan marraskuun viimeisessä tiistai-illassa

Milla Mettiäinen
Ilves TI 29.11. klo 18:30 KalPa

Ilves lähtee hakemaan seitsemättä peräkkäistä voittoaan tiistaina, kun vastaan luistelee KalPa.

Hyödynnä Cyber Monday -lipputarjous Ilves-KalPa -otteluun! Kategorian 6 otteluliput 10€ /kpl. Tarjous voimassa vain Lippupisteen verkkokaupassa ma 28.11.2022 klo 11:00 – 24:00. Lue lisää Cyber Monday -tarjouksista.

Kovassa vireessä esiintynyt Ilves pelaa kolmannen kotiottelunsa viiteen päivään tiistaina Nokia Arenalla. Edelliset kuusi ottelua on olleet voitokkaita, ja seitsemättä voittoa haetaan, kun vieraaksi saapuu sarjataulukon neljännellä sijalla majaileva KalPa. Kaksi edellistä Ilveksen kamppailua on ollut oikeaa maali-ilottelua, kun Pelicans kaatui perjantaina 6–2-lukemin, siinä missä SaiPa sai kokea karvaan 8–1-tappion sunnuntaina. Ilveksen rosteri on onnistunut laajasti viime aikoina, sillä SaiPa-ottelussakin jokaisen maalin viimeisenä taikurina hääri eri pelaaja. SaiPa-ottelun myötä kapteeni Eemeli Suomi nousi pistepörssin piikkipaikalle. Muihin joukkueisiin verrattuna Ilves johtaa ylivoimaprosentissa kirkkaasti sen ollessa jo huimat 31,58 %, kun seuraavana perässä tilastossa olevalla Jukureilla prosentti on 23,29 %.

KalPa ja Ilves viihtyvät sarjataulukossa perätysten, kun Ilves on kolmannella sijalla ja KalPa neljäs. Kuopiolaisilla on alla 3–2-voitto Porin Ässistä, ja sitä edeltävässä ottelussa KalPa on taipunut SaiPalle voittolaukauskilpailussa 2–1-lukemin. Ilveksen ollessa maalinteossa tehokkain joukkue tällä kaudella, on KalPa samaisessa kategoriassa toisena. Ilves on naulannut 77 kaappia, kun KalPalla lukema on 67. Tilastojen valossa KalPa ei ole loistanut erikoistilanteissa, mutta savolaiset ovat useasti onnistuneet tarjoamaan kovan vastuksen Ilvekselle. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Kuopiossa KalPan 7–4-voittoon.


Areenan ovet aukeavat kello 17:00. Aulan Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour kello 17:00-18:00 välisenä aikana (Karjala III 6€, Lonkerot & Happy Joe-siiderit 7€). DJ soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien ja ennen ottelua aulassa alkaa Ilves Pregame. Tapahtumassa Mikko Heinämäen haastattelussa on Ilves-maalivahtivalmentaja Markus Korhonen. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.

Alkushow uudella animaatiolla alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U8-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa Leaders Leaguen tanssiesitys. Ilves-Kaupan paitapaino palvelee areenan aulassa kello 17:00 alkaen aina kolmannen erän alkuun asti.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.

Ottelutapahtuman lisätiedot on luettavissa otteluinfosivulta.


Pelaajakommentit: Matias Mäntykivi

Matias Mäntykivi on lähdössä uuteen viikkoon iloisella ilmeellä. Syytäkin siihen toki on, sillä joukkue on viime aikoina pärjännyt kiitettävästi: ”Kyllähän tästä kuuden matsin voittoputkesta hyvällä mielellä on. Me olemme joukkueena ansainneet ne kuusi voittoa. Tästä voi jatkaa eteenpäin hyvällä mielellä.”

Kysyttäessä siitä, mistä joukkueen edellisissä otteluissa nähdyt onnistumiset laajalla rintamalla johtuvat, kiteyttää Mäntykivi tilanteen hyvin: ”Kyllähän meillä on laadukkaat neljä kenttää, joista jokainen pystyy tekemään tulosta. Onneksi ei olla yhden kentän varassa. Hyvä se on, että tulee onnistumisia vähän jokaiselle.”

”Oma pelini on mennyt koko ajan parempaan päin. Maajoukkuetauon jälkeen olen saanut muutaman paremman pelin alle, ja siitä on hyvä jatkaa eteenpäin,” tuumailee hän omasta pelikunnostaan.

Tiistain kamppailu KalPaa vastaan on kolmas kotiottelu viiteen päivään. Tiivis tahti ei nuorta miestä hirvitä: ”Kyllähän se pelaaminen treenaamisen voittaa, joten kivaa se on päästä taas huomenna pelaamaan. Pelistä tulee varmasti kova. Viime peli Kuopiossa oli meiltä ohipeli, niin siitä päästään nyt revanssia hakemaan, innolla odotan. Huomenna katsotaan vielä vähän vastustajaa, mutta kun otetaan noista edellisistä peleistä hyvät asiat mukaan ja pelataan ehjä 60 minuuttinen, niin uskon, että kyllä me voittoputkessa jatketaan.”

Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com
Ilveksen Cyber Monday -tarjoukset ovat täällä!
Viikkokatsaus: Viikko 48
UUTISET