Otteluennakko

Ilves lähtee ryöstöretkelle Lahteen

Marko Herckman

TO 01.01. 00:00

Ilves pelaa viikonloppuna kaksi vieraspeliä. Perjantaina on vastassa Pelicans ja lauantaina vieraillaan Lappeenrannassa. Pystyykö ison kannattajajoukon vieraspeleihin mukaansa saava Ilves jatkamaan keskiviikon Ässät-pelin hyviä otteita?

Alla kauden paras peli

Keskiviikkona Ilves voitti kotonaan Ässät lukemin 5-2. Vaikka numerot säilyivät kolmannen erän puolivälin paikkeille suhteellisen tasaisena, vei Ilves ottelua lähes alusta loppuun. Taitavan ja hyvin liikkuvan tamperelaisjoukkueen vahvuudet tulivat ensimmäistä kertaa läpi ottelun esiin ja hyvin peliä avannut Ilves pääsi rummuttamaan hyökkäysalueella pitkiä paineita. Myös puolustuspää pysyi viime aikoja paremmin kasassa, vaikka Ässät kahdesti pääsikin maalinedustilanteista iskemään. Ilveksen maaleista vastasivat Arttu Ruotsalainen, Sami Sandell, Ville Meskanen, Teemu Rautiainen ja kultakypärä Eemeli Suomi. Rauhallisesti pelannut Riku Helenius torjui uransa ensimmäisen voiton kasvattajaseurassaan venymällä kiekon eteen 21 kertaa.

Pelicans pelasi keskiviikkona SaiPaa vastaan. Ottelu oli tasainen, mutta lahtelaisista ainoastaan Antti Tyrväinen onnistui ohittamaan lappeenrantalaisten huippuvireisen maalivahdin Frans Tuohimaan. SaiPa nousi tasoihin ja kolmannessa erässä Cody Kunyk vei sputnikit 2-1-voittoon. SaiPa tappio oli kauden hyvin aloittaneelle Pelicansille kolmas peräkkäinen. Sarjataulukosta kahdeksan pistettä Ilvestä edelle olevat lahtelaiset löytyvät sijalta kuusi.

Pelicansin hyvää alkukautta on tukenut Liigan tehokkain ylivoima. Viimeisimmässä kolmessa pelissä lahtelaiset eivät ole ylivoimamaalin teossa onnistuneet ja se on näkynyt suoraan tuloksissa. Myös alivoimapeli on Pelicansilla ollut sarjan paremmalla puolikkaalla. Ilveksellä erikoistilanteissa on vielä terävöitettävää, mutta askeleita parempaan on nähty. Ässiä vastaan olisi paremmalla tuurilla voinut tulla pari ylivoimamaalia enemmänkin.

Ilvekseltä on perjantain pelistä sivussa Antti Lehtonen, Arto Laatikainen ja kapteeni Tapio Laakso. Hyökkääjä Juhani Tamminen tekee puolestaan paluun kokoonpanoon. Pelicansilta loukkaantuneiden listalla on Joel Mustonen, Aleksi Mustonen, Hannes Björninen, Joonas Alanne ja Mikko Kousa.

Tutkapari toimii

Riku Helenius on heti ensimmäisissä peleissään näyttänyt olevansa täysiverinen ammattilainen. Isokoisella ja nopealiikkeisellä maalivahdilla on mahdollisuuksia aivan sarjan kärkiveskariksi. Heleniuksen monipuolinen pelaaminen myös kiekolla antaa yhden ulottuvuuden lisää Ilveksen pelin avaamiseen. Eniten peliaikaa Ilveksestä keräävä Olli Vainio pelasi erinomaisen pelin Ässiä vastaan. Hyvän yleispelaamisen lisäksi Vainio väläytti hieman piilossa ollutta taklausosaamistaan ja kilautti myös kiekon kertaalleen tolppaan. Peruspelaamisen lisäksi Vainiolta sopii odottaa myös lisää tehoja.

Eemeli Suomi ja Ville Meskanen ovat pelanneet muutaman viime pelin Joona Koppasen laidoilla. Laiturikaksikko on pelannut yhdessä jo vuosikausia ja nyt pitkän yhteistyön tulos on jalostumassa myös liigatasolla. Suomi on suorittanut tasaisesti läpi kauden ja ollut Ilveksen kokonaisuutena paras pelaaja. Oman yhden kauden piste-ennätyksensä Ässiä vastaan rikkonut Eemeli kantaa ansaitusti Ilveksen kultakypärää. Loukkaantumisten takia alkukauden missannut Meskanen on takonut yhdeksään peliin pisteet 4+5. Molemmat hyökkääjät ovat menossa urallaan kovaa vauhtia eteenpäin.

Pelicansin alkukauden tehokkain pelaaja on ollut Aleksi Rekonen. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa voittomaalin tehnyt Borna Rendulic vaihtoi Pelicansin KHL-seura Vitjaz Podolskiin. Rendulicia paikkaamaan saapui samaisesta Vitjazista lähtöpassit saanut Jesse Mankinen. Viime kaudella huippukauden KalPassa pelannut Mankinen on luotettava liigahyökkääjä. Toinen kesken kauden Pelicansiin liittynyt hyökkääjä Jesse Saarinen on vertynyt kotimaisemissaan lähes piste per peli tahtiin. Tsekin maajoukkueesta tuttu puolustaja Libor Sulak on aloittanut Pelicansissa vahvasti. 25 minuuttia pelissä pelaava puolustaja on kerännyt kuudessa ottelussa tehot 1+4. Maalivahtikaksikko Janne Juvonen ja Joonas Voutilainen on pelannut pelit suurinpiirtein puoliksi. Tilastojen perusteella perjantainakin pelaava Voutilainen on ehkä hieman yllättäenkin ollut parempi valinta tolppien väliin.

Ilveksen vuoro ryöstää pisteet?

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Hakametsässä Pelicansin 1-4-voittoon. Ilves oli avauserässä liikkeellä pirteällä ilmeellä, mutta tuhrasi kolme ylivoimaa eikä onnistunut maalinteossa. Iikka Kangasniemi vei lahtelaiset toisen erän lopulla 0-1-johtoon ja Rendulic lisäsi kolmannessa erässä lukemiksi 0-2. Tapio Laakson kauhoma kavennus jäi lopulta laihaksi lohduksi, kun Miska Siikonen ja tyhjiin osunut Mikko Kousa varmistelivat voiton lahtelaisille. Pelicans on ollut viime aikoina muutenkin hankala vastus Ilvekselle ja tamperelaisten edellisestä Pelicans-voitosta on kulunut liki kaksi vuotta.

Nyt Ilveksellä olisi hyvä paikka ryöstää pisteet Isku Areenalta. Jos Ilves pystyy keskiviikon kaltaiseen tasapainoiseen peliin joka viisikon voimin on se todella vaikea voitettava. Lahtelaisilla on kolmen tappion jälkeen varmasti nälkää lähteä voitonmaku suussaan viettämään maaottelutaukoa. Pelicans tulee varsinkin ottelun alkuun varmasti kovaa ja Ilveksen on pystyttävä kärsivällisesti puolustamaan iholla rymyävää pelikaanilaumaa vastaan. Odotettavissa on värikäs kamppailu, jossa kaikki vaihtoehdot ovat avoinna.

EDELLISET OTTELUT
AJANKOHTAKOTIVIERASTULOSSARJAYLEISÖ
To 01.01.1970PelicansIlves3-0Runkosarja3063
To 01.01.1970IlvesPelicans4-2Runkosarja0
To 01.01.1970PelicansIlves2-1Runkosarja2379
To 01.01.1970IlvesPelicans3-4 JARunkosarja4136
To 01.01.1970PelicansIlves3-1Harjoitusottelut598
To 01.01.1970PelicansIlves3-2 JARunkosarja0
To 01.01.1970IlvesPelicans2-6Runkosarja0
To 01.01.1970IlvesPelicans2-3 VLRunkosarja0
To 01.01.1970PelicansIlves1-4Runkosarja1176
Pe 06.03.2020PelicansIlves2-5Runkosarja3686
La 18.01.2020IlvesPelicans8-2Runkosarja5816
La 26.10.2019IlvesPelicans5-2Runkosarja6680

Maaottelutauon jälkeen jatketaan Hakametsässä. Ilves-Kärpät tiistaina 14.11. Tervetuloa!

TWITTER

Lisää aiheita

1.7.2022 / Uutinen

Ilves ja Tappara järjestävät Tampere Cupin yhteistyössä elokuussa

Tampere Cup pelataan ensimmäistä kertaa historiassa Nokia Arenalla 12.–13.8.2022. Kauden 2022–2023 ensimmäiset jääkiekko-ottelut Nokia Arenalla pelataan 12.–13.8. kun Ilves ja Tappara järjestävät perinteisen Tampere Cupin...

LUE LISÄÄ


23.6.2022 / Uutinen

Ilvekselle kuusi pelaajasopimusta – Jyrki Jokipakka palaa kasvattajaseuraansa

Ilves vahvistaa puolustustaan Jyrki Jokipakalla ja Kevin Czuczmanilla sekä hyökkäystään Eetu Tuulolalla. Jatkosopimuksen on allekirjoittanut puolustaja Dominik Mašín, ja hyökkääjä Joonas Odenin voimassa ollutta sopimusta...

LUE LISÄÄ


23.6.2022 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n tilikausi oli taloudellinen menestys

Ilveksen Liiga-joukkueen ja U20-joukkueen taustayhtiö Ilves-Hockey Oy:n liikevaihto tilikaudella 1.5.2021 – 30.4.2022 oli 11,1 miljoonaa euroa. Edellisellä tilikaudella liiketoimintaan vaikutti merkittävästi koronapandemia, liikevaihdon jäädessä 5,2...

LUE LISÄÄ