1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves metsästämään kalenterivuoden ensimmäistä voittoaan Sportin kustannuksella lauantaina

Ilves metsästämään kalenterivuoden ensimmäistä voittoaan Sportin kustannuksella lauantaina

Henri Honkala
Ilves LA 7.1. klo 17:00 Sport

Tampereen Ilveksen uusi vuosi jatkuu kotiottelulla Vaasan Sportia vastaan. Molemmat joukkueet ovat käynnistäneet uuden kalenterivuotensa kahdella tappiolla, joten toinen joukkueista nappaa lauantaina vuoden 2023 ensimmäisen voittonsa.

Ilves on vuoden 2023 puolella pelannut kaksi ottelua, joista se on joutunut taipumaan molemmilla kerroilla. Ensin Ässät onnistui jatkoajan jälkeen hakemaan Nokia Arenalta kaksi pistettä maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen, ja torstaina Ilveksen Helsingin vierailu oli vaiherikkaan ja tunnepitoisen ottelun jälkeen yhden pisteen veroinen IFK:n punnertaessa lisäpisteen itselleen voittolaukauskilpailussa. Näissä kahdessa ottelussa Les Lancaster on ollut Ilveksen tehokkain pelaaja kolmella syöttöpisteellä.

Vieraskiertuettaan Tampereelle jatkava Vaasan Sport on niin ikään aloittanut tämän kalenterivuoden kahdella tappiolla. Keskiviikkona se kärsi Jukureiden vieraana 5-2 tappion, ja torstaina Kuopiossa KalPa oli voittolaukauksilla vahvempi. Sarjataulukossa Sport majailee 13. sijalla, mutta matkaa kymmenenteen paikkaan on vain kolme pistettä.

Sport elää ja hengittää pitkälti ykköskenttänsä ruotsalaisten Jens Lööke – Axel Holmström – Simon Hjalmarsson kautta. Myös puolustajista ruotsalaispakki Emil Johansson kellottaa Liigan kovimpia jääaikoja

Koko liigan pistepörssin seitsemän kärjestä löytyy peräti neljä lauantaisen ottelun pelaajaa, kun Sportin ruotsalais-tehokaksikko Simon Hjalmarsson (11+24) ja Axel Holmström (10+24) ovat mättäneet yhteensä 69 tehopistettä. Ilveksen Joona Ikonen (18+15) ja Petri Kontiola (9+23) miehittävät pistepörssin viidettä ja seitsemättä sijaa.

Ilveksen ja Sportin tämän kauden kolmessa keskenäisessä kohtaamisessa Ilves on tullut voittajana kahdesti. Viimeisessä kohtaamisessa marraskuussa Ilves oli kotonaan vahvempi Joona Ikosen jatkoaikaosumalla 4-3.

Ennen ottelua Ilves juhlistaa seuran jääkiekkotoiminnan kehitykseen vaikuttaneita merkkihenkilöitä Ilves Hockey Legends -aateloinnilla. Aateloinnin tulevat saamaan Henry Kvist, Kalle Havulinna, Jorma Salmi, Juhani Ruusunen, Jaakko Sirén, Tiia Reima ja Juha Järvenpää.

Tervetuloa ikimuistoiseen iltaan – osta lippu!


Areenan ovet aukeavat klo 15:30. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 15:30-16:30 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa klo 16:00 alkaen Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves Hockey Legends -aateloitavat Juhani Ruusunen, Jaakko Sirén, Tiia Reima ja Juha Järvenpää. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Alkushow alkaa kello 16:45. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U9-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa Leaders Leaguen tanssiesitys.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen. Ilta jatkuu livemusiikin kanssa, kun Taproomin lavalle nousee Melli Duo.


Pelaajakommentit: Santeri Virtanen

Ilves on kahden päivän sisään pelannut kahdesti ottelun pidemmän kaavan kautta. Perjantaina joukkueella on välipäivä peleistä, mutta lauantaina mennään taas. Kova ottelutahti ei kuitenkaan liikaa hetkauta Ilves-hyökkääjä Santeri Virtasta, joka kellotti keskimäärin 17 minuuttia tämän kalenterivuoden ensimmäisissä otteluissa.

– Kyllä sitä jaksaa. Jotkut varmasti jaksaa vielä paremmin kun minä, ja minun pitää hieman enemmän sitten taistella heikon kuntoni kanssa, Virtanen naurahtaa.

– Varsinkin eilinen meni aika helpostikin, vaikka olikin raskas peli. Oli niin paljon adrenaliinia pelissä ja toivotaan että vähän samanlaista löytyisi myös Sportia vastaan.

Ottelu IFK:ta vastaan oli ottelutapahtumien ja tarinankerronnan kannalta klassikkokamaa. Virtanen onnistui osumallaan tuomaan Ilveksen puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä tasoihin. Tuuletuksesta näki, että kauden kolmas osuma tuntui hyvältä.

– Tottakai onnistuminen tuntuu aina hyvältä, mutta varsinkin pelin kuvaa katsoessa ja mihin paikkaan se osuma tuli. Porukalla puhuttiinkin, että oli jo aikalailla playoffs-lätkää tuo ottelu. Koko joukkueella oli todella paljon tunnetta ja oli hieno pelata pitkästä aikaa tuollaista ottelua. Kyllähän se aika klassikkomatskua oli. Pleijarit lähenee koko ajan ja samanlaisia otteluita tulee varmasti enemmänkin.

Aivan vastaavaa ilotulitusta Virtanen ei suoralta käsin pystynyt lupaamaan lauantaisesta Sport-ottelusta. Molemmat joukkueet haluavat kuitenkin varmasti palata voittojen tielle, joten ainekset hienolle jääkiekko-illalle on olemassa.

– Koitetaan saada hyvä soppa aikaiseksi lauantainakin. Runkosarjassa se vaatii yleensä jonkun yksittäisen tilanteen, mistä sitä tunnetta tulee lisää. Tärkein varmaankin on kuitenkin löytää se tarvittava tunnetaso ja sitä kautta saada voitto. Ja siitä voitosta pitää pystyä kamppailemaan erittäin vahvasti Sportia vastaan.

Ilves on pystynyt tällä kaudella hyökkäyspään tehokkuudellaan, ja luovuudellaan nappaamaan voittoja hyvään tahtiin. Aloitteellisen kotijoukkueen Nokia Arenan jäällä haluaa nähdä myös Virtanen.

– Kotikaukaloon kun päästään taas niin kyllä minä haluan nähdä aktiivisen ja aloitteellisen Ilveksen jäällä. Tarvittavan kova ja fyysinenkin täytyy pystyä olemaan tietyissä tilanteissa. Ne on varmasti ne avaimet voittoon. Sport on tunnetusti aika äijämäinen nippu – valmentajansa näköinen. Meidän pitää heti koittaa saada avaimet käsiin ja sitä kautta peli haltuun.

Karri Aho returns from loan at HPK
Ilves kaatoi Sportin voittomaalikilpailussa
UUTISET