1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves palasi voittokantaan – Meskanen loppuhetkien ratkaisijana

Ilves palasi voittokantaan – Meskanen loppuhetkien ratkaisijana

Mikko Alahäivälä

Ilveksen ja SaiPan välinen lauantai-illan kamppailu eteni maalittomana päätöserään asti. Vierasjoukkue karkasi johtoon Jarno Koskirannan maalilla, mutta Ilves nousi tärkeään 2-1-kotivoittoon Teemu Väyrysen ja kaksi minuuttia ennen loppua voittomaalin iskeneen Ville Meskasen osumilla.

Avauserä ei tuota osumia

Lauantai-illan kamppailun ensimmäinen maalipaikka tarjoutui vierasjoukkue SaiPalle, kun hyökkääjä Ville Petman pääsi yrittämään lähietäisyydeltä irtokiekosta, mutta Eetu Mäkiniemien torjunta piti lukemat 0-0:ssa. Seuranneen aloitusvoiton jälkeen lappeenrantalaisten kultakypärä Tomas Zaborskyllä oli myös aikaa ja tilaa iskeä ottelun avausmaali, mutta slovakialaishyökkääjä päätyi vielä syöttöön, joka ei kuitenkaan tavoittanut ketjukaveria.

Ilveksestä ensimmäisenä tekopaikkaan pelattiin Ville Meskanen, joka pääsi nousemaan SaiPa-puolustuksen selustaan oikealta laidalta. Meskanen vei ratkaisun rystypuolelle, mutta viimeistely ei onnistunut. Ajassa 4.45 Eemeli Suomi lähti rangaistusaitioon poikittaisesta mailasta ja SaiPa pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, joka ei kuitenkaan tuonut tulosta. Hetki ennen jäähyä Ilves-kapteeni oli itse laukonut vaarallisesti hyvältä paikalta, mutta Niclas Westerholmin torjunta piti numerot ennallaan.

12. minuutilla Ilveksen Roby Järventie pääsi puolittain karkuun, mutta SaiPa-puolustus vielä ehti mukaan häiritsemään, eikä hyökkääjä onnistunut viemään kotijoukkuetta johtoon. Jatkotilanteesta Järventielle ja SaiPa-puolustaja Joel Olkkoselle tuomittiin jäähyt väkivaltaisuudesta. Seuraavaksi vahvan nousun maalille asti esitti puolustaja Santeri Hatakka, mutta vierasjoukkueen puolustus pääsi jälleen väliin ennen ratkaisuyritystä. Tasavajaalla pelatun kaksiminuuttisen kohokohtiin lukeutui myös Ilveksen Antti Saarelan tarjoilema kova taklaus omalla puolustusalueella.

Reilut viisi minuuttia ennen erän loppua Teemut Väyrynen ja Lepaus tarjoilivat syötöillään Joose Antoselle avopaikan takatolpalle, mutta ottelun avausmaalia ei edelleenkään nähty. 17. minuutilla Ville Meskasen rannelaukaus puolestaan viuhui ohi oikealta puolelta, ja minuuttia myöhemmin Eemeli Suomen hyvästä esityöstä lähtenyt Santeri Hatakan ratkaisuyritys epäonnistui.

Erän viimeisellä minuutilla Suomi tarjoili vielä Väyrysellekin tekopaikan maalin eteen, mutta Niclas Westerholmin hyvän patjatorjunnan myötä erätauolle mentiin lukemissa 0-0.

Nikas Peltomäen debyytti Hakametsässä Ilves-paidassa (Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com)

Maalit edelleen tiukassa

Toisen erän alussa Roby Järventie laukoi hyvältä paikalta suoraan syötöstä, mutta Niclas Westerholm pysyi tilanteessa mukana ja torjui Ilves-hyökkääjän kudin. Toisessa päädyssä Eetu Mäkiniemi puolestaan nappasi Mario Grmanin rannelaukauksen varmasti kiinni räpylällä.

24. minuutilla Teemu Lepaus tarjosi Joose Antoselle vetopaikan ja seuraavassa vaihdossa Eemeli Suomi tavoitteli takatolpalta Santeri Hatakkaa, mutta avausmaali jäi yhä odottamaan itseään. SaiPa sai ottelun toisen ylivoimamahdollisuutensa ajassa Joni Ikosen siirtyessä jäähyaition puolelle koukkaamisesta. Ilveksen alivoimaosasto kuitenkin selvitti kaksiminuuttisen ilman suuria ongelmia.

Ilveksen vuoro yrittää ylivoimalla tuli Elmeri Kaksosen koukkaamisjäähyn myötä ajassa 31.15. Kiekko saatiinkin ensimmäistä kertaa maaliin ajassa 31.54, mutta Joona Ikosen osuma hylättiin potkumaalina.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla selvät tekopaikat jäivät vähiin. Viimeisellä minuutilla kiekko kävi lähellä SaiPa-maalia, mutta lopulta taukosummerin soidessa tulostaululla lukivat edelleen numerot 0-0.

Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Kolmen maalin päätöserä

Heti kolmannen erän avausminuutilla Ville Meskanen pääsi laukomaan keskisektorilta hyvältä paikalta, mutta kiekko kimposi SaiPa-puolustajan mailasta päätyverkkoihin. Neljännellä minuutilla Niclas Westerholm sai torjuttavakseen pienen maskin takaa lähteneen Santeri Hatakan rannelaukauksen.

Ilveksen hallinnasta huolimatta SaiPalle tarjoutui mahdollisuus avausmaaliin ajassa 47.20, kun Antti Saarelalle tuomittiin rangaistus huitomisesta. Tupsukorvat selvittivät alivoimansa, mutta kuusi sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen SaiPa onnistui iskemään lukemat 0-1:een. Ajassa 49.26 syntyneessä osumassa Jarno Koskiranta pääsi niittaamaan Ilveksen epäonnistuneen purun lähietäisyydeltä lähes tyhjään maaliin.

Ilves ei kuitenkaan lamaantunut takaiskusta vaan iski pelin tasoihin alle kolmessa minuutissa. Ajassa 52.11 Teemu Väyrysen maalin edestä ohjaamaan 1-1-osumaan kirjattiin syöttöpisteet Aleksi Elorinteelle ja Teemu Lepaukselle.

54. minuutilla SaiPa pääsi ylivoimahyökkäykseen kolmella yhtä vastaan, mutta Eetu Mäkiniemi teki tärkeän torjunnan ja piti lukemat tasoissa. Ottelun kolmas Ilves-ylivoima puolestaan koitti ajassa 55.52, kun SaiPan Micke Saari otti hyökkäyspään jäähyn ja lähti istumaan kaksiminuuttista. Rangaistus ehti juuri ja juuri umpeutua, mutta ajassa 57.56 Ville Meskanen laukoi Teemu Lepauksen poikittaissyötöstä hienon osuman takayläkulmaan ja vei Ilveksen 2-1-johtoon.

Ajassa 58.41 SaiPa käytti aikalisänsä ja otti maalivahti Niclas Westerholmin pois maalilta, mutta Ilves kesti loppuun asti. Viiden ottelun tappioputki päättyi näin vapauttavaan 2-1-kotivoittoon. Ilves nousi voitollaan sarjataulukossa KooKoon ja HIFK:n ohi kolmanneksi.

Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

SaiPan vierailu päättää tammikuun
Erik Autio ei jatka Ilveksessä
UUTISET