Miia Kahila
Ilves TI 27.2. klo 18:30 Ässät

Tampereen Ilves ja Porin Ässät kohtasivat toisensa vielä kertaalleen tämän kauden runkosarjassa. Aikaisemmat kauden kohtaamiset ovat olleet tiukkoja ja samalla linjalla jatkettiin myös Nokia Arenan tiistai-illassa. Tasainen ottelu eteni jatkoajalle, jossa Ilveksen Sami Niku ratkaisi ottelun maalein 4-3 ja. (2-0, 0-1, 1-2, 1-0).

Ilves aloitti ottelun vahvasti ja reilun kahdeksan minuutin peliajan jälkeen keltavihreät olivat jo kahden maalin johdossa. Ensimmäisen iski taidokkaasti Matias Mäntykivi ja toisen teki kauden ensimmäisellä maalillaan Otto Latvala. Erätauolle lukemista 2-0.

Toisessa erässä Ässät pääsi erinomaisille maalipaikoille ja erän puolivälissä porilaiset palkittiin 2-1 kavennuksella, kun Will Graber avasi Ässien maalitilin. Ilveksen maalivahti Jonas Gunnarsson kuitenkin pelasti torjunnoillaan lisäosumat ja kun Dominik Mašínin veto kilahti tolppaan, lähti Ilves kolmanteen yhden maalin karussa.

Päätöserässä ajassa 46:10 Ässät pisti ottelun ylivoimalla tasoihin lukemiin 2-2, kun Roope Talaja veti paluukiekon Ilves-verkkoon. Mutta kuinka ollakaan, tämä minuutti omistettiin paluukiekoille, sillä ajassa 46:41 toisessa päässä kenttää oli Matias Mäntykiven vuoro vetää paluukiekko Ässät-maaliin ja Ilves karkasi jälleen maalin edelle 3-2. Seuraavaksi nähtiin porilaisten marssi Ilveksen maalille ja ottelu oli jälleen tasan, maalintekijänä Eemil Erholtz.

Jatkoajalla Ilves esitteli sekä vauhtiaan että taitoaan pitämällä kiekkoa ja luomalla maalipaikkoja. Ratkaisu nähtiin ajassa 61:24, kun Sami Niku teki ensimmäisen maalinsa Ilves-paidassa. Syöttöpisteet Eemeli Suomelle sekä Joona Ikoselle.

OTTELUN RATKAISU: Hyvä ensimmäinen erä, nihkeät toinen ja kolmas. Onneksi jatkoajalla Ilves näytti kyntensä.

ILLAN ILVES: Matias Mäntykiveltä jälleen näyttävä ottelu. Tehot 2+1 ja kauden maalimäärä nousi 19 osumaan.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 10 331.

Seuraava ottelu: Perjantaina 1. maaliskuuta Ilves vierailee JYP:in kotihallissa Jyväskylässä klo 18:30. Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan Nokia Arenalla lauantaina 2. maaliskuuta, kun vastaan asettuu Kalevan Pallo Kuopiosta. Ottelu alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi