1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves matkaa perjantaina Jyväskylään – kaatuuko JYP neljännen kerran tällä kaudella

Ilves matkaa perjantaina Jyväskylään – kaatuuko JYP neljännen kerran tällä kaudella

Mikko Aaltonen
JYP PE 1.3. klo 18:30 Ilves

Ilves kohtaa perjantaina JYPin Jyväskylässä. Kauden kaikki kolme aikaisempaa keskinäistä kohtaamista ovat päättyneet Ilveksen voittoihin yhteismaalein 9–3. Sitä putkea Ilves haluaa jatkaa.

Ilves oli kaukalossa edellisen kerran tiistaina, jolloin Porin Ässät vieraili Tampereella. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle saakka, jonka aikana Sami Niku niittasi voittomaalin. Se oli Nikun ensimmäinen osuma Ilves-paidassa ja maistui takuulla hyvältä. Ilveksestä osuivat myös Matias Mäntykivi kahdesti sekä kauden avausmaalinsa iskenyt Otto Latvala.

JYP ei tällä viikolla vielä pelihommissa ole ollut. Edellinen ottelu on viime lauantailta, jolloin Jukurit haki täyden pistepotin Mikkeliin 6–3-vierasvoitolla. JYPin maaleista vastasivat Robert Rooba, Braden Christoffer ja Jerry Turkulainen. Christoffer huitoi itselleen ottelussa myös viiden ottelun pelikiellon, joten hän on sivussa jyväskyläläisten kokoonpanosta perjantaina.

Siinä missä vielä kymmenen vuotta sitten Ilves oli Jyväskylän otteluiden osalta vuosien mittaisessa tappiokierteessä, ovat viime vuodet sujuneet JYPin kanssa huomattavasti suotuisammin. JYP on voittanut Ilveksen viimeksi maaliskuussa 2021. Silloin vierasvoitto irtosi Hakametsässä lukemin 2–1 Anttoni Hongan iskettyä voitto-osuman jatkoajalla. JYPin edellinen kotivoitto Ilveksestä on lokakuulta 2019. JYP oli tuossa kamppailussa parempi maalein 6–4.

SEURAA HEITÄ:
Sami Niku palaa kasvattajaseuransa kotikaukaloon ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen pelaajana. Oman tonttinsa Ilveksen ykköspuolustajaparista ottanut Niku on luutinut varmaotteisesti Ilveksen puolustuksessa kirjauttaen samalla 12 otteluun tehot 1+7. Nikulla on takuulla näyttöhalut tapissa perjantaina Jyväskylässä. Joutuuko mies jopa vanhojen joukkuekavereiden erikoisvartiointiin?

JYPin Jesse Pulkkinen on nostanut nuorten MM-kisojen jälkeen omaa rankingiaan ensi kesän NHL-varaustilaisuutta silmällä pitäen. Korkeimmillaan nuorukaista veikataan varattavaksi numerolla 15, mutta joka tapauksessa ensimmäisen kierroksen varausta pidetään todennäköisenä. Pulkkisella on runkosarjan lopun aikana hyvä paikka lyödä näyttöjä tiskiin eri NHL-seurojen kykyjenetsijöille.

MISTÄ SEURATA:
Ottelu alkaa LähiTapiola Areenalla perjantaina kello 18.30. MTV Urheilun suora lähetys alkaa kello 18.15. ILVES+ Ottelulähetys käynnistyy kello 17.30. Tämän viikon teemana puhutaan johtajuudesta. Tule mukaan!

Ilves ratkaisi ottelun jatkoajalla
Nymanin komea veto sinetöi Ilvekselle kolme pistettä
UUTISET