Otteluennakko

Ilves tavoittelee viimeistä oljenkorttaan kotiyleisön edessä

Ilves on saanut horjutettua valtavana ennakkosuosikkina neljännesfinaaleihin lähtenyttä Kärppiä, mutta voitoiksi raikkaat peliotteet eivät ole vielä muuttuneet. Sarjan neljäs kohtaaminen Hakametsässä keskiviikkona on ensimmäinen, jossa tamperelaisten kausi on katkolla.

Viimeinen hetki kääntää ottelut voitoiksi

Tupsukorvat ovat tehneet liikkeellään ja energisellä pelillään oululaisten neljännesfinaaleista kaikkea muuta kuin paraatimarssia. Avausottelu venyi aina jatkoajalle saakka, toinen kohtaaminen Hakametsässä eteni tasanumeroissa päätöserään asti ja viimeisin kohtaaminen Oulussa kääntyi Kärpille jälleen vasta viimeisellä parikymppisellä. Tamperelaisittain tärkeintä on ollut pelissä pysyminen, vaikka ennakkosuosikkien rutiini on toistaiseksi riittänyt kolmessa pelissä kolmeen tiukkaan voittoon.

Ilves saa keskiviikon kohtaamisen kaivattua helpotusta, kun SaiPa-sarjan viimeisestä ottelusta pelikieltoa saanut Samuli Vainionpää palaa tamperelaisten riveihin. Kevätflunssan kampittamien Eemeli Suomen sekä muiden maanantaina poissa olleiden tilanne selviää vasta ottelun alla, mutta parhaassa tapauksessa Ilves pääsee otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Tamperelaisten pahin murheenkryyni ja samalla voittojen estäjä on ollut pahasti sakannut ylivoima. Tamperelaiset eivät ole osuneet Kärppiä vastaan vielä kertaakaan ylivoiman aikana, mikä on auttamatta suuri syy tappioiden taustalla. Jotta kesäloma ei ala vielä keskiviikkona, vieraiden jäähyilystä on rangaistava kovalla kädellä. Jatkopeleihin pääsemiseksi kiivettävä vuori on valtava, mutta muutama lisänapsu tiukassa otteluparissa voi kääntää nopeastikin ottelun tai useammankin tamperelaisten eduksi.

Mahdollisuuksia parantaa roimasti Ilveksen erinomainen puolustuspeli, joka on saanut Kärpät pihteihinsä. Tamperelaisten maalia vartioiva Lukas Dostal on ollut mies paikallaan, eikä laajalla ja nimekkäällä materiaalilla operoivat oululaiset ole saaneet maalihanojaan avattua toivotulla tehokkuudella.

Samalla Ilveksen tilanne on kuitenkin muuttunut kaikissa otteluissa tukalaksi siinä vaiheessa, kun Kärpät on päässyt johtoon. Suvereenilla rutiinilla pelaavat kokeneet oululaiset eivät ole kertaakaan päästäneet Ilvestä vielä tasoihin, joten nopean avausmaalin sekä vahvan kuusikymppisen merkitystä ei voi riittävästi korostaa.

Kankea jättiläinen

Nimivahvoilla vierailijoilla riittää taitoa kaikkiin neljään ketjuun, vaikka kärkihyökkääjä Oskar Osala puuttuukin rivistöstä keskiviikkona pelikieltonsa vuoksi. Kärppien onneksi erityisesti Jussi Jokinen ja Ville Leskinen ovat kantaneet joukkuettaan ratkaisuhetkillä. Molemmat ovat saalistaneet sarjan kolmessa ottelussa peräti viisi tehopistettä. Kaksikon lisäksi erityisesti Nicklas Lasun merkitystä ei voi korostaa riittävästi: 29-vuotias keskushyökkääjä on kaapinut aloituksia mainiolla 62,2 prosentin varmuudella, minkä lisäksi maaliverkkokin on heilunut jo kahdesti.

Oululaisten vahvuus näkyy myös maalilla. Veini Vehviläinen on kaapinut kolmessa ottelussa kiekkoja huimalla 95 prosentin varmuudella, joskin samalla selän taakse on sujahtanut otteluiden alkuhetkillä yllättäviäkin vetoja. Vehviläisen varmat otteet ovat kuitenkin saaneet paikattua Kärppien puolustuksen kankeutta, johon Ilves on ahkerasti iskenyt. 22-vuotiaan torjujan varmuuden onkin pysyttävä samalla tolalla, jotta puolustuksen konkareiden hidas jalka ei kostaudu.

Samalla kuitenkin pelatuissa otteluissa on käynyt ilmeisen selväksi, että Kärppien puolustus on haavoittuvainen. Erityisesti tupsukorvien Joona Ikonen on päässyt useampaan otteeseen maalin edustalle ohjaamaan kiekkoa, mutta osumaprosentti on jäänyt toistaiseksi heikoksi. Pienellä lisäonnella ja -varmuudella sarjan tilanne olisi tyystin erilainen, joten Mikko Mannerilla on aihetta olla huolissaan oman maalin edustasta.

Ylivoimalla Ouluun tai lomalle

Nuorekas ja energinen Ilves on osoittanut sarjassa, että se ei ole vielä alkuunkaan valmis kesälomalle. Samalla kolme tappiota on kuitenkin ajanut kissapedon jo kuilun partaalle, joten tamperelaisten tilanne on tukala. Tasaisen ottelun kääntäminen Hakametsässä isäntien eduksi vaatii lisäpotkun lisäksi myös henkistä kasvua, jotta sarja-avauksen kaltaista viimeisen minuutin takaiskua ei tule edes voittamaan tottunutta ennakkosuosikkia vastaan.

Jotta tamperelaisten kausi jatkuu perjantaina Oulussa, ylivoimapelin olisi saatava tulosta aikaiseksi. Kärpät on istunut jäähyllä sarjan aikana peräti 27 minuuttia, mutta tupsukorvat eivät ole saaneet rangaistua vielä kertaakaan. Onnistumissarakkeeseen on syytä tulla keskiviikkona merkintä tai kaksi, jotta sarja jatkuu viidenteen peliin.


4. neljännesfinaali keskiviikkona Hakametsässä. Tule kannustamaan Ilves voittoon!
EDELLISET OTTELUT
AJANKOHTA KOTI VIERAS TULOS SARJA YLEISÖ
Ke 27.03.2019 Ilves Kärpät 2-3 ja Pudotuspelit 4708
Ma 25.03.2019 Kärpät Ilves 2-1 Pudotuspelit 4932
La 23.03.2019 Ilves Kärpät 0-4 Pudotuspelit 6342
Pe 22.03.2019 Kärpät Ilves 4-3 ja Pudotuspelit 5371
To 17.01.2019 Ilves Kärpät 1-4 Runkosarja 4494
Ti 18.12.2018 Kärpät Ilves 2-1 ja Runkosarja 4363
Ke 31.10.2018 Kärpät Ilves 2-1 Runkosarja 4853
To 27.09.2018 Ilves Kärpät 0-1 Runkosarja 4745
Ti 16.01.2018 Kärpät Ilves 4-0 Runkosarja 4398
Ke 03.01.2018 Ilves Kärpät 4-5 ja Runkosarja 4510

Lisää aiheita

17.6.2019 / Uutinen

Ilveksen otteluohjelma kaudella 2019-2020

Ilveksen liigakausi 2019-2020 alkaa paikallispelillä perjantaina 13.9. Tammikuun viimeisenä lauantaina Ilves kohtaa Tallinnassa pelattavassa vierasottelussa SaiPan. Liigan runkosarjassa pelataan tuttuun tapaan 60 ottelua joukkuetta kohden....

LUE LISÄÄ


17.6.2019 / Uutinen

Ilves kohtaa SaiPan Tallinnassa tammikuussa

Liiga-kiekko on tullut tutuksi Virossa kahden edellisen kauden aikana, kun Pelicans on pelannut yhden kotiotteluistaan Tallinnan Tondiraba Areenalla. Tulevalla kaudella 25. tammikuuta Tallinnassa kohtaavat SaiPa...

LUE LISÄÄ


7.6.2019 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:lle ennätystulos ja -liikevaihto

Ilves-Hockey Oy:n tilikausi 1.5.2018 – 30.4.2019 tuotti 6,85 miljoonan euron liikevaihdon ja 561 000 euron tuloksen, jotka ovat yhtiön historian parhaat. Edellisellä tilikaudella Ilves-Hockey Oy:n liikevaihto...

LUE LISÄÄ


3.6.2019 / Uutinen

Pelaajasopimuksia: Lukáš Dostál ja Topias Haapanen

Kevätkauden Ilveksessä pelannut ja toukokuussa Anaheim Ducksin kanssa kolmivuotisen NHL-sopimuksen tehnyt 18-vuotias tšekkiläismaalivahti Lukáš Dostál jatkaa Ilveksessä, mikäli paikka Anaheimin NHL-joukkueessa ei aukea vielä tulevalla...

LUE LISÄÄ