Otteluennakko

Iskeekö Ilves avausvoittoon Oulussa?

Ilveksen ja Kärppien neljännesfinaalisarja jatkuu maanantaina Oulussa. Ilves lähtee Raksilaan tiukasta tilanteesta, sillä tamperelaisten hyvästä taistelusta huolimatta Kärpät johtaa sarjaa voitoin 2-0.

Erikoistilanteet kääntäneet sarjaa Kärpille

Ilves aloitti sarjan erittäin vahvasti perjantaina Oulussa ja oli lähellä kaapata kotiedun itselleen. Rutinoitunut Kärpät nousi kuitenkin väkisin tasoihin ja lopulta jatkoerässä voittoon. Onni ei ollut Ilveksen puolella, sillä hetkeä ennen Kärppien Teemu Kivihalmeen tekemää 4-3-voittomaalia Ilveksen Mark Flood oli kilauttanut kiekon tolppaan. Sarja jatkui heti lauantaina Hakametsässä. Ottelu venyi tasaisena ja maalittomana aina kolmanteen erään asti, jossa Kärpät onnistui kääntämään pelin itselleen lukemin 0-4. Lopulta selviksi venyneistä lukemista huolimatta ottelu oli tasainen ja Ilveksellä oli oivat mahdollisuudet kääntää peli myös itselleen.

Erikoistilanteet on olleet toistaiseksi suurin syy, joka on kääntänyt sarjaa Kärpille. Etenkin Ilveksen ylivoima on tökkinyt, eikä tamperelaiset ole vielä kertaakaan osuneet miesylivoimalla lukuisista mahdollisuuksista huolimatta. Kärpät puolestaan on tehnyt molemmissa otteluissa yhden ylivoimaosuman ja lauantain pelissä se jäi myös voittomaaliksi. Ensimmäisen kohtaamisen voittomaalin Kärpät onnistui tekemään alivoimalla. Ilveksellä on ollut sivussa ylivoiman runkopelaajia, joka omalta osaltaan on vaikeuttanut ylivoiman toimimista.

Ruotsalainen pelannut hurjat minuutit

Ilveksellä on ollut sarjassa paljon tärkeitä pelaajia sivussa. Lauantain pelistä joutui jäämään sairauden vuoksi sivuun kapteeni Eemeli Suomi. Lisäksi sivussa on ollut Joose Antonen, Panu Mieho ja vielä maanantaina pelikiellossa oleva Samuli Vainionpää. Lauantain kamppailussa Oskari Laaksonen loukkaantui Oskar Osalan laitataklauksen seurauksena. Sunnuntai-iltana ei ollut vielä tiedossa sen paremmin Laaksosen pelikielto kuin Osalan mahdolliset lisäsanktiot.

Ilves sai ensimmäisessä neljännesfinaalissa kaivattua tulitukea hyvin pelanneen ykkösketjun takaa, kun Mike Halmo ja Juho Liuksiala onnistuivat Teemu Rautiaisen lisäksi maalinteossa. Halmo on saanut Kärppiä vastaan vahvuuksiaan esiin ja vahvan kanadalaisen hyviä otteita Ilves tarvii myös maanantaina Oulussa. Ilveksen nuoressa joukkueessa kokemusta edustava Rautiainen on tärkeä pelaaja joukkueelleen. Rautiainen on ollut pudotuspeleissä Ilveksen tehokkain pelaaja tehoin 2+4 ja pelannut muutenkin erinomaisen uhrautuvalla asenteella.

Puolustuspäässä Ilveksestä isointa vastuuta ovat kantaneet rauhallisesti pelaava Niko Peltola, sekä läpimurtokauttaan pelaava Jarkko Parikka. Lukas Dostal on ollut Ilveksen maalilla erinomainen ja antanut joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. Ykkössentteri Arttu Ruotsalainen tahkosi viikonlopun peleissä yhteensä hurjat 53 minuuttia.

Kärpät peluuttanut leveästi

Kärpät on peluuttanut laajaa materiaaliaan varsinkin hyökkäyspään osalta erittäin tasaisesti. Oululaisten ykkössentteri Nicklas Lasu on kerännyt eniten peliaikaa Kärppien hyökkääjistä, mutta jää minuuteissa selkeästi Ruotsalaisen lukemista. Puolustuspäässä eniten vastuuta Kärpissä keräävät Atte Ohtamaa ja Jani Hakanpää.

Lasu on onnistunut molemmissa peleissä maalinteossa. Kultakypärä Ville Leskistä ei vielä kentällä paljoa ole huomannut, mutta siitä huolimatta runkosarjan pistepörssin kakkosella on kasassa kolme syöttöpistettä.

Maalilla Veini Vehviläinen on ollut totutun varma.

Ilveksellä henkisesti kova paikka

Vaikka Ilveksen nuori ja kokematon joukkue on kerännyt roimasti oppia pudotuspelien aikana, niin Kärppien voittaminen ei ole vielä onnistunut. Ilves joutui lähtemään ottelusarjaan huomattavasti kovempi fyysinen kuorma rasituksenaan, mutta tiukkojen pelien kääntyminen rassaa varmasti myös henkisesti. Lauantaina henkinen väsymys näkyi etenkin ylivoimapelissä.

Maanantaina on kuitenkin taas uusi mahdollisuus. Ilveksen energinen joukkue on noussut tällä kaudella useammankin kerran sillasta ja mahdollista se on Kärppiäkin vastaan. Ilveksen pitää lähteä Ouluun nauttimaan pelaamisesta omiin vahvuuksiinsa luottaen. Näin pelatessaan Ilves pystyy horjuttamaan myös ennakkosuosikkia.


4. neljännesfinaali Hakametsässä keskiviikkona 27.3. klo 18.30.
EDELLISET OTTELUT
AJANKOHTA KOTI VIERAS TULOS SARJA YLEISÖ

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#48 ANTONEN
3
MAALIA

SYÖTÖT
#72 MACCELLI
3
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#48 ANTONEN
5
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#48 ANTONEN
+1
+ / -

RANGAISTUKSET
#50 VAINIONPÄÄ
6
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O V T H TM PM P
1 Tappara 5 4 0 0 22 9 14
2 Kärpät 5 3 0 0 15 8 13
3 Ässät 4 3 0 1 8 8 9
4 Pelicans 4 2 0 0 11 7 9
5 Jukurit 5 2 0 1 13 12 8
6 HIFK 5 2 0 2 13 14 8
7 HPK 5 2 0 2 15 15 7
8 KooKoo 5 2 0 3 13 16 6
9 SaiPa 5 2 0 3 13 16 6
10 KalPa 4 1 0 2 9 7 5
11 Lukko 4 1 0 2 8 9 5
12 JYP 5 1 0 2 13 19 5
13 TPS 3 1 0 1 7 8 4
14 Sport 4 1 0 3 10 13 3
15 Ilves 5 0 0 5 10 19 0

Lisää aiheita

22.9.2019 / Uutinen

Arttu Ruotsalainen liittyy Ilveksen joukkueeseen

Viime kaudella Ilveksen pistepörssin voittanut ja toukokuussa NHL-seura Buffalo Sabresin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen tehnyt keskushyökkääjä Arttu Ruotsalainen, 21, palaa Ilvekseen kaudeksi 2019-2020. Kaksi edellistä kautta...

LUE LISÄÄ


21.9.2019 / Otteluraportti

Aittokallio muurina Ilveksen edessä – tupsukorvien vaikeuksille jatkoa

Neljän ottelun tappioputkessa kärvistellyt Ilves tavoitteli kauden avauspisteitään Porista. Juhlailta ei kuitenkaan tuonut helpotusta tupsukorvien hankalaan jaksoon, sillä Ässät oli lopulta parempi numeroin 3-1. Jäädytysseremonia...

LUE LISÄÄ


21.9.2019 / Otteluennakko

Hämmentääkö Ilves pataa Porissa?

Perjantaina Hakametsässä ryhdikkään peliesityksen jälkeen Kärpille taipunut Ilves pelaa viikon kolmannen ottelunsa tänään Porissa. Ennen ottelua Ässät kunnioittaa ensimmäisen mestarikapteeninsa Raimo Kilpiön, 83, pelaajauraa jäädyttämällä...

LUE LISÄÄ


20.9.2019 / Otteluraportti

Kärpät jatkoi erinomaisesti pelanneen Ilveksen alakuloista alkukautta

Kautensa kolmella tappiolla aloittanut Ilves lähti tavoittelemaan ensimmäisiä pisteitään Hakametsässä Kärppien isäntänä. Erinomaisesti taistelleet tamperelaiset eivät saaneet hallinnastaan huolimatta palkintoa, vaan oululaiset nappasivat täyden pistepotin...

LUE LISÄÄ