1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Jääkiekkomuseossa nähtävissä Ilves 90 vuotta näyttely!

Jääkiekkomuseossa nähtävissä Ilves 90 vuotta näyttely!

Vesa Suonsyrjä

Suomen jääkiekomuseossa on avautunut vaihtuva näyttely Ilveksen 90-Vuotisen taipaleen kunniaksi.

Vuonna 1931 perustettu Ilves täyttää tänä keväänä 90 vuotta. Jääkiekon Suomen mestaruudesta seura kamppaili jo seuraavalla kaudella. Monet legendaariset kiekkoilijat ovat pelanneet tupsukorvissa vuosikymmenten varrella. Sellaiset leijonapaidassakin loistaneet tähdet, kuten Kalle Havulinna, Lasse Oksanen, Risto Jalo ja Raimo Helminen ovat olleet Ilveksen miehiä. Naisten joukkueesta esimerkiksi Marianne Ihalainen ja Anne Haanpää eivät enempiä esittelyjä kaipaa. Jääkiekkomuseon perustajajäseniin kuulunut ja pitkään kantavana voimana toiminut Aarne Honkavaarakin oli Ilveksen kasvatteja.

Jääkiekkomuseon näyttely nostaa esille Ilveksen monipuolisen toiminnan jääkiekon parissa. Huomion kohteeksi pääsevät niin mies- ja naiskiekon legendat kuin juniorit ja fanitkin. Kosketusnäytöille on kerätty Ilveksen historiaa valaisevia artikkeleita jääkiekkohistorioitsijoilta. Lisäksi on mahdollista pukea tunteensa seuraa kohtaan sanoiksi ja raapustaa ”rakkauskirje Ipalle”. Parhaat pääsevät näyttelyyn ja someen esille.

Jääkiekkomuseon apulaistutkija Mika Vehmas kertoo näyttelyssä olevan kolmessa vitriinissä teemoitetuin aihein runsaasti esineistöä. Nämä teemat ovat Aarne Honkavaara, Ketju Lasse Oksanen- Reijo Hakanen-Jorma Peltonen sekä Nais- ja juniorikiekko.


Näyttelyssä vieraillut Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kannustaa kaikkia käymään Jääkiekkomuseossa:
– Näyttely on todella hyvin koottu ja suosittelen sitä kaikille. Huolehtimalla hygieniasta ja turvaväleistä näyttelyssä on turvallista käydä.

Näyttely on nyt avoinna ja alustavasti avoinna ainakin kesään saakka. Muistakaa hyvä käsihygienia, kasvomaskit ja turvavälit!
Näyttelyn käyntiosoite on Museokeskus Vapriikki, Tampellan alue, Vapriikki, Alaverstaanraitti 5.

Uusi mahdollisuus Raumalla
Kuukauden Kotipizza-pelaaja: Aleksi Elorinne, tammikuu 2021
UUTISET